Kokosolie til hårvækst, sundhed og forebyggelse af hårtab: fakta

10 november 2018

I løbet af de sidste par år, har kokosolie vokset massivt i popularitet som en sundheds-supplement, i hudplejeprodukter og selv i shampoo, balsam og andre hår behandlinger.

Kokosolie popularitet som en ingrediens i shampoo og andre hårprodukter er ikke kun et resultat af god markedsføring - der er en hel del af videnskabelig dokumentation for, at kokosolie kan, når de anvendes korrekt, være godt for dit hår sundhed.

Men ligesom med mange andre hårprodukter, der er også nogle påstande om kokosolie - især dens formodede evne til at forhindre hårtab - der måske ikke være helt præcis.

load...

I denne vejledning vil vi tage et kig på videnskaben bag kokosolie som et hår sundhed og hårtab forebyggelse produkt, fra dens virkninger på at vende og behandling af hår skader på potentialet for kokosolie at bremse eller forhindre hårtab.

Kokosolie og hår sundhed

Søg efter ”kokosolie hår” på Google og du vil finde side efter side kapret fordelene ved kokosolie for at forbedre sundheden, tykkelse og styrke dit hår.

I løbet af det sidste årti er kokosolie gået fra et produkt de fleste mennesker undgås til en populær ingrediens i alt fra helsekost til shampoo. Mens de formodede ernæringsmæssige fordele ved kokosolie er diskutabelt, de fleste mennesker synes at være enige, at kokosolie er godt for dit hår.

load...

Men videnskaben bag kokosolie og hår sundhed ikke altid matche de krav, du kan se på blogs og i blade. Faktisk er der meget lidt reel videnskab bag mange af de påstande, om kokosolie og hår.

Nedenfor har vi set på de virkelige, gennemprøvede videnskabelige data om kokosolie og hår sundhed at forsøge at adskille fakta om kokosolie (hvoraf mange er positive), og de krav, du kan se på blogs, i magasiner og på debatsider.

Kokosolie og hår skader

Kokosolie er ofte markedsført som en stor ”lækforebyggelse” produkt til håret, hjælpe med at stoppe eller vende skader forårsaget af solen, saltvand, kæmning og hår styling produkter.

Undersøgelse af data bakker op nogle af disse påstande. I en undersøgelse fra 2003, blev kokos olie behandlinger vist sig at forhindre kæmning skader på forskellige typer hår, når de anvendes både forvask og efterfølgende vask som et grooming produkt.

I undersøgelsen, deltagere, der brugte kokosolie havde den laveste hår protein tab. Protein tab er et fælles problem for folk, at varme, glatte eller kam deres hår ofte, såvel som for folk, der ofte bruger hår behandlinger og andre produkter.

load...

Forskerne spekuleret på, at dette sandsynligvis fordi kokosolie er et triglycerid af laurinsyre, øge dens affinitet for hårproteiner og gør det muligt at rejse inde håret mere end andre almindeligt anvendte olier.

Læs også:

Nu, betyder det, at kokosolie kan kurere enhver hår sundhedsproblem? Ikke nøjagtigt. Hår består af protein, ligesom andre dele af din krop. Men mange kokosolie fortalere hævder, at det er en effektiv kur-all for næsten enhver hår problem, som er simpelthen ikke sandt.

Kokosolie og hårvækst

En anden almindelig påstand er, at kokosolie forårsager hår til at vokse hurtigere. I modsætning til den første kokosolie hår sundhedsanprisning - at kokosolie er godt for at forbedre generelle hår sundhed - der er meget lidt videnskabelig dokumentation til at bakke op denne idé.

Ifølge Shari Marchbein, MD og bord-certificeret hudlæge, der i øjeblikket ”ingen troværdige undersøgelser forbinder brugen af ​​kokosolie til hurtigere hårvækst.” De fleste af kravene online om kokosolie er Kilder, med par artikler generer at linke til real videnskabelige data.

Selvfølgelig betyder en mangel på videnskabeligt bevis ikke, at noget ikke er sandt - kun at det ikke er videnskabeligt bevist at være sandt eller usandt. Som et resultat, er det bedst at være skeptisk, hvis du ser en blogger, sundhed guru eller skønhed ekspert hævder, at kokosolie absolut vil hjælpe dit hår vokse.

Forebyggelse Kokosolie og hårtab

Ligesom med hårvækst, er det almindeligt at se fordringer online og i magasiner om kokosolie, der fungerer som en stærk stof til forebyggelse af hårtab. Nogle blogs anbefale selv at anvende kokosolie til din hovedbund i stedet for bevist, effektive aktuel medicin som minoxidil.

Mens der er videnskabeligt bevis for, at kokosolie kan reducere protein tab i håret, er der ingen videnskabelige beviser for at vise, at kokosolie har nogen effekt på forebyggelse af mandlig skaldethed forårsaget af DHT.

Dette har imidlertid ikke stoppet folk fra at gøre påstande om kokosolie er ”evne” til at forhindre hårtab. Mange artikler bruge håret protein tab studie vi nævnte tidligere, men vride sine resultater til at associere hår protein tab med hårtab, der er meget forskellig.

Som vi sagde tidligere, er en mangel på beviser ikke, at noget ikke er sandt. Men i det øjeblik, der er ingen reel videnskabeligt bevis for, at kokosolie har nogen positiv effekt på forebyggelse af hårtab - kun gisninger og spekulationer.

Skal du bruge kokosolie som et hår behandling?

Kokosolie er let at finde i shampoo, balsam og andre hårplejeprodukter. Det er også en behagelig stof i almindelighed - det lugter godt, gør dit hår glans og har en stor følelse efter den er anvendt på dit hår og hovedbund.

For det meste er disse kokosolie produkter er helt sikkert at bruge, hvis du nøje følge instruktionerne og ikke bruger produkterne overdrevent.

Men husk, at mange af de påstande om kokosolie som et hår sundhed og hårtab forebyggelse behandling ikke bakkes op af videnskaben. Som sådan, er det bedst ikke at tænke på kokosolie som et lægeligt dokumenteret, effektiv måde at regrow dit hår eller vende virkningerne af hårtab.

load...