Symptomer og årsager til skæl, eller hvordan man skjuler dårlige skæl

14 november 2018

I denne artikel:

Skæl er en inflammatorisk hudlidelse, hvori døde hudceller afstødes fra hovedbunden i store nok mængder til at være mærkbar som flager i hovedbunden og på tøjet.

load...

Hvad er skæl?

Disse er synlige, når de hænger sammen på grund af overfladen snavs og olie på håret. Medicinsk, det er en form for seborrheic dermatitis. Betingelsen har ikke nogen komplikationer udover en rødmen hovedbund.

De tørre hvide flager af hudceller, der dropper ud fra din hovedbund på din krave eller skuldre er uskadelige, men kan forårsage kløe i hovedbunden. Betingelsen har intet at gøre med dit hår eller hvor ofte du vasker det, men opstår på grund af huden på din hovedbund.

Når hudceller i hovedbunden vokser og dør hurtigt, vil du have skæl. Sundhed forskning har ikke været afgørende for, hvorfor det sker. Mange hævder, at en svamp kaldet Malassezia, som lever på hovedbunden, kan bidrage til skæl. En anden teori forbundet med svampen tyder på, at immunsystemet kan overreagere på den svamp.

load...

En af de førende årsager til skæl er seborrheic dermatitis eller seborrhea. Det er ikke kun begrænset til hovedbunden, men folk kan også have arp i andre dele af kroppen, såsom ørerne og ansigtet. Høj stressniveau har vist sig at have en direkte indflydelse på, hvor meget og hvor ofte man lider af skæl; skæl kan blive værre, når du er stresset. Desuden kold / tør vintervejr er en anden bidragyder til skæl.

Skæl kan styres eller kontrolleres. Milde tilfælde af skæl brug for noget mere end daglig hårvask med en mild sæbe, mens svære tilfælde af skæl reagerer godt på medicinsk shampoo.

Hvad er symptomerne på skæl?

Skæl er en kronisk hudsygdom karakteriseret ved kløe og afskalning af huden på din hovedbund. Hvide flager på hovedbunden og i håret tyder på, at man har skæl (arp i hovedbunden). De hvide flager blive endnu mere mærkbar på mørkt tøj, som de falder på personens skulder fra hovedet. Skæl kan gøre hovedbund kløende, stram eller øm. Betingelsen er ikke smitsom og er sjældent alvorlige.

load...

De almindelige tegn på skæl omfatter:

Hvornår skal man søge læge?

Når hovedbunden bliver fedtet eller gul og ikke reagerer på over-the-counter skæl shampoo, cremer og andre anti-skæl produkter, bør du se en læge for at lindre rødme, kløe og afskalning.

En person skal søge læge, hvis symptomerne på skæl vedvarer eller forværres (alvorlig afskalning, kløe, skalering eller rødmen). Hvis man føler, at skæl spreder sig hurtigt eller forårsager hårtab trods ordentlig hudpleje og hårpleje, du har brug for at se en læge for at komme til den egentlige årsag til den og få den behandlet. I tvivlstilfælde er det bedre at konsultere en børnelæge, familie læge eller dermatolog.

Nogle almindelige symptomer på skæl

Selv om skæl sker for at være et fælles problem, en rammende kur mod det samme er endnu ikke fundet. Der er flere måder at styre og administrere problemet, men ingen kan gøre op med den helt.

Hvad er årsagen til skæl?

Skæl er en almindelig tilstand, og påvirker hovedbunden og forårsager flager af huden til at blive vist. De hudceller kontinuerligt forny sig selv. Når huden-celle på hovedbunden forny sig selv, de skubbe de døde celler på overfladen af ​​hovedbunden. For en person, der er tilbøjelige til skæl, er mere døde celler kaste, hvilket gør det skæl mærkbar.

