Sandheder og myter om ketoconazol og hårtab

12 november 2018

Ketoconazol er et svampedræbende medicin, der er blevet vist at forbedre hårvækst i undersøgelser. Det er også foregav at have nogle effekter på DHT, det hormon er ansvarlig for skaldethed hos mænd.

Mens ketoconazol er en sikker og nyttigt supplement til en hårtab forebyggelse stak, det er heller ikke et mirakel hårtab kur. Ligesom mange ikke-receptpligtige hårtab behandlinger, der er en masse myter og rygter derude om, hvad ketoconazol kan og ikke kan gøre for dit hår sundhed.

Nedenfor har vi listet nogle af de mest udbredte myter om ketoconazol som en hårvækst og anti-hårtab behandling. Vi har også videnskabelige beviser for at give sandheden om mest ketoconazol myter og forklare, hvordan ketoconazol kan passe ind i en hårtab forebyggelse rutine.

load...

Myte 1: ketoconazol er mere effektiv end minoxidil

En af de mere almindelige myter om ketoconazol er, at det er lige så eller mere effektiv end bevist hårtab behandlinger såsom minoxidil.

Sandheden er, at mens ketoconazol er knyttet til en forbedring af hårvækst i nogle undersøgelser, og selv opnået lige resultater med minoxidil i en undersøgelse, der er bare ikke den samme mængde af data, der viser, at ketoconazol er lige så effektiv som minoxidil.

Med dette sagt, de fleste undersøgelser, der tester ketoconazol som en hårvækst middel finde, at det har en målbar effekt på væksten af ​​anagen hårsækkene - hårsækkene, der er i den aktive, voksende fase.

load...

Hvis du ønsker at forbedre din hårvækst, kunne en ketoconazol shampoo være en god tilføjelse til dit hår sundhed stak. Bare ikke antage, at det er mere effektivt på egen hånd end minoxidil, da der simpelthen ikke er nok data til at understøtte denne konklusion.

Myte 2: ketoconazol blokke DHT

En anden almindelig ketoconazol myte er, at det blokerer omdannelsen af ​​testosteron til DHT, eller dihydrotestosteron - det mandlige hormon, der skader hårsækkene og forårsager mandlig skaldethed at udvikle sig.

Som i 2018, er der ikke nogen afgørende videnskabelige beviser for, at ketoconazol har nogen reel effekt på DHT niveauer i kroppen.

Det betyder, at du ikke skal stole på ketoconazol shampoo som en DHT blokker. Hvis dit hår er begyndt at tynde eller aftage, og du ønsker at sænke din DHT niveauer, skal du bruge en gennemprøvet, FDA godkendt 5α-reduktase-hæmmer ligesom finasterid.

Vores guide til DHT og mandlige hårtab går i flere detaljer om, hvordan blokerer DHT arbejder for at stoppe skaldethed, hvilket gør det et værdifuldt læse, hvis du ønsker at stoppe skaldethed på lang sigt.

load...

Selv om der ikke er nogen videnskabelig dokumentation for, at ketoconazol blokerer DHT, forskere mener, at der kunne være en sammenhæng mellem ketoconazol og DHT vej. En 2004 papir bemærkede, at ketoconazol potentielt kan forårsage lokal forstyrrelse af DHT vej.

Selvom dette ikke er endeligt bevist, at ketoconazol blokerer lokal DHT, det er en interessant punkt at bemærke. For nu, er det bedst ikke at stole på ketoconazol som en DHT blokker - for det, skal du bruge en gennemprøvet, FDA godkendt behandlingsmulighed ligesom finasterid.

Læs også:

Myte 3: ketoconazol shampoo kan regrow mistet hår

En anden vedvarende myte om ketoconazol er, at det kan få dig til at regrow hår du allerede tabt på grund af mandlig skaldethed.

Som de fleste myter, denne ene har en ounce af sandhed i det. Mens ketoconazol ikke kan regrow hår, der er faldet ud som følge af mandlig skaldethed, kan det potentielt hjælpe dig regrow hår, der er tyndet ud som følge af seborrheic dermatitis.

Seborrheic dermatitis er en af ​​flere hovedbund betingelser, der kan forårsage midlertidigt hårtab. I dette tilfælde, hår falder ud ikke på grund af DHT, men på grund af skællet, fedtet og betændt hud og en stor mængde af sebum, der gør hårvækst vanskelig.

Da ketoconazol er en effektiv behandling for seborrheic dermatitis, er det nemt at forveksle hår du regrow fra at behandle arp som "permanent" hårtab, der vendes på grund af ketoconazol.

Sandheden er, at enhver hår du taber på grund af mandlig skaldethed er, for det meste, væk for evigt. Mens et lille antal hårsække kan vokse tilbage med brug af finasterid, at den eneste dokumenterede måde "regrow" pletter af permanent tabt hår er gennem en hårtransplantation.

Myte 4: ketoconazol er den eneste hårtab behandling du har brug for

Endelig er et irriterende fælles myte om ketoconazol er, at det er det eneste produkt, du skal tage for at stoppe hårtab.

Denne ene er let at forstå. Efter alt, hvem ville ikke hellere bare bruge en daglig shampoo end tage en pille og anvende en hårvækst serum eller skum?

Desværre, mens ketoconazol kan være effektive til behandling af hårtab og forbedre den hastighed, hvormed du vokser nye anagene hår, er der ingen beviser for, at det er en effektiv hårtab behandling på lige fod med finasterid.

Hvis du lider af alvorlige hårtab forårsaget af mandlig skaldethed, ketoconazol normalt ikke vil være nok til at stoppe det. Dette gælder især for folk med hår, der er meget følsomme over for DHT og mærkbar, forværring hårtab.

For at stoppe mandlig skaldethed, er du nødt til at stoppe DHT. Det betyder, at du ikke kan bruge ketoconazol på egen hånd med nogen sandsynlighed for succes.

De fleste undersøgelser viser, at den mest effektive behandling til forebyggelse af hårtab er en kombination af finasterid og minoxidil. Disse behandlinger begge har masser af videnskabelige data til at bakke dem op, samt millioner af succesfulde brugere over hele verden, og de er begge FDA godkendt til behandling af androgen alopeci.

Selvom der ikke er nogen reel skade i at bruge en ketoconazol shampoo, især en, som du kan købe i håndkøb, bør du aldrig stole på det som en erstatning for finasterid og minoxidil.

I stedet, den bedste løsning er at tale med din hårtab læge om at bruge ketoconazol shampoo samt dine eksisterende hårtab produkter til at blokere DHT og stimulere ny hårvækst så stærkt som muligt.

load...