Hvorfor er min hovedbund så kløende? - 10 måder at behandle en tør kløende hovedbund på

14 november 2018

En kløende hovedbund er en af ​​de mest almindelige årsager folk se en hudlæge.

Det starter med en hurtig bunden. Og så en anden. Snart kan du ikke stoppe skrabe hele dit hoved. Hvorfor er din hovedbund så pokkers kløende? (Vær venlig ikke at være lus!)

Slap af. Der er mange grunde, du har en kløende hovedbund, hvoraf mange er let at behandle. ”Kløende hovedbund er en af ​​de mere almindelige årsager til, at folk kommer til hudlæge,” siger Marc Glashofer, MD, bord-certificeret hudlæge med speciale i hårtab i det nordlige New Jersey. Her er 10 almindelige årsager kan du ikke stoppe skrabe dit forbandede hoved.

load...

Skæl

Hvis du bemærker hvide flager spredt over dine skuldre, kan du have skæl. Skæl er en af ​​de mest almindelige årsager folk har hovedbund klør. Disse irriterende flager er også kendt som seborrheic dermatitis.

”Dens en kombination af rødme, kløe, tørhed og afskalning,” siger Jessica Weiser, MD, en hudlæge fra New York Dermatology Group. ”Der er en masse teorier om, hvad der forårsager det. Der kan være en genetisk disposition. Der er sikkert en svampe- eller gær komponent, der udløser kroppens immunsystem. En ændring i vejret kan også bidrage til nødblus,”siger Dr. Weiser.

load...

Hvordan man kan stoppe kløe

Skæl er en kronisk tilstand, som kan blusse tid til anden. ”Målet med skæl behandling er at finde den rigtige vedligeholdelse regime til at minimere hyppigheden af ​​nødblus og sværhedsgraden af ​​symptomerne,” siger Dr. Glashofer. Da kroppen vænner sig til forskellige behandlinger, anbefaler Dr. Glashofer roterende mellem recept-baserede og over-the-counter skæl shampoo og tea tree olie baserede shampoo, som kan berolige rødme og inflammation, at narre din hovedbund.

Vi kan godt lide Selsun Blå Medicineret Maksimal styrke Skæl Shampoo, der indeholder anti-svampemidler. Vær sikker på at forlade shampoo i håret i fem til 10 minutter. Ellers vil det ikke være effektiv, siger Dr. Weiser. Hvis over-the-counter shampoo ikke gør jobbet, ser et bord-certificeret hudlæge, der kan ordinere en recept-styrken shampoo eller aktuel kortison eller steroid.

Psoriasis

Den tykke røde plaque af psoriasis kan forklare, hvorfor du ønsker at ridse din hovedbund non-stop. Det er en kronisk inflammatorisk hudsygdom, hvor immunsystemet bliver overaktive, hvilket resulterer i tykke, røde skalaer og smertefulde, ru pletter i huden. Psoriasis kan påvirke alle dele af kroppen, herunder din hovedbund.

load...

Hvordan man kan stoppe kløe

Jo mere du gnide eller ridse, du mere de flaky skalaer er tilbøjelige til at sprede sig, siger Dr. Weiser, så prøv ikke at røre ved det. Ligesom seborrheic dermatitis, er der ingen magisk kur. ”Du kan styre det gennem aktuel eller mere aggressiv medicin, så det ikke blusser, men du vil aldrig være helt fri for det,” siger Dr. Weiser.

Hun anbefaler kultjære og salicylsyre-baserede shampoo, som kan hjælpe nedbryde nogle af huden opbygge og receptpligtig-baserede aktuel kortison skum eller væsker. For dem med alvorlige tilfælde, kan excimer laser behandlinger være nyttigt.

Dr. Weiser lide MG217 Psoriasis Medicated Conditioning 3% Coal Tar Formula Shampoo, som hjælper med at kontrollere kløe, afskalning, rødme og opbygning af hovedbunden.

Lus

Hvis du er hovedbund klør meget og du har unge børn i huset, er du formentlig undrende, hvis du har hovedlus. Disse små sataner (og deres æg) lægger til roden af ​​håret og kan spredes fra person til person, når du deler en hat eller hårbørste. Det er mest almindeligt forekommende bag ørerne og bag på hovedbunden, ifølge Dr. Weiser.

Hvordan man kan stoppe kløe

Dit første kendelse af erhvervslivet: Kick ud hele lus og luseæg fra din hovedbund. Selv om det er en smerte i nakken og en tidskrævende proces, kan lus dukke op igen, hvis du ikke fjerner det hele. (I mange byer, kan du leje en ”lus fe” for at komme afluse dig og din familie.) Over-the-counter shampoo indeholder permethrin er normalt mere effektive i forhold til mere naturlige behandlinger, siger Dr. Weiser.

Nix Creme Rinse er en permethrin-baseret shampoo, der kan dræbe lus og luseæg. ”Shampoo helt og lad det sidde i fem til 10 minutter. Re-behandle helt efter en uge for at forhindre reinfektion," siger Weiser.

Læs også:

Folliculitis

En kløende hovedbund ledsaget af røde bums-lignende bump er afslørende tegn du kunne have folliculitis, ifølge Dr. Glashofer. Bakterier eller svamp på huden kan forårsage denne kroniske tilstand. De bump kan være fyldt med pus og kan være smertefuldt til tider samt kløende.

Hvordan man kan stoppe kløe

Da folliculitis reagerer bedst til receptpligtig-baserede behandlinger, tale med dig læge. Glashofer anbefaler en protokol, som kan indbefatte anti-inflammatoriske lægemidler, antibakterielle meds og, til tider, medicinsk shampoo.

Hårfarveallergi

Har du for nylig farve dit hår? Dit behov for at kradse kan skyldes en allergisk reaktion, selvom du har brugt produktet før. ”Det kan starte med en lav kvalitet reaktion og lidt kløe. Du må ikke tænke noget af det. Men med hver efterfølgende brug, kan du opleve mere rødme, afskalning og irritation," siger dr Weiser. Det kan forårsage hævelse og betændelse i hovedbunden og nogle mennesker kan opleve en anafylaktisk reaktion, også. Den mest almindelige allergen er paraphenylendiamin (PPD ), som anvendes i brunt og sort hårfarve FYI:. Det kan også findes i henna.

Hvordan man kan stoppe kløe

Trin et er at standse brugen af ​​produktet. Hvis du ønsker at fortsætte med at farve dit hår, skifte til en PPD-fri farvestof. Selv om disse ikke kan vare så længe som farvestoffer med PPD, vil du forhindre fremtidige allergiske reaktioner. Du kan også gøre en patch test på et nyt produkt for at se, om din hud reagerer eller bede din salon til at gøre en for dig. Hold øje med udslæt, kløe eller hævelse.

Eksem

Mens du typisk kan associere eksem med albue folder og fingre, kan det dukker op på din hovedbund også, siger Angela J. Lamb, MD, bord-certificeret hudlæge og assisterende professor i dermatologi ved Icahn School of Medicine på Mount Sinai. Eksem, alias atopisk dermatitis, er en anden inflammatorisk hudlidelse, der opstår, når dit immunforsvar oprørere. Det påvirker ca. 32 millioner amerikanere. Resultatet? Tør, skællende, betændte pletter. Nogle gange er det brænder, også.

Hvordan man kan stoppe kløe

Selv om der ikke er en kur mod eksem, Dr. Lamb siger behandlingsformer som aktuelt steroider og steroide shampoo kan mindske intensiteten af ​​dine symptomer og hyppigheden af ​​udbrud. Tal med din hudlæge om den bedste behandling plan for dig.

Lichen Planopilaris

En kløende hovedbund kan nogle gange gå hånd i hånd med en inflammatorisk tilstand, der kaldes lichen planopilaris, der forårsager pletvis hårtab, siger Dr. Glashofer. Andre symptomer er smerter og rødme, men det er en sjælden tilstand.

Hvordan man kan stoppe kløe

Desværre, Dr. Glashofer siger, at der ikke er stor over-the-counter produkter til at hjælpe med kløe forbundet med denne tilstand. Din bedste chance? Se din hudlæge for bekræftelse af diagnose og for receptpligtig medicin til at hjælpe med at stoppe den inflammatoriske proces.

Neurodermatitis

Der kan være tilfælde, hvor din hovedbund er kløende, men din læge kan ikke forklare hvorfor. ”Hver hårsæk er knyttet til en nerve bundt. Nogle gange, nerverne bliver overstimuleret,”forårsager kløende fornemmelse, forklarer Dr. Lamb. Men læger er ikke sikker på præcis, hvad der forårsager det.

Hvordan man kan stoppe kløe

Da der ikke er en bestemt årsag til denne tilstand, så tal med din læge. Dr. Lamb siger, at receptpligtig steroid shampoo kan hjælpe med at styre kløe som kan selektive serotonin reuptake hæmmere eller SSRI.

Alopecia areata

Alopeci aerate er en tilstand, hvor immunsystemet angriber dit hår hårsække, hvilket resulterer i runde skaldede pletter. Når betingelsen bliver aktiv, kan din hovedbund klør... En masse, siger Dr. Lamb.

Hvordan man kan stoppe kløe

Hvis du oplever en kløende hovedbund sammen med hårtab, besøge din hudlæge. Dr. Lamb siger din læge kan vurdere dig og kan tilbyde behandlingsmuligheder såsom topikale steroider eller steroid injektioner direkte til hovedbunden.

Sved

Ja, sved og opbygning kan gøre dig kløende. Plus, kan det skabe en alt for fedtet hovedbund, der er en god grobund for gær og svamp, siger Dr. Glashofer. Hvis du bruger en baseballkasket eller bandana hver eneste dag, kan du blokere dine porer og forårsage sved til at bakke op, hvilket får kløende fornemmelse og / eller irritation. Men Dr. Glashofer siger, at det er mere almindelig hos mennesker, der lever i varme, fugtige miljøer.

Hvordan man kan stoppe kløe

Enkel-vaske dit hår.

load...