Sundhedsnyheder roundup: rødt hår forbundet med højere melanom risiko (forebyggelse)

10 november 2018

Den nuance, der ups din risiko for kræft.

Hvorfor rødhårede er mere tilbøjelige til at få hudkræft [blisstree]

Selv hvis rødhårede undgå solen, en ny undersøgelse fastslår, at de er stadig på et højere risiko for hudkræft. Udgivet i tidsskriftet Nature, fandt forskerne, at dem med rødt hår er ikke kun mere tilbøjelige til at fregne og brænde, men de er også mere tilbøjelige til at udvikle modermærkekræft-i endnu højere grad end blondiner. Hvorfor? Viser sig, at røde pigment er relateret til kræftfremkaldende aktivitet. Undersøgelsens forfattere rådgive undgå så meget solskader som muligt og at være religiøs omkring hudkræft screeninger-gode råd til alle.

load...

En naturlig måde at afværge demens [psych central]

Hvis du har brug for lidt ekstra motivation til at tage denne morgentur, her er det: Ny forskning fra Storbritannien viser, at ældre voksne, der regelmæssigt engageret i fysisk aktivitet reduceret deres risiko for vaskulær-relateret demens med 40% og kognitiv svækkelse uanset årsag ved 60%. Så hvor meget skal du bruge? Forskere foreslår fysisk aktivitet af moderat intensitet i mindst 30 minutter tre gange om ugen for at forhindre kognitiv svækkelse.

Antidepressiva & graviditet: bør du eller skulle du ikke?

Gravide kvinder, der er deprimeret er generelt at vide, at fortsætte deres medicin vil hjælpe dem og deres babyer. Men en ny undersøgelse gennemgang spørgsmålstegn ved antagelsen om, at depression er dårligt for et foster, og konkluderer, at antidepressiva tilbyde mere risiko end fordele og højere risiko for spontan abort, for tidlig fødsel, sjældne hjertefejl, og adfærdsmæssige problemer, og bør undgås. Mange eksperter dog stærkt uenig.

Læs også:

Hvordan Orkanen Sandy rodet med vores sundhed

Orkanen Sandy har forårsaget annullering af 300 Røde Kors blod drev i 14 stater, og som stormen hoveder vest, forventes flere aflysninger. De aflysninger har resulteret i mere end 9.000 blod og blodplader donationer tabt, og forventes langsigtede effekt at være betydelig. Du kan hjælpe ved at give blod; finde en lokal blod drev i dit område på redcrossblood.org eller americasblood.org.

load...

Den indenlandske vold spørgsmålet tænker ingen over

Næsten 50% af de kvindelige vold i hjemmet ofre at tøve med at komme ind et kvindehjem på grund af bekymringer for at forlade et kæledyr bag. Dette er ikke blot forhindre folk i at få hjælp, det betyder også dyr forbliver i fare samt; 85% af kvinderne ind krisecentre taler om kæledyr misbrug i deres familie. Mens nogle krisecentre tillader dyr, de fleste gør ikke. Den amerikanske kennel klub arbejder på at ændre dette ved at tilbyde tilskud til 11 pet-venlige kvindekrisecentre over hele landet.

load...