Laser hårfjerning

12 november 2018

Oversigt

Laser hårfjerning er en medicinsk procedure, der bruger en koncentreret lysstråle (laser) for at fjerne uønsket hår.

Under laser hårfjerning, en laser udsender et lys, der absorberes af pigmentet (melanin) i håret. Lysenergien omdannes til varme, som skader de rørformede sacs i huden (hårsækkene), der producerer hår. Denne skade hæmmer eller forsinker fremtidig hårvækst.

Selvom laser hårfjerning effektivt forsinker hårvækst i lange perioder, er det normalt ikke resultere i permanent hårfjerning. Der er behov for flere laser hårfjerning behandlinger til indledende hårfjerning, og vedligeholdelse behandlinger kan være nødvendig så godt. Laser hårfjerning er mest effektiv for mennesker, der har lys hud og mørkt hår.

load...

Hvorfor det er gjort

Laser hårfjerning bruges til at reducere uønsket hår. Fælles behandling steder omfatter ben, armhuler, overlæbe, hage og bikinilinjen. Men det er muligt at behandle uønsket hår i næsten ethvert område, undtagen øjenlåget eller omegn.

Hårfarve og hudtype påvirke succes laser hårfjerning. Det grundlæggende princip er, at pigmentet i håret, men ikke pigmentet i huden, bør absorbere lyset. Laseren skal ødelægge kun hårsækken og samtidig undgå skader på huden. Derfor er en kontrast mellem hår og hudfarve - mørkt hår og lys hud - resulterer i de bedste resultater.

Risikoen for skader på huden, er større, når der er lidt kontrast mellem hår og hudfarve, men fremskridt inden laserteknologi har gjort laser hårfjerning en mulighed for folk, der har mørkere hud. Laser hårfjerning er mindre effektiv til hår farver, der ikke absorberer lys godt: grå, rød, blond og hvid. Men optioner laserbehandling for lyse hår fortsat udvikles.

load...

Risici

Risiko for bivirkninger varierer med hudtype, hårfarve, behandlingsplan og tilslutning til forbehandling og efterbehandling pleje. De mest almindelige bivirkninger af laser hårfjerning kan nævnes:

I sjældne tilfælde kan laser hårfjerning forårsage blærer, skorpedannelse, ardannelse eller andre ændringer i hudens struktur. Andre sjældne bivirkninger omfatter grånende af behandlet hår eller overdreven hårvækst omkring behandlede områder, især på mørkere hud.

Laser hårfjerning er ikke anbefalet til øjenlåg, øjenbryn eller omkringliggende områder, på grund af muligheden for alvorlige øjenskader.

load...

Hvordan du forbereder

Hvis du er interesseret i laser hårfjerning, skal du vælge en læge, der er speciallæge i et speciale såsom dermatologi eller kosmetisk kirurgi og har erfaring med laser hårfjerning. Hvis en læge assistent eller licenseret sygeplejerske vil gøre proceduren, skal du sørge for en læge overvåger og er tilgængelig på stedet under behandlingerne. Vær forsigtig med kurbade, saloner eller andre faciliteter, der tillader nonmedical personale til at gøre laser hårfjerning.

Før laser hårfjerning, planlægge et samråd med lægen at afgøre, om dette er en passende behandlingsmulighed for dig. Din læge vil sandsynligvis gøre følgende:

På høringen, diskutere en behandlingsplan og relaterede omkostninger. Laser hårfjerning er normalt en out-of-lomme regning.

Lægen vil også tilbyde specifikke instruktioner for at forberede laser hårfjerning. Disse kan omfatte:

Læs også:

Hvad du kan forvente

Laser hårfjerning kræver som regel en serie på to til seks behandlinger. Intervallet mellem behandlinger vil variere afhængigt af placeringen. På områder, hvor håret vokser hurtigt, såsom overlæben, kan behandlingen gentages i fire til otte uger. På områder med langsom hårvækst, såsom ryggen, kan behandlingen være hver 12 til 16 uger.

For hver behandling du vil bære specielle briller for at beskytte dine øjne mod laserstrålen. En assistent kan barbere sitet igen, hvis det er nødvendigt. Lægen kan anvende en aktuel bedøvelse til din hud til at reducere ubehag under behandlingen.

Under proceduren

Lægen vil trykke på en håndholdt laser instrument til din hud. Afhængigt af hvilken type af laser, kan en kølende anordning på spidsen af ​​det instrument eller en kølig gel bruges til at beskytte din hud og mindske risikoen for bivirkninger.

Da lægen aktiverer laseren, vil laserstrålen passerer gennem huden til hårsækkene. Den intense varme fra laserstrålen skader hårsækkene, som hæmmer hårvækst. Du føler dig måske ubehag, såsom en varm nålestik, og du vil sandsynligvis føle en følelse af kulde fra køleaggregatet eller gel.

Behandling af et lille område, såsom overlæben, kan tage kun et par minutter. Behandling af et større område, såsom ryggen, kan tage mere end en time.

Efter indgrebet

Du vil måske bemærke rødme og hævelse i de første par timer efter laser hårfjerning.

For at reducere ubehag, gælder is til det behandlede område. Hvis du har en hudreaktion umiddelbart efter laser hårfjerning, kan lægen anvende en steroid creme på det angrebne område.

Efter laser hårfjerning og mellem planlagte behandlinger, undgå solen - både naturlige sollys og solarier - i seks uger eller som anvist af din læge. Brug en bredspektret solcreme dagligt.

Resultater

Hår falder ikke ud med det samme, men du vil kaste dem over en periode på dage til uger. Det kan se ud som fortsatte hårvækst. De gentagne behandlinger er som regel nødvendigt, fordi hårvækst og tab forekommer naturligt i en cyklus, og laserbehandling virker bedst med hårsækkene i det nye-vækst fase.

Resultaterne varierer betydeligt og er vanskelige at forudsige. De fleste mennesker oplever hårfjerning, der varer flere måneder, og det kan vare i årevis, men laser hårfjerning garanterer ikke permanent hårfjerning. Når håret regrows, er det normalt finere og lysere i farven.

Du har måske brug for vedligeholdelse laser behandlinger for langsigtet hår reduktion.

Hvad med hjemme lasere?

I de senere år har lasere, der kan bruges i hjemmet til hårfjerning bliver tilgængelige. Disse enheder kan forårsage beskeden hår reduktion. Men der er ingen store undersøgelser, der sammenligner, hvor effektive disse enheder sammenlignes med laser hårfjerning gøres på en læge kontor.

Derudover Food and Drug Administration anser disse hjem laser hårfjerning enheder til at være kosmetisk, ikke medicinsk, hvilket betyder, at de ikke får det samme niveau af kontrol som andet medicinsk udstyr. I øjeblikket har der ikke været store, langsigtede undersøgelser af, hvor sikker og effektiv hjemmet maskiner er.

Hvis du vælger at bruge et hjem laser hårfjerning enhed, skal du følge vejledningen, der følger med enheden for at hjælpe med at reducere risikoen for skader, især øjenskader.

load...