Skæl kan skyldes disse faktorer:

Sådan styrer skæl:

Hvis shampooing er din foretrukne måde at gribe skæl, starte med en, der indeholder zinkpyrithion, der kan dræbe den svampeinfektion. Du kan populære mærker til rådighed på markedet at vælge imellem.

Nu, med henblik på at skrubbe off flager ville du brug for en shampoo med salicylsyre som en af ​​de vigtigste komponenter. Du vil nemt kunne finde mærkevarer formuleringer på markedet. Skiftende de to ovenstående shampoo med hinanden, kan vise sig at være en af ​​de mest effektive måder at forvalte skæl problemer.

Hvis du bruger kemisk baserede shampoo er noget, du ikke foretrækker, at lære at styre skæl med naturlige aktive ingredienser er nødvendig. For eksempel kan du kigge efter en shampoo, der indeholder pebermynte og enebær som aktive bestanddele. Pebermynte indeholder zink, menthol og selen alle besidder anti-afskalning egenskaber. Enebær er samme sammensætning som pebermynte. Desuden er det også besidder adskillige anti-fungale egenskaber, der kan behandle årsagen til skæl.

Calendula og lakrids er to blandt de rigeste kilder til salicylsyre. Shampoo, der består af dem kan derfor hjælpe med at behandle skæl effektivt. Benyttelse af disse naturlige formuleringer vil hjælpe dig med at undgå de skadelige ekstramateriale, der ledsager kemisk baserede forbindelser.

Du kan også vælge at ty til naturlige shampoo, der indeholder tea tree olie. Disse vil hjælpe med at fjerne overskydende olie fra hovedbunden og kontrol svampevækst.

I tilfælde af at du er opsat på hårvask, vælger at massere din hovedbund med hørfrøolie. Tilføjelse nogle få krystaller af sukker til eksfoliering er stadigt bedre til at skrubbe off flager. Efterfølgende kan du gå videre til at skylle din hovedbund med æble cider eddike. Denne rent naturlige afhjælpe er kendt for at levere fremragende resultater.

I tilfælde af at disse bestræbelser nægter at bære frugt, bør det være bedre at konsultere din hudlæge. Husk, skæl kan være en af ​​de vigtigste årsager til hårtab. Derfor kontrollerer det effektivt er afgørende.

Hvordan kan man forebygge skæl?

Skæl er en fælles hovedbund tilstand, der påvirker milliarder på verdensplan. Heldigvis er betingelsen er let behandles. Den midtergangen af ​​hårplejeprodukter på storbutikker og farmaceutiske butikker vil have masser af anti-skæl formuleringer til at hjælpe dig med at forebygge eller styre den pinlige tilstand.

Det gamle ordsprog 'forebyggelse er bedre end helbredelse' gælder i dette tilfælde. Hvis du er tilbøjelig til kløende hovedbund og flager af skæl, kan du lære et par enkle forebyggende foranstaltninger for at afværge risikoen. Der er ikke nogen løsning, der kan hjælpe dig med at slippe af med skæl helt, selvom det kan være indeholdt. Gær, som normalt er årsagen til flager på hovedbunden, skal være indeholdt for at forhindre skæl.

Nedenfor er nogle tips, der vil hjælpe dig med at forhindre skæl.

Shampoo ofte: Det er en forudsætning for at holde hår og hovedbund ren, som vil konstatere, at døde celler ikke får akkumuleret. Hvis man har en fedtet hovedbund, sundhed eksperter rådgive at bruge en mild shampoo hver dag for at fjerne den overskydende olie. Shampoo indeholdende zinkpyrithion, selensulfid, salicylsyre, svovl eller stenkulstjære arbejde bedst at hæmme væksten af ​​gær.

Stress management: Stress gør en modtagelig for flere sundhedsmæssige betingelser, herunder skæl. Hvis du er stresset, kan det forværre eksisterende symptomer.

Afholde sig fra hår styling produkter: Hår spray, styling geler, skum og hår voks kunne være dårligt for håret. Disse produkter kan gøre hovedbunden endnu mere fedtet. Hvis du ønsker at farve dit hår, overveje naturlige alternativer såsom henna.

