Zink for hårtab - hjælper det?

9 november 2018

Det er billigt og let at finde, så hvorfor ikke prøve zink til dit hårtab? Det kan ikke skade, vel?

Ved hjælp af denne form for tilgang til at behandle dit hårtab er lidt som at kaste spaghetti mod væggen for at se, om det vil holde - ikke nødvendigvis en god taktik, når det kommer til medicinsk behandling. Du kunne spilde din tid, dine penge, og sætte dig selv i fare uden at gøre en smule forskning først.

load...

Når du mister dit hår, behøver du ikke har tid til at afprøve alle tillæg, der kan være effektiv. Vi ved, med hver eneste time, du føler at du har mistet en anden hår. Med hver passerer uge, du bekymre dig, du får så meget tættere på at gøre balding manden barbering-off. Du skal vide, at hvad du bruger dine penge på er umagen værd. Desværre, der er ingen garantier, men gør lidt af forskning på front-end kan spare dig nogle alvorlige stress nede ad vejen.

Vi vil komme ind på nedenstående oplysninger, men hvis du kun har et par minutter til overs, her er hvad du behøver at vide om zink og hårtab:

Hvad er zink?

Zink er et essentielt mineral - ikke kun din krop har brug for det, men det gør ikke gemme det. Det er fundet naturligt forekommende i visse fødevarer, tilsættes til nogle, der er blevet "beriget", og i kosttilskud.

load...

Det er nødvendigt for korrekt immunforsvar (holde dig sund), sårheling, celledeling og vækst, fysiske vækst og udvikling, og selv dine sanser af lugt og smag. Fordi din krop ikke holde et lager af zink, er en stabil forsyning er nødvendig for det at støtte i alle disse vigtige funktioner.

Animalske proteiner er ansvarlige for at levere amerikanere med de fleste af deres zink, ifølge National Institutes of Health. Og mens zink er til stede i vegetabilske fødevarer, så er phytater, antioxiderende forbindelser, som binder med zink og forhindre absorption. Af denne grund, vegetabilske kilder til zink, herunder fuldkorn, bælgfrugter og nødder, er ikke en stor kilde til mineralet. Ja, hipsters, betyder vegetarer er på et højere risiko for zinkmangel.

Zinkmangel: tegn og symptomer

Hårtab kan være et tegn på zinkmangel, selvom andre symptomer på mangel skulle være til stede for din læge til at foretage dette opkald.

Hvad vi ved om zinkmangel kommer stort set fra studiet af mennesker med en genetisk sygdom kaldet acrodermatitis enteropathica. Mennesker med denne betingelse lider af svær zinkmangel og forud for forskere opdager årsagen, de typisk døde. Det er højst usandsynligt, at en mangel på kosten zink kan føre til dette niveau af alvorlig mangel. Mere sandsynligt er moderat eller marginal zinkmangel, med mindre dramatiske (men stadig alvorlige) virkninger.

load...

Symptomer på mild / moderat zinkmangel:

Symptomer på svær zinkmangel:

Hvem er i fare?

Nogle mennesker er mere udsatte for at zinkmangel end andre. De omfatter: for tidligt fødte spædbørn og personer, der modtager IV ernæring, dem, der er underernærede, lider af alvorlig og kronisk diarre, eller diagnosticeret med seglcelleanæmi, inflammatorisk tarmsygdom, cøliaki, eller leversygdom. Alkoholikere ældre, og strenge vegetarer er også en øget risiko for zinkmangel.

Zink tilskud og dit helbred

Zink tjener flere roller i det menneskelige legeme - der er velkendt og bredt accepteret. Men ligesom de fleste vitaminer og mineraler, den videnskabelige dokumentation for, at der er sundhedsmæssige fordele at supplere med zink underwhelming.

Forkølelse. Mere end sandsynligt, har du set zink sugetabletter formuleret til at bekæmpe almindelig forkølelse. Flere undersøgelser har indikeret zink sugetabletter at bekæmpe både symptomer og varighed af en almindelig forkølelse, når det tages tidligt i sygdommen, men der er lige så mange undersøgelser, der har indgået ellers. Konklusionen på en 2000 meta-analyse af forskning konstateret, at beviser for effektiviteten af ​​zink i koldt behandling, "stadig mangler".

Makuladegeneration. Aldersrelateret makuladegeneration er en førende årsag til blindhed hos ældre amerikanere. Forskere hypotesen zink kan være relateret til AMD, hovedsagelig fordi zink findes i påvirket af AMD og zink koncentrationen nethinden i nethinden falder med alderen. Men ligesom forskning vedrørende zink og almindelig forkølelse, er bevis blandet med hensyn til effektiviteten af ​​mineralet i behandlingen af ​​makuladegeneration.

