Sådan stopper du en aftagende hårlinie

13 november 2018

Har du bemærket din hårgrænse begynder at aftage? De fleste mænd mærke de første tegn på hårtab på et tidspunkt i 20'erne, 30'erne eller 40'erne, med to tredjedele af alle amerikanske mænd, der viser synlige tegn på hårtab ved alder 35.

Det er nemt at gå i panik, når du ser din hårgrænse snigende tilbage hvert år. Heldigvis er der måder, du kan stoppe din hårgrænse fra vigende yderligere, lige fra oral medicin til sera og shampoo designet til at holde dit hår sundt, tyk og fuld.

Der er også visuelle måder at stoppe din vigende hårgrænse, der spænder fra frisurer, der gør din hårtab mindre indlysende for produkter, du kan anvende til at blive tykkere dit hår og skabe illusionen af ​​en perfekt hårgrænse.

load...

Det er klart, disse løsninger er mindre effektive på lang sigt end den første, men når de bruges rigtigt, kan de stadig være af værdi.

Nedenfor finder du vores top anbefalinger til forebyggelse af hårtab og stoppe din vigende hårgrænse, før det bliver værre. Vi har listet vores behandlinger for effektivitet, med de mest effektive medicinske behandlinger første og midlertidige muligheder længere nede på siden.

Sænk dine DHT niveauer

Mandlig skaldethed er forårsaget af en kombination af hormoner og genetik. Den største synder er DHT, eller dihydrotestosteron - en androgen hormon skabt som et biprodukt af den primære mandlige kønshormon testosteron.

DHT binder sig til receptorer i hovedbunden, der forårsager hårsækkene til at skrumpe og til sidst stoppe voksende overhovedet. Ikke alle er lige følsomme over for DHT - det meste af tiden, mennesker, der er følsomme over for DHT miste deres hår den hurtigste og gå skaldet i en forholdsvis tidlig alder.

load...

Hvis du har bemærket, din hårgrænse begynder at aftage, at den nemmeste og mest effektive måde at stoppe det vigende yderligere er at blokere DHT ved kilden og ved hovedbunden ved hjælp af en kombination af lægemidler, der er designet specielt til at kæmpe tilbage mod DHT.

Finasteride

Den første af disse lægemidler er finasterid, hvilket er en FDA godkendt hårtab behandling, der forhindrer testosteron i at konvertere til DHT i første omgang.

Finasteride 1 mg er tilgængelig som en daglig pille, hvilket forhindrer 5α-reduktase enzym fra omdannelse af testosteron til DHT. Dette blokke yderligere hårtab hos ca. 86% af mændene, og kan endda forårsage en lille mængde af genvækst.

Minoxidil

Den anden er minoxidil, som er en FDA godkendt aktuelt spray eller skum designet til at give mere ilt og næringsstoffer til dine hårsække.

Mens finasterid blokerer DHT at bekæmpe hårtab, er minoxidil designet til at skabe et optimalt vækstmiljø for dit hår. Tænk på finasterid som et skjold mod yderligere hårtab, og minoxidil som gødning til at fremskynde og fremme væksten af ​​håret, du allerede har.

load...

Aktuel DHT blokkere og shampoo

Den tredje er et aktuelt DHT behandling, som kan være en shampoo eller spray. Disse er mindre dokumenteret end finasterid og minoxidil, men kan arbejde ved at forhindre enhver resterende DHT fra at binde sig til receptorer i hovedbunden og forårsage hårtab.

Aktuel DHT blokkere sandsynligvis kun har forholdsvis milde effekter. Tænk på denne del af protokollen som en lille ekstra løft designet til at blokere så meget DHT som muligt, ikke som den vigtigste ingrediens. Hvis du bruger en DHT blokerende shampoo dagligt, er du dækket.

Lær mere om at blokere DHT

Du kan læse mere om DHT og dens virkninger på hårtab hos vores Guide til DHT og mandlige hårtab. Hvis du gerne vil begynde at behandle din DHT-relaterede hårtab, kan du også tale med vores ekspert hårtab læger via en online konsultation.

