Hvordan behandles hårtab?

9 november 2018

Behandling mod hårtab er et stort industri med en bred vifte af muligheder, herunder shampoo, cremer, medicin som Finasteride og minoxidil, hår kirurgi og follikulært regenerering.

Millioner af mænd og kvinder over hele verden er ramt af hårtab (alopeci), som kan forårsage ekstrem smerte og påvirke den samlede psykiske velbefindende.

Der er mange typer hårtab af, hver med forskellige årsager, så korrekt diagnose af en læge med specialviden og ekspertise i hårtab er afgørende.

Afhængigt af årsagen, op til 80% af personer med begrænset hårtab vil have spontan hårvækst over flere måneder og kræver ikke behandling. Nogle mennesker kan have tilbagefald eller er nødt til at vente flere år til hår til at vende tilbage til normal.

load...

I andre - især dem med store områder ramt af hårtab - hår aldrig regrows.

Behandling for den mest almindelige form for progressiv hårtab - kaldet mandlige og kvindelige mønster skaldethed (androgen alopeci / kvindelige mønster hårtab) - fokuserer på at forebygge hårtab, øge hårvækst og dækker skaldede områder af hovedbunden.

Mens forskere arbejder løbende på at udvikle nye lægemidler og avancerede kirurgiske procedurer for at vende udseendet af mønster hårtab, er der endnu ikke en permanent kur.

Pas på forskellige alternative produkter og potions, der hævder at tilbyde en mirakelkur!

Sørg for at drøfte dine egne behov, bekymringer og de følelsesmæssige konsekvenser hårtab har på dig med din læge.

load...

Her er de fem mest almindelige hårtab behandlingsmuligheder:

1. Finasteride

(Finpecia eller Propecia) 1 mg. Denne orale tablet tages én gang dagligt. Kun tilgængelig på recept. Ikke en kur mod hårtab.

Anvendelser

Mandlig skaldethed (androgen alopeci)

Hvordan det virker

Finasterid blokerer enzym, der omdanner testosteron til dihydrotestosteron (DHT) i follicle. Som den største synder i androgen alopeci, DHT forårsager en afkortning af vækstfasen og udtynding af hår.

Effektivitet

Kliniske forsøg har vist Finasteride at være meget effektiv. Den stopper hårtab hos 99% af mændene inden for et år.

En tredje har en svag stigning i håret, mens en tredje show markant forbedring i hårvækst.

I medicinsk praksis, stoffet bremser hårtab hos de fleste mænd og vender hår miniaturisering i nogle.

Fordele

Krympning af prostata hos mænd er modtagelige for en forstørret prostata er en gavnlig bivirkning. Kan bruges alene eller sammen med andre hårtab behandlinger, herunder kirurgi.

load...

Ulemper

Fungerer kun på lang sigt, når de anvendes dagligt og konsekvent. Standsning af lægemidlet er tilbøjelige til at miste enhver håret vundet inden for 12 måneder ophørende medicin. Ikke godkendt til brug hos kvinder. Kan forårsage seksuel bivirkninger f.eks nedsat seksuel lyst (mindre end 0,5%).

Læs mere om Finasteride og hvordan det hjælper med hårtab

2. Minoxidil

(Regaine) 2% topisk medicinering. (5% dosis mere effektiv, men kun 2% dosering tilgængelig i Europa uden recept).

Anvendelse:

Minoxidil opløsning påføres topisk på hovedbunden huden to gange dagligt. Det bruges til at behandle både mandlige og kvindelige mønster skaldethed (androgen alopeci). Også tilgængelige i skumformulering (kun anvendt en gang dagligt). Generiske former er tilgængelige under andre navne og det er også inkluderet som ingrediens i nogle over-the-counter produkter.

Hvordan det virker

Minoxidil virkningsmekanisme er ikke helt forstået. Det ser ud til at forlænge anagen (vækst) fase af hårsækken.

Effektivitet

Resultaterne af sin effektivitet i forsinkelse eller standsning hårtab i nogen grad hos mænd og kvinder i området fra 50% til 80% af de behandlede både 2% og 5% formuleringer. Kun omkring 20% ​​af patienterne rapporterer ny hårvækst. Mere effektiv når den anvendes til definerede områder af hårtab.