Spis sundt: Spise en sund kost holder en væk fra sygdomme. Indarbejde alle de essentielle ernæringsmæssige grupper (herunder zink, B-kompleks vitaminer og essentielle fedtsyrer) i kosten. Desuden kan reducere indtaget af fødevarer, der indeholder sukker og gær hjælpe en kontrol skæl.

Undgå solen: Tilbring lidt tid i solen hjælper en reducere skæl. Sol skal undgås under myldretiden eller hovedet skal dækkes for at minimere virkningen af ​​ultraviolette stråler.

Hvad er diagnosen af ​​skæl?

I betragtning af, at symptomerne på skæl (kløende, tør og skællet hovedbund) er ganske indlysende i sig selv, er skæl ikke behøver at blive formelt diagnosticeret. De tørre eller hvide flager på din hovedbund i dit hår er tegn på arp. Ingen medicinske tests er nødvendige for at identificere den.

Hvis du ser en læge, vil han undersøge rødme og farven på skaleringen på din hovedbund til at identificere den betingelse. Han vil undersøge huden, som forårsager røde, skællende, skorpede pletter på huden og sølvfarvede skæl at udelukke chancerne for andre forhold, der kan have lignende symptomer. Skæl (seborrheic dermatitis) vises som rødlig plaster på huden med milde, fedtet, gule skæl og plakker, at hvis gnides med fingerneglene kan smide flager af hvide pulveragtige flager.

Når du besøger lægen for at søge behandling for tilstanden, behøver du ikke at forberede sig på forhånd for aftalen. Lægen vil undersøge din hovedbund og hud til at diagnosticere skæl og identificere dens årsag. Men, skal du sikre dig, at du fortæller din læge om de hårplejeprodukter eller styling produkter, som du har brugt. Nogle gange kan skæl være en konsekvens af at bruge upassende styling produkter.

Hvordan er skæl behandles?

Markedspladsen er oversvømmet med endeløse hårplejeprodukter, der tout til at fjerne skæl fra sine rødder. Når du køber en anti-skæl produkt, skal du vælge en, der har aktive ingredienser som salicylsyre, tjære og selen i det. De fleste af disse shampoo fungerer bedst, når de er tilbage på i flere minutter efter lathering og derefter skylles grundigt.

Hvis over-the-counter produkter ikke virker, bør en læge eller sygeplejerske konsulteres for behandling.

Forventet varighed af skæl

Skæl eller de hvide flager af hud, du børst din krave eller skuldre kan sætte dig i en pinlig situation. Skæl er ikke forårsaget på grund af type hår man har eller hvor ofte en vasker det. Det handler om huden på hovedbunden. Skæl er en kronisk (langvarig) tilstand, der kommer og går. Det kan forsvinde eller blive mindre alvorlige i de varmere måneder.

Der er ingen grund til at se en læge i de fleste tilfælde, men de, der befinder sig skrabe deres hovedbund i ny og næ, eller hvis deres hovedbund bliver rød eller hævet, skal de fastsætte en aftale med lægen. I dette tilfælde kan en person lider af svær seborrheic dermatitis eller en anden tilstand et af symptomerne, som er skæl.

Prognose af Skæl

Skæl er ikke en alvorlig helbredstilstand, men kan være pinligt, hvis venstre ubehandlet. Denne kronisk tilstand har en tendens til at gentage sig selv hvis du gør forsøg på at kontrollere den. For at holde sig væk fra skæl, er det tilrådeligt, at du bruger en anti-skælshampoo to gange om ugen. Shampooen du bruger skal være en mild hypoallergen shampoo én og skal skrubbes på hovedbunden grundigt.

