Masturbation forårsager hårtab?

13 november 2018

Der er mange røverhistorier om onani, der spænder fra tro, at onani kan resultere i du blive blind på myter om onani forårsager hår til at vokse på håndfladerne.

En af de legender er, at onani kan få dig til at miste hovedbund hår, enten i form af en vigende hårgrænse eller total skaldethed.

Ligesom de andre onani myter, tanken om, at onani vil forårsage dit hår til at falde ud er ikke sandt. Der er absolut ingen videnskabelige beviser, der forbinder onani til hårtab, ej heller er der nogen sammenhæng mellem mængden af ​​køn du har, og tykkelsen eller sundheden for dit hår.

load...

Interessant nok nogle af de hjemmesider, der hævder onani forårsager skaldethed sikkerhedskopiere deres hårtab hævder med beviser, der lyder ganske fornuftig. Der er en masse af videnskabelige begreber, der anvendes og omtaler af hormoner, protein mangler og mineraler i sædvæsken.

Nedenfor vil vi se på nogle af de fælles årsager onani hævdes at forårsage hårtab og aflive nogle af nonsens "videnskab", der anvendes til at sikkerhedskopiere disse påstande.

Myte 1: onani får din krop til at producere dihydrotestosteron

Dihydrotestosteron, mere almindeligt kendt som DHT, er et mandligt kønshormon, der er den primære årsag til mandlig skaldethed.

DHT binder sig til receptorer i din hovedbund og miniaturizes hårsækkene omkring din hårgrænse og krone, hvilket resulterer i hårtab for mænd med en genetisk følsomhed over for DHT.

load...

En af de mest almindelige årsager bruges til at sikkerhedskopiere påstanden om, at onani forårsager hårtab er, at onanere resulterer i en frigivelse af hormoner, herunder DHT.

Som de fleste røverhistorier, reelle videnskabelige data helt modsiger påstanden om, at onani har nogen effekt på DHT og andre mandlige hormoner. Faktisk er der flere undersøgelser, der viser seksuelle aktivitet ikke har nogen målbar effekt på testosteron eller DHT produktion.

En undersøgelse sammenligner mænd med normal seksuel funktion til mænd med seksuel dysfunktion. De endelige resultater viser, at begge grupper af mænd har statistisk tilsvarende niveauer af testosteron.

En anden undersøgelse sammenligner mænd med normal seksuel aktivitet niveauer til mænd, der bevidst undgået seksuel aktivitet. Blod prøve data viste ingen forskel mellem de to grupper i niveauerne af total testosteron, frit testosteron og luteiniserende hormon (LH).

Da DHT er en metabolit af testosteron, er det ekstremt usandsynligt, at seksuel aktivitet (uanset om det er onani eller samleje) har nogen effekt, positiv eller negativ, på DHT niveauer.

load...

Myte 2: onani sænker protein niveauer, der forårsager hårtab

Selv om det er rigtigt, at sæd ikke indeholder protein, onanerer eller har sex ikke har nogen væsentlig indvirkning på mængden af ​​protein til rådighed for dine hårsække.

Læs også:

I gennemsnit er der omkring 5040 mg protein i hver 100 ml af sæd. Da den gennemsnitlige mængde af sæd frigivet under hver ejakulation er 3,7 ml, dette betyder, at du har brug for enten at have sex eller onanere 27 gange for at frigive lidt over fem gram protein.

For at sætte dette i perspektiv, du spiser omkring seks gram protein hver gang du spiser et æg, og 30 til 60 gram hver gang du spiser en kyllingebryst.

Mængden af ​​protein du taber, når du orgasme er ubetydelig i forhold til den gennemsnitlige persons kostindtag protein. Selv hvis du bruger hele dagen onanere, vil du stadig forbruge omkring 10 til 50 gange så meget protein i din kost, hvis du spiser relativt sundt.

Ligesom den formodede sammenhæng mellem onani og DHT, er der ingen sammenhæng mellem onani og proteinmangel.

Myte 3: ejakulation kontrol er vigtig for hormonbalancen

Denne myte er en variant af den "onani påvirker DHT" krav vi debunked ovenfor, dog med den ekstra krav for onani påvirker den samlede balance af hormoner i kroppen.

Selv om det er rigtigt, at sex har nogle effekt på niveauet af visse hormoner i din krop, er det en midlertidig effekt, der ikke er knyttet til hårtab.

Den væsentligste hormon frigivet under sex er oxytocin, som er et peptid hormon, der påvirker fornøjelse centre i din hjerne. Dette er en af ​​grundene til, at sex og onani har det godt, men det er ikke knyttet til sundhed eller tykkelsen af ​​dit hår.

Interessant, er der nogle begrænsede beviser for, at oxytocin kan have en effekt på omdannelsen af ​​testosteron til DHT. Men der er ingen beviser, der særligt viser, at onani har nogen specifik indvirkning på DHT, der ville ikke også forekomme i andre situationer, der producerer oxytocin.

Da din krop vil frigive oxytocin, når du gør ting som hold hænder med din partner eller stirre ind i deres øjne, er der ingen grund til specifikt at bekymre sig om oxytocin frigives under sex eller onani påvirker din hårgrænse.

Skaldethed er hormonal og genetisk, ikke en bivirkning af masturbation

Mandlig skaldethed er forårsaget af DHT, som er lavet når kroppen omdanner testosteron til DHT gennem 5α-reduktase enzymet. På intet tidspunkt har onani spille nogen reel rolle i processen med at forårsage hårsækkene til miniaturize og stoppe voksende.

Hvis du har bemærket, dit hår falder ud eller din hårgrænse begynder at aftage, er det langt mere sandsynligt, at være en bivirkning af følsomhed over for DHT, stress, ernæring eller livsstil spørgsmål end resultatet af for meget onani.

Du kan behandle disse ved at tage skridt til at sænke dine DHT niveauer ved hjælp af medicin eller ændre din kost og livsstil for at fjerne de faktorer, der bidrager til hårtab.

Kort sagt, kan du tage det roligt. Onani vil ikke påvirke din hårgrænse, hår tykkelse eller ethvert aspekt af dit hår sundhed. Hverken vilje sex. Hvis enten gjorde det, ville det store flertal af verdens befolkning har alvorlige hårtab problemer og det medicinske samfund ville være meget opmærksomme på det.

load...