Læs også:

De fleste beviser for de sundhedsmæssige virkninger af zink er relateret til studiet af zinkmangel.

Diabetes. Diabetikere kan være mere tilbøjelige til zinkmangel, hovedsagelig fordi hyppig vandladning almindelig i diabetikere skyller zink fra kroppen. Derfor bør diabetikere sørge for at få den anbefalede daglige mængde zink i deres kost, men måske ikke overstige det - nogle beviser tyder på, at for meget zink negativt kan påvirke blodsukkerkontrol.

HIV / AIDS. Vi ved zink er afgørende i immun sundhed, og fordi hiv-virus lægger affald til immunsystemet, der er nogle beviser for, at zink kan hjælpe. Ifølge den Linus Pauling Institute, en undersøgelse fandt zinktilskud reducerede infektioner i AIDS-patienter. Men fordi hiv-virus har også brug for zink for at overleve, tilskud kunne også hjælpe sygdommen fremskridt.

Zink og dit hår: beviserne

Det menes zink fungerer som en 5-alfa-reduktaseinhibitor (5-ARI). Det betyder at det hæmmer omdannelsen af ​​testosteron til DHT eller dihydrotestosteron, et kraftigere virkende androgen forbundet med forstørret prostata og hårtab. Receptpligtig medicin som finasterid (Propecia) også fungere som 5-Aris. En 1988 undersøgelse af zinksulfat klassificeret mineralet som en "kraftig inhibitor af 5-alfa-reduktase-aktivitet."

Mange undersøgelser har set på effekten af ​​zink på hårtab, selvom de fleste har udelukkende fokuseret på alopecia areata, en autoimmun sygdom. De fleste mænd coping med hårtab har androgen alopeci, eller mønster hårtab. Mens disse to former for hårtab kan have forskellige årsager, har de også ting til fælles, hvilket gør forskning i alopecia areata potentielt nyttige for mænd med mønster skaldethed, også.

Som du kan se, at beviserne er blandet, og der er ingen konkrete beviser for, at zinktilskud utvetydigt kan hjælpe med at bremse eller vende mønster hårtab. Men i den videnskabelige verden, er der en meget tung bevisbyrde - du ville være hårdt presset for at finde en undersøgelse, der entydigt beviser noget.

Fordi zink har vist lovende i medvirken visse typer hårtab, fordi der ikke er beviser for, at både blod og hår zink niveauer er lavere hos mænd med mønster hårtab, og fordi zink er kendt for at virke som en 5-ARI, det er en temmelig udbredt brugt ikke-receptpligtige tilgang til hårtab. Selv med blandede resultater.

Sikkerhedsforanstaltninger, bivirkninger og forholdsregler

Den anbefalede daglige tilførsel af zink for voksne mænd er 11 milligram per dag. Med en kost rig på protein, bør de fleste mænd ikke har problemer med at nå dette niveau. Men dem med kendt mangel eller i risiko for kendte mangel, kan supplere med zink.

Den "tolerable indtagelse" for voksne mænd er 40 mg zink dagligt. Hvis du overskrider dette beløb, og overskrider det på lang sigt, var det tydeligt negative bivirkninger. Akut eller kortvarig, bivirkninger af zink toksicitet omfatter: kvalme, opkastning, appetitløshed, diarré, hovedpine, og mavesmerter. Kronisk zink toksicitet - der består i at tage høje niveauer af zink over længere tidsperioder - kan resultere i kobber mangel nedsat immunforsvar, og reducerede niveauer af lipoproteiner med høj densitet, eller ”godt” kolesterol.

Zink kosttilskud kan også interagere med nogle receptpligtig medicin, der fører til negative resultater. Disse indbefatter antibiotika, penicillamin (til behandling af rheumatoid arthritis) og diuretika, blandt andre.

Som altid, er det klogt at chatte med en læge, før du begynder enhver supplement regime, især hvis du tager receptpligtig medicin.

Bundlinjen

Der er ingen signifikant bevis for, at zinktilskud kan støtte i forsinkelse eller vending androgen alopeci. Men der er nogle beviser for, at det kan hjælpe i visse typer af hårtab, herunder alopecia areata, en autoimmun sygdom. Det menes zink fungerer som en 5-alfa-reduktaseinhibitor, ligesom Propecia (finasterid), der normalt er foreskrevet for hårtab.

Fordi risici ved at tage zink kosttilskud er lave, kan du ønsker at diskutere et supplement regime med din læge. Du ønsker at spørge om eventuelle lægemiddelinteraktioner, herunder om det kan eller bør tages med andre 5-Aris.

load...