Medicin, der undertrykker cellefornyelsen er ordineret til mennesker med svære tilfælde af skæl. Efter behandlingsforløbet, celleomsætning tendens til at vende tilbage. Hvis det har en tendens til at gentage sig igen og igen, at tage en sagkyndig rådgivning er vigtig.

Sig farvel til skæl

Skæl er den synlige udgydelse af hovedbunden. Nogle mængden af ​​skæl er den naturlige drejning i løbet af cellerne i hovedbunden. Imidlertid kan vedholdende kløende skæl skyldes svampeinfektion i hovedbunden og i mere alvorlige tilfælde, et forstadium til andre alvorlige sygdomme i hovedbunden.

Naturlige forholdsregler ved skæl

Sørg hovedbunden holdes ren ved at rense dit hår og hovedbund så ofte som nødvendigt. Undgå deling håndklæder og kamme og så vidt muligt, lad dit hår tørre ud naturligt.

Myter relateret til skæl

Fakta om skæl

Olie Terapi: Varm olie massage hjælper med at fodre tør hud follikel og stimulere produktionen af ​​sebum. Massage kokosolie eller enhver olie, som du bruger med palmer og fingerspidserne i 10 minutter. Du kan også Steam ved at placere et varmt vand håndklæde, derefter shampoo. Brug en god balsam, der passer til dit hår for rige condition. Brug denne behandling en gang om fjorten dage.

Læs også:

Ingen kløe

Home retsmidler for skæl

Det kolde vejr kommer med sit eget sæt af årstidens problemer. Skæl er en af ​​de mest almindelige problemer i vintre. I løbet af vinterhalvåret, en masse mennesker foretrækker at vaske deres hår med varmt vand, som efterlader hovedbunden tør og skællet. Den døde hud holder falder over hele kroppen i form af hvide flager. Men ved hjælp af nedenstående givet naturmedicin kan du slippe af med skæl.

Hjem middel mod skæl: Neem

Neem har været brugt i ayurvedisk medicin i år til behandling af forskellige tilstande. Neem kan også være meget nyttigt i at komme af med skæl. Lav en pasta fra 6-10 neem blade, halv kop ostemasse og 3 spsk bukkehornsfrø. Tilføj par dråber citron i pastaen og anvende pastaen på din hovedbund sammen med nogle hår olie. Prøv dette to gange om ugen reducerer skæl.

Hjem afhjælpe for skæl: Bukkehorn

Bukkehorn frø har svampedræbende og beroligende egenskaber, der kan hjælpe med at reducere forekomsten af ​​skæl. Soak nogle bukkehorn frø til natten over og male dem om morgenen. Påfør pastaen af ​​bukkehorn frø over hele hovedbunden. Lad det i et par timer og derefter vaske det af med en mild shampoo. Gentag det to gange om ugen for at forhindre skæl.

Hjem afhjælpning af Skæl: bagepulver

En anden effektiv hjem middel mod skæl er bagepulver. Den alkaliske natur af bagepulver hjælper med at fjerne døde hudceller fra hovedbunden. Det fungerer som en mild eksfolierende og reducerer også olie sekretion på hovedbunden. Forberede en pasta bagepulver ved tilsætning par dråbe vand i det. Påfør pastaen på hovedbunden og massér det for få minutter. Skyl dit hår med vand.

Hjem afhjælpe for skæl: Lemon

Den citrusfrugter er sur beskaffenhed og er rig på C-vitamin, der hjælper med at holde skæl væk. Tag citron og skær den i skiver. Nu gnide disse skiver på hovedet. Lad i 10 -15 minutter og skyl det vand.

Hjem afhjælpe for skæl: Curd

Påfør et par lag gærede hjemmelavet ostemasse på din hovedbund. Lad ostemassen tørre op på hovedbunden og vask det efter en time. Det vil ikke kun reducere skæl flager, men vil genoprette den tabte glans af dit hår så godt.

Kan skaldet folk får skæl?

Skæl kan ske for enhver. Men for en skaldet person, er det mindre sandsynligt.

