Løsninger til udtynding, tørt, beskadiget hår (forebyggelse)

14 november 2018

Hormon skift, smoothie renser, anfald af søvnløshed, salon ture fra helvede-for at udforske dit hår hemmelige historie i 5 trin, kan du gå tilbage i tiden og gendanne glans og fylde.

1. Livstruende ændre Ændringer

Dine knæ er ikke alle, der er stadig svie fra at halvmaraton træne et par måneder tilbage. Hvis du taber mere end de sædvanlige 80 til 100 hår dagligt, huske på, at enhver længerevarende fysisk stressfaktor-uanset om det er en pludselig, vedvarende uptick i motion, en alvorlig sygdom, eller endda visse receptpligtig medicin-kan flytte mere af din hovedbund s follikler i en hvilefase, lukning fra rødderne fra deres blodforsyning, således at disse tråde til sidst kaste. Stigende grad forskerne også undersøge den måde, følelsesmæssig stress ”prompter udskillelsen af ​​et neuropeptid kaldet substans P, hvilket forkorter hårvækst cyklus, så håret bliver tyndere,” siger Los Angeles dermatolog Jessica Wu. Og ikke rabat vaner eller lidelser, der stammer fra disse langsigtede arbejde bekymringer, at din måneder lange pukle gennem ægteskab rådgivning, eller din manglende evne glider ud om natten. ”Vi heles og vokse i vores søvn, og det omfatter vores hår,” siger Amy Wechsler, en hudlæge i New York City. Heldigvis vil denne type hårtab ikke evigt, og når du løser stressor, genoptages hår normal vækst inden for et par måneder (disse 20 måder til at sove bedre hver nat kan hjælpe).

load...

2. Spædbørn og Menopause

Hvis du kan huske at have en fuld manke under graviditeten, kan du takke skyhøje østrogenniveau, som strækker sig dit hår vækstfase så drop og føre til udtynding efter graviditet. Med andre ord, de samme hormoner, der styrer dit humør, sex, sult, og vægt spiller en afgørende rolle i, hvor meget, hvor lidt, og hvor sundt dit hår vokser. Da kvinder nærmer hormon-dum overgangsalderen, niveauer af hår-venlige østrogen typisk falde, hvilket øger de relative niveauer af androgener (mandlige hormoner) normalt er til stede i kroppen. Den resulterende hårtab ”typisk påvirker den forreste del af hovedbunden,” siger Wu. ”I modsætning til mænd, der ofte ser deres fine streger aftage, kan kvinder mærke deres del udvidelse tæt på panden.” Mens hormonbehandling af kosmetiske årsager frarådes (forskning viser, at det hæver risikoen for brystkræft og hjerte-kar-sygdom), den hår- vækst ingrediens minoxidil er sikkert og bemærkelsesværdigt effektive på tyndere hår. Kig efter Pantene Expert hårvækst Behandling for kvinder med 2% Minoxidil (24 €; pantene.com) eller Rogaine nye 5% Minoxidil Aktuel Aerosol opløsning (30 €; womensrogaine.com), den stærkeste på markedet.

load...

3. Crash kostvaner og retlige renser

De grønkål smoothies du blandet et par gange om dagen sidste forår kunne have føltes som en sundheds eliksir i det varme vejr, men hvis det er alt du spiste, kan dit hår blive oprør nu. ”Hår er 95% protein og tager en enorm mængde energi til at vokse,” siger New York trichologist David Kingsley. Hvis du allerede er mangler afgørende næringsstoffer, hår er den første kropsdel ​​til at lide. Fyld op på fisk, kylling, og tofu, sammen med ris-bælgplante bindinger, som også leverer folinsyre, et B-vitamin vigtigt for hårvækst. En almindelig årsag til hårtab i en ellers rask kvinde, siger Wu, er jernmangelanæmi: ”Jeg har altid bede patienterne til at få deres niveauer tjekket, fordi nogle gange, selv at være på den lave side af normal kan påvirke hårvækst.” Hun anbefaler at udfylde ernæringsmæssige huller med hele fødevarer som æg, rødt kød, og spinat. Og en 2013 undersøgelse i Hud farmakologi og fysiologi forbinder D-vitaminmangel og kvindelige hårtab giver os endnu en grund til at lægge op på berigede mælk og pop en daglig multi.

Læs også:

4. Flatirons og højdepunkter

load...

Det synes bagud, men de ting, du gøre for at gøre dit hår ser bedre kan gøre det værre i det lange løb. Sprængning våde tråde med et slag-tørretumbler kan forårsage vandet inde i håret til at koge, advarer Wu, hvilket gør håret udsat for brud. Hyppig, lagdelt farvelægning kan svække og tørt hår og efterlader det stegt og kruset. Og selv en hestehale kan skade håret lige ved hårsækken, hvis sikrede stramt, dag efter dag. For at minimere den skade, lad håret lufttørre før føntørring, holde tørretumbleren mindst 1 tomme væk fra dit hår, og overveje at reducere antallet af dage om ugen, du bruger varme til stil, siger New York frisør Eva Scrivo. Hvis dit hår er farvet, skal du sørge for, at du eller din stylist koncentrerer produktet ved rødderne ”som er den sundeste, stærkeste del af streng og kan håndtere behandlinger,” siger Scrivo.

5. Familie historie

Bemærk det med småt: Der er ingen ændre din DNA. Din bedste chance for at glimt dit hår fremtid er at identificere en ældre slægtning, der deler din farve og tekstur. ”Det er nok, hvem du kommer til at følge,” siger Kingsley. Hvis Tante Kathy har frazzled, spaltede spidser og en voksende del, tage hjertet: Din livsstil absolut påvirker, hvordan dine gener udtrykke sig, tilføjer han. Vi har alle set de billeder af identiske tvillinger-en der ryger, tans, og aldrig udøver; den anden, der guzzles vand mellem ture til fitness, bærer daglige solcreme, og har aldrig rørt en cigaret. Tænk på disse billeder som brødkrummer, der kan sætte dig på vejen til bedre hår sundhed.

load...