Hvis du er interesseret i at stoppe din vigende hårgrænse lang sigt, blokerer DHT altid skal være en del af din strategi. Uden at stoppe DHT, at hver anden taktik stoppe din vigende hårgrænse er kun vil være midlertidig.

Læs også:

Skift din livsstil

I nogle tilfælde kan hårtab være forårsaget af stress. Hvis du har arbejdet mange timer eller håndtere stress i dit personlige liv, er der en chance for det kunne være årsagen til din vigende hårgrænse.

Det er vigtigt at påpege, at det er meget sjældent at udvikle en vigende hårgrænse fra stress. Det meste af tiden, stress-relaterede hårtab er enten diffus udtynding (udtynding på tværs af hele dit hoved) eller klumper af hår, der falder ud på en gang på grund af for høje niveauer af stresshormoner.

Hvis du er stresset, den bedste løsning er at se en læge. Du kan også reducere stress ved at ændre din livsstil for at fjerne ting som krævende eller overdrevent beskatte arbejde, personlige problemer og andre kilder til stress og frustration.

Brug hårvækst vitaminer

Mens vitaminer og mineraler, der ikke vil stoppe mandlig skaldethed, de spiller en vigtig rolle i at hjælpe dig med at vokse tykt, sundt hår.

For optimal hår sundhed, er det bedst at spise en kost, der er rig på vitamin A, C, D og E. De fleste hårtab eksperter anbefaler også forbruge den anbefalede indtag af biotin, hvilket er vigtigt for at fremme hurtigere og sundere hårvækst.

Den bedste måde at få de fleste af disse vitaminer er gennem din kost. Hvis du er mangelfuld i en hvilken som helst af de vitaminer, der er anført ovenfor, at tilføje en specifik eller multi-vitamin supplement kan være en god idé.

Som hovedregel er vitaminer ikke kommer til at have meget af en effekt på din hårvækst, medmindre du har en eksisterende mangel. Vores vigtige vitaminer for en sund leder af hår vejledning forklarer mere om de vitaminer du skal forbruge for optimal hårvækst.

Skift din frisure

Selv om det ikke vil stoppe din vigende hårgrænse i at blive værre, ændre din frisure er en nem måde at henlede opmærksomheden væk fra din hårgrænse.

Før vi kommer ind specifikke stilarter, lad os dække den ene nøgle regel, du har brug for at vide, før du foretager nogen ændringer i din frisure:

Forsøg ikke at skjule din vigende hårgrænse! I stedet ejer det faktum, at det er vigende.

Combovers, lange frynser og andre frisurer, der er designet til at dække op skaldede pletter ofte ender med at gøre det stik modsatte ved at trække mere opmærksomhed til din udtynding pletter. Plus, ingen ser godt ud med en indlysende combover.

I stedet for at forsøge at skjule din hårgrænse, de bedste haircuts for vigende fine streger tendens til at holde dit hår kort for at reducere omfanget af kontrasten mellem dit hår og din pande:

Tal med en hårtab læge

Ønsker du at tage reelle skridt til at stoppe din vigende hårgrænse? Hvis du er bekymret for hårtab og ønsker at beskytte dit hår og sætte en stopper for yderligere recession, den bedste løsning er at tale med en af ​​vores dygtige hårtab læger.

Vi tror på en videnskabelig tilgang til hårtab, hvilket er grunden til at vi kan hjælpe dig med at bringe en afgørende stopper for din vigende hårgrænse ved hjælp bevist, effektive behandlinger.

Ikke sikker på, om du er klar til at tale med en læge om hårtab? Hvis du ikke er helt sikker på, om det er tid til at gribe ind endnu, vores Gør du brug for en hårtab læge vejledning dækker de vigtigste ting, du skal kigge efter, før at tale med en ekspert om dit hårtab.

load...