Skal skæl forårsage hårtab?

14 november 2018

Fra ubehag for grimme flager af hud, der hænger fast i dit nakke og skuldre, skæl har en masse ulemper.

Skæl kan opstå af en række forskellige årsager, fra olie oprustning forårsaget af ikke at vaske dit hår så ofte som du bør, til medicinske tilstande som seborrheic dermatitis.

En af de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med skæl er, om ikke skæl potentielt kan få dig til at tabe håret. Svaret er en smule kompliceret: mens skæl ikke direkte resulterer i hårtab, kan nogle af de betingelser, der forårsager skæl også føre til forbigående hårtab.

load...

Dette hårtab er ikke det samme som mandlig skaldethed, hvilket betyder at det vil normalt vende, når du løse det underliggende problem.

Lyder kompliceret? Nedenfor vil vi forklare, hvordan almindelige årsager til skæl kan også forårsage hårtab, samt de trin, du kan tage for at slippe af med skæl og forhindrer dit hår fra udtynding på grund af hovedbundsproblemer.

Seborrheic dermatitis, skæl og hårtab

Mens skæl selv ikke forårsager hårtab, mange af de sundhedsmæssige forhold, der forårsager skæl kan også skade dine hårsække og resultere i at kaste.

En af de mest almindelige skæl sundhedsspørgsmål, der kan føre til hårtab er seborrheic dermatitis. Seborrheic dermatitis er en skællet, skællende udslæt, der kan danne på din hovedbund og ansigt. Hvis det udvikler sig på din hovedbund, kan det forårsage skæl og samtidig skabe midlertidig hårtab.

load...

Det hårtab forårsaget af hudsygdomme som seborrheic dermatitis er ikke det samme som mandlig skaldethed, hvilket betyder, medicin som finasterid (som blokerer DHT, der forårsager hårsækkene at miniaturize og stoppe voksende) er ikke effektiv.

Det meste af tiden, kan seborrheic dermatitis behandles anvendelse af et anti-skælshampoo med stenkulstjære, ketoconazol eller selensulfid som aktive bestanddele. Nogle gange, skal du prøve flere forskellige shampoo før at finde en, der helt slipper af seborrheic dermatitis.

Læs også:

Da hårtab fra seborrheic dermatitis er midlertidig, vil det normalt vende sig, når du har løst det underliggende problem. Husk, at det kan tage flere måneder for hår til at regrow, betyder, at du sandsynligvis nødt til at være tålmodig for at se nogen varige resultater.

Nogle hårtab behandling kan udtørre din hovedbund

Selvom undersøgelser viser, at minoxidil ikke resulterer i en betydelig stigning i skæl, er der masser af anekdotiske beretninger derude af mennesker, der bruger minoxidil og oplever tør, kløende og skællende hud omkring hovedbunden efter flere uger.

load...

Dette er noget bakket op af videnskabelig undersøgelse af data, med en undersøgelse fra 2015 viser, at brugen af ​​minoxidil resulterer i højere hovedbunden kløe end placebo.

Hvis du har en følsom hovedbund eller allerede har skæl, er der en risiko for, at bruge minoxidil at hjælpe med at holde dit hår kan forværre skæl. Risikoen er ikke stor - de fleste mennesker, der bruger minoxidil ikke få nogen hovedbund problemer - men det er vigtigt at vide, at det er der.

Den mest sandsynlige årsag til dette hovedbunden kløe problem er alkohol, der bruges i nogle minoxidil produkter, såsom minoxidil spray. Da alkohol er kendt for at fratage væk naturlige hovedbund sebum, kan det forårsage kløe og afskalning, hvilket fører til ubehag og skæl.

Hvis du har bemærket en stigning i skæl, da du begyndte at bruge minoxidil, kan dette være den vigtigste grund.

Sådan fjerne skæl til gode

Mens skæl ikke forårsager hårtab, er det stadig en stor irritation, der kan ødelægge din selvtillid og negativt påvirker dit liv. Heldigvis er der mange måder at håndtere skæl, næsten alle, der er effektive på lang sigt.

Hvordan at slippe af med skæl for god vejledning dækker de mest almindelige årsager til skæl, med enkle og effektive behandlinger til at hjælpe dig med at fjerne skæl og forbedre dit hår sundhed på lang sigt.

load...