Den generelt accepterede teori er, at skæl er forårsaget af enten for meget eller for lidt olie bliver produceret af talgkirtlerne i hovedbunden. Skæl kan også opstå på grund af en overflod af svampen malassezia på hovedbunden.

Skæl vises som tørre hvide skæl, når huden på hovedbunden kaster sine døde celler. Problemet forværres på grund af tilstedeværelsen af ​​hår på hovedbunden. For folk, der er skaldet, mange af de betingelser, der ville fremme udviklingen af ​​de fleste af disse spørgsmål afbødes.

I mangel af hår, er det let at rense og tørre hovedbunden og derved fjerne de tørre hudceller. Så der er en langt mindre chance for, at skæl vil forekomme i skaldede mænd.

Forskel mellem hovedlus og skæl

Et par forskelle mellem lus og skæl er nævnt nedenfor.

I tilfældet med både lus og skæl, er du nødt til at tage ordentlig handling fra den meget debut, da det kan føre til problemer i fremtiden. Hold hovedbunden ren ved at vaske håret grundigt hver anden dag. Hvis du tror, ​​at problemet er alvorligt, og du ikke kan helbrede det ordentligt, konsultere en hudlæge eller en trichologist tidligst.

Ayurvediske retsmidler for skæl

Skæl er en fælles hovedbund lidelse med antallet af mulige årsager lige fra stress til forkert hårpleje. Den gode nyhed er, at Ayurveda giver effektiv og langvarig behandling for skæl. Der er forskellige ayurvediske retsmidler til at helbrede skæl.

Ayurvedic produkter til Skæl

Ayurvedic behandling for skæl er skånsom mod hår, men yderst effektivt til rute ud skæl. Da ayurvediske medicin og produkter til skæl består af naturlige ingredienser, de er fri for enhver form for bivirkning.

Naturlægemidler for skæl

Kendte årsager til skæl

Den nøjagtige årsag til skæl er ikke fundet ud af endnu, men det er kendt, at skæl ikke er forårsaget af dårlig hygiejne. Nogle kendte årsager til skæl er angivet nedenfor.

Ikke at børste håret ofte nok

Kæmning eller børstning af hår hjælper den vigtige funktion at kaste af huden. Det er grunden til folk, der ikke børste eller kam deres hår ofte er mere tilbøjelige til at udvikle skæl i håret.

Tør hud

Tør hud - den type, du udvikler i løbet af vinteren, er en af ​​de mest almindelige årsager til skæl sammen med kløe og afskalning. Hvis du har skæl som følge af tør hud, vil de resulterende flager være mindre fedtet end hvis det var forårsaget af en anden faktor. Den tørre hud ville være synlige i andre kropsdele samt såsom arme og ben.

Ikke vask håret ofte nok

Hvis du er tilbøjelig til at springe vask dit hår med en god shampoo, vil det opbygge olie og døde hudceller på din hovedbund, hvilket resulterer i skæl.

Gær

Hvis du er følsom over for gær, er sandsynligheden for at have skæl stiger. Sådanne mennesker indberette deres skæl betingelse for at få bedre i løbet af sommeren og forværre om vinteren. UV-stråling fra solen arbejder for at modvirke effekten af ​​gær i løbet af sommeren. Betingelsen for skæl kan henvende sig til det værre om vinteren på grund af tør hud også. Du må ikke finde det nemt at kende den præcise årsag.

Seborrhoaic dermatitis

Dette er en tilstand, som påvirker mange områder af huden, såsom bagsiden af ​​ørerne, øjenbryn, brystbenet, sider af næsen og selvfølgelig, hovedbunden. Patienten udvikler rød, fedtet hud og det dækker ham med hvide flager og gule skæl. Sådanne patienter er langt mere tilbøjelige til at udvikle skæl.