Læs også:

Fordele

Ingen recept er nødvendig for 2% dosering. Opnår fremragende resultater i at stabilisere og forbedre hårvækst, når de anvendes dagligt og konsekvent. Mest effektive med korrekt diagnose, og når det bruges som en del af en læge-styrede hår restaurering program.

Ulemper

Mindre effektiv når den anvendes til store områder af hårtab. Normalt ineffektiv for nogle, der fortsætter med at tabe håret.

Den mere effektive 5% opløsning er ikke tilgængelig i Europa på recept, men har en signifikant højere forekomst af bivirkninger f.eks kontakteksem.

3. Steroider

(F.eks kortison) - fås i injektion og lokal applikation.

Anvendelse:

Alopecia areata (tilstand, hvor immunceller ødelægger hårsækkene).

Hvordan det virker

Steroider er normalt sprøjtes ind skaldede pletter hver 4-6 uger, indtil hårvækst er færdig.

Effektivitet

Godt resultat for indsprøjtet steroidbehandling når hårtab proces til stede i mindre end et år. Begrænset succes med topikale steroider anvendes på huden.

Fordele

Resultaterne kan allerede være synlig inden for en måned på at starte et forløb af injektioner.

Ulemper

Ineffektiv hos voksne er ramt af alopecia areata i lang tid. Smertefuld - muligvis bedøvende creme før injektioner.

4. Blodpladerigt plasma (PRP) eller Stem Cell terapi

Minimalt invasive, ikke-kirurgisk behandling. I Europa denne procedure, kaldet follikulært Regener-8 Hårtab Program (FR-8) udbydes af Medical Hair Restoration Clinic.

Anvendelser

Behandler hårtab og tyndt hår hos både mænd og kvinder. Effektiv til androgen alopeci (genetisk hårtab) og andre typer af hårtab, herunder alopecia areata (AA) og Alopecia universalis (AU).

Hvordan det virker

En specialist trækker 120ml af patientens eget blod, der ligner blod taget for en rutinemæssig lab procedure. Blod anbringes i en sofistikeret centrifugeringsteknik centrifugal maskine, der adskiller proteinrige blodplader fra andre komponenter. Disse bliver så sprøjtes direkte ind i sparsomme modtager-området for at fremme hårvækst. Mest effektive, når de anvendes i kombination med andre transplantatprocedurer.

Effektivitet

Blodplader og plasma er rige på forskellige vækstfaktorer (GF s) og cytokiner (biologisk aktive molekyler). Mens PRP har den 'potentielle' for at stimulere og reparere hårvækst, er denne procedure 'ikke bevist eller godkendt', i henhold til International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS).

Fordele

Enkel, hurtig og smertefri. Ingen nyttiggørelse eller ned tidsperiode. Hævder at have varige og langvarige effekter.

Ulemper

Procedure kan tage op til tre måneder til at vise resultater. Mange patienter har vist umiddelbar forbedring i hårvækst og fortykkelse. Booster behandlinger nødvendig hver 3-4 måneder.

5. Hårtransplantation kirurgi

Lateral spalte teknik

Anvendelser

Mandlige og kvindelige mønster skaldethed (androgen alopeci / kvindelige mønster hårtab)

Hvordan det virker

Tiny individuelle mikro og mini follikulære enheder ikke påvirkes af hårtab proces er flyttet fra siderne af hovedet (donor-området) ind i området af skaldede hud (modtager site). Transplanterede hår skal skæres, vaskes og stylet ligesom normalt hår.

Effektivitet

Transplanterede hår follikler (rødder flyttet fra deres oprindelige placering til et donor-området) handle på samme måde, som de gjorde i deres oprindelige sted.

Således vil de fortsætte med at vokse og ikke falde ud på grund af mønster skaldethed, fordi håret i dette område er ikke følsom over for det mandlige hormon DHT.

Fordele

Temmelig enkel procedure ved hjælp lokalbedøvelse. Transplanterede hårsække begynder at vokse 3-4 måneder efter operationen.

Transplanterede hår vil aldrig falde ud - det stammer fra donor-området på siderne af hovedbunden.

Ulemper

Dyrt. Tager 10-12 dage før sting kan fjernes postoperativt. Fuld resultater tilsyneladende kun 8-12 måneder senere.

Hårtab er en livslang proces - yderligere procedurer kan være nødvendigt at udfylde løbende hårtab.

load...