Hvad skal man se efter i et mænds hårtabs shampoo 2019

14 november 2018

Søg efter hårtab shampoo online, og du vil finde hundredvis af forskellige produkter, der spænder fra alle naturlige behandlinger til kliniske shampoo designet til at reducere DHT og forhindre hårtab.

Du vil også finde en masse løfter - af visse ingredienser eliminere hårtab, fornybare tabt hår og giver dig tilbage hårgrænsen du plejede at have.

Ligesom de fleste produkter til personlig pleje, nogle mænds hårtab shampoo tilbyde reelle fordele, mens andre er designet med fremme og markedsføring i tankerne mere end målbar hår genvækst eller forebyggelse af tab.

load...

I denne vejledning vil vi se på de vigtigste ingredienser, som du måske ønsker at søge i en shampoo til at stoppe eller forhindre hårtab. Vi vil også gennemgå nogle undersøgelser, der viser, hvilke ingredienser potentielt kan spille en rolle i at stoppe hårtab og hjælpe dig med at vokse tykt, sundt hår.

Mens der er ikke behov for dig at kigge efter alle disse ingredienser i en hårtab shampoo, kan du ønsker at prøve en shampoo, der indeholder mindst en eller to eller de aktive ingredienser fremhævede på vores liste.

DHT blokerende ingredienser

Klar til at begynde? Lad os komme i gang med de vigtigste ingredienser, du skal kigge efter i en mænds hårtab shampoo: DHT blokkere. Disse ingredienser er designet til at blokere hårtab ved at forhindre dihydrotestosteron i at binde til og beskadige din hårsækkene.

load...

Ketoconazol

Ketoconazol er en af ​​de mest almindelige aktive ingredienser i hårtab shampoo. Designet til at styre hud svamp og forhindre fælles hudirritation lidelser, er ketoconazol almindeligt anvendt i shampooer og lægemidler som et middel til at kontrollere skæl, hududslæt og hårtab.

En af de største fordele ved ketoconazol er, at det er forbundet med afbrydelse af DHT vej - et middel, hvormed testosteron omdannes til DHT, det hormon, der aktivt angriber frontal og krone hårsækkene hos mænd.

Mens forbindelsen mellem ketoconazol og DHT er ikke så stærk som den er for anti-hårtab medicin som finasterid, er det stadig et godt tegn, at ketoconazol aktivt arbejder på de samme receptorer, der er ansvarlige for mandlig skaldethed.

Salicylsyre

Mens salicylsyre (et naturligt forekommende stof, der findes i alt fra valnødder til hvid pilebark) ikke spiller en aktiv rolle i at blokere hårtab ved at hæmme DHT, hjælper det at reducere omfanget af sebum i din hovedbund, forhindre DHT fra bygning op over tid.

load...

Sebum er en voksagtig, fedtet stof, der er produceret af din hud. I hovedbunden, kan sebum indeholder store mængder af dihydrotestosteron (eller DHT), som er den primære hormon ansvarlig for mandlig skaldethed.

Salicylsyre ikke blokerer direkte DHT ved kilden (ligesom finasterid) eller afbryde DHT pathways lokalt (ligesom ketoconazol), men dens rolle i at reducere sebum niveauer gør det en stor værktøj til at holde overskydende DHT i skak og forhindre hovedbund betingelser som seborrheic dermatitis og skæl.

Pyrithionzink

Pyrithionzink er et metalkompleks af zink, som inhiberer fordelingen af ​​svampe- og bakterieceller, hvilket gør det en vigtig ingrediens i behandling arp.

Selvom pyrithionzink ikke er så godt undersøgt for hårtab forebyggelse som nogle andre ingredienser, der almindeligvis anvendes i shampoo, er det vist lovende resultater i kliniske studier. I en undersøgelse, brugen af ​​pyrithionzink shampoo til en periode på 26 uger viste en beskeden stigning i hårvækst.

Pyrithionzink er også almindeligt brugt som en anti-skæl behandling, hvilket gør det til en fantastisk tilføjelse til