Nogle hudlidelser og andre tilstande

Psoriasis og eksem er nogle hudsygdomme, der gør udviklingen af ​​skæl mere sandsynligt. Voksne, der har Parkinsons eller neurologiske sygdomme er mere tilbøjelige til at udvikle skæl og arp. Generelt folk med svækket immunforsvar bliver mere tilbøjelige til at udvikle skæl.

Reaktion på hårplejeprodukter

Skæl kan også skyldes en reaktion på en hårpleje produkt. Paraphenylendiamin (PPD) fundet i visse produkter kan forårsage reaktion, der fører til rød, kløende og skalering hovedbund. Hold dig væk fra alt for mange styling geler, farvestoffer og andre sådanne poster for at minimere risikoen for at udvikle skæl.

Hvordan at slippe af med skæl

Bukkehorn frø

Bukkehorn frø er en af ​​de effektive hjem retsmidler for skæl, især for dem, der lider af tørt hår. Soak to spsk bukkehornsfrø natten over og malet dem i morgen til at danne en fin pasta. Påfør pastaen over hele hovedbunden og lad i en halv time. Brug sæbe møtrik (amla) og Acacia concinna (shikakai) at vaske dit hår. Du kan endda bruge bomuld til at anvende denne løsning til din hovedbund. I de første to uger bruge denne anti-skæl behandling to gange om ugen, og derefter en gang om ugen.

Frisk limesaft

Citronsaft er en glimrende hjemme middel mod fedtet skæl. Når du vasker dit hår, skal du bruge vand med en spiseskefuld frisk limesaft for sidste skylning. Udover at fjerne skæl denne hjem afhjælpe fjerner klæbrighed og giver øjeblikkelig glans til dit hår.

Du kan forberede en hår maske ved at blande citronsaft og blegejord. Denne pakke dybt renser din hovedbund og hjælper med at slippe af med skæl.

Grøn gram pulver

Bland to øse af grøn gram pulver med en kop ostemasse og vaske dit hår ved hjælp af denne blanding. Brug denne behandling to gange om ugen for at slippe af med skæl.

Beets

Sukkerroer er et effektivt middel mod skæl. Koge en sukkerroer sammen med sin rod i vand. Masser blidt dette vand ind i din hovedbund før sengetid. Lad natten over og vask det på den næste morgen.

Snake centnergraeskar

Snake centnergraeskar ekstrakt er kendt som effektivt middel mod skæl. Masser blidt denne saft på din hovedbund. For at øge dens effektivitet mix sukkerroer saft til det.

Cider eddike

Fortynd cider eddike ved at blande lige mængde vand og dup det på hår med vat. Lad virke i 10 minutter og vask. Du kan også bruge cider eddike ved at tilføje til den endelige skyllevand efter vask.

Yoghurt

Påfør creme yoghurt og forsigtigt massage hår for omkring en halv time. For at maksimere sin effektivitet mod skæl mix par dråber tea tree olie, før der ansøges om hovedbund.

Antidandruff Shampoo

Hvis du ønsker at gå let måde og foretrækker shampoo til at tackle din skæl derefter bruge shampoo med zinkpyrithion. Det bekæmper skæl ved at dræbe svampeinfektioner i hovedbunden.

Hvordan at skjule dårlig skæl

Skæl (seborrheic dermatitis) er en almindelig hår tilstand, der involverer en kløende og flaky hovedbund. Det ser ud som hvide flager (dårlig skæl) på hovedbunden og håret og ofte har en tendens til at falde over på skuldrene. Dårlig skæl er en pinlig problem. Anti-skæl shampoo er løsningen ud af problemet, men de har brug for mere tid til at arbejde og give dig lindring.

Tag et kig på nogle af de måder at skjule din skæl at redde dig fra forlegenhed:

Førnævnte ideer kan gøre dig skjule dine døde hudceller, som er din største bekymring i øjeblikket. Du må ikke gøre dig selv mere ubehageligt, men prøv disse ideer til at gøre offentlige optrædener frit igen.

load...