Hvordan man bruger ricinusolie til hår, hud og andre skønhedsfordele

14 november 2018

Ricinusolie gør et comeback takket være sin alvorlige skønhed fordele.

Du tror måske, at den eneste person, der sværger ved ricinusolie som en del af hendes skønhed rutine er din 90-årige bedstemor. Men ved du hvad de siger: Til sidst, alt gammelt bliver nyt igen. Herunder det her.

Yup, et stigende antal af naturlige skønhed buffs er sværger ved ricinusolie-en vegetabilsk olie udvundet af frø af castor plante-som et universalmiddel til smukkere hud, glattere hår, og endda en fladere mave. Men er det faktisk legit? Her er et kig på nogle af de mest almindeligt udråbt skønhed fordele af amerikansk olie, uanset om de er værd at prøve-og når du bør absolut styre fri.

load...

Hvad er ricinusolie?

Ligesom olivenolie kommer fra oliven og kokosolie kommer fra kokosnødder, ricinusolie kommer fra ricinusolie plante, også kendt som Ricinus communis. Det er solgt på de fleste apoteker og på Amazon.

Castor olie fordele

Roligere, mindre akne hud

Uanset om du har at gøre med rødme, bumser, eller den stormløb af rynker, er der ingen mangel på påstande om, at amerikansk olie kan hjælpe. Nogle af fordelene menes at komme fra ricinusoliesyre, en anti-inflammatorisk fedtsyre, der har antimikrobielle og antioxidant egenskaber.

Men er det faktisk et bedre valg for din hud end andre olier-lignende kokos, mandel, eller jojoba? Forskningen på amerikansk olie som en hud salve er temmelig begrænset, så der er ingen mulighed for at vide med sikkerhed, siger Robin Evans, MD, en klinisk lærer i dermatologi ved Albert Einstein College of Medicine og grundlægger af det sydlige Connecticut Dermatology. Men slathering de ting på vilje, i det mindste, at give din hud en dugfrisk, mere ungdommeligt flow. Det kan fungere som et smøremiddel. Fugtig hud ser bedre end tør hud-tænke på en rosin kontra en drue.

load...

Det er ikke det rigtige valg for alle selv. Hvis du har kontakteksem, resultater tyder på, at amerikansk olie yderligere kan irritere din hud. Det er også mildt comedogen-eller pore-tilstopning-så det kan forværre hudorme og whiteheads, hvis din hud er allerede fedtet.

Læs også:

Blødere, glattere hår

Fordi ricinusolie fungerer som et smøremiddel, kan det tilføje hjælp gør tørre, kruset tråde ser glattere og mere skinnende. Men i den forbindelse, ville du sandsynligvis få de samme fordele fra enhver form for olie. Takeaway? Du kan helt bruge det til at tæmme disse Lokker. Bare ikke forvente det til at virke noget magisk over den olivenolie eller kokosolie du måske allerede har i pantry.

En fladere mave

Gode ​​nyheder: Hvis du plaget af forstoppelse-induceret oppustethed, kan ricinusolie helt sikkert hjælpe. Indtager de ting beder dine tarme til at hænge på mere vand, så hårdt, tørre afføring bliver blødere. Det stimulerer også tarm sammentrækninger, hjælpe med at tømme din tarm ud, forklarer New York-baserede gastroenterolog Samantha Nazareth, MD. Med andre ord? Det er en rigtig, rigtig god afførende.

load...

Anvendelse ricinusolie for forstoppelse er generelt anses for sikre. (Check flaskens etiket eller tale med din læge til dosering instruktioner.) Men det er kraftfuld, så du skal ikke blive overrasket, hvis det forårsager alvorlige kramper og diarré. ”Dette bør bruges som en meget midlertidig rettelse og ikke tages lang sigt. Fortsæt med forsigtighed,”siger Dr. Nazareth.

Når du ikke skal bruge ricinusolie

Undgå at indtage amerikansk olie, hvis du er gravid. Ricinusolie har længe været anvendt som et husråd til at kickstarte arbejdskraft; Ud over at stimulere tarm sammentrækninger, nogle dyreforsøg tyder på, at det kunne udløse sammentrækninger i livmoderen. Om det rent faktisk virker er uklart, men det er bedre at fejle på siden af ​​forsigtighed og undgå at bruge det, siger Sherry Ross, MD, OB / gynækologi på Providence St. Johns Medical Center i Santa Monica, Californien. Men hvis du ønsker at bruge det til en hud eller hår pick-me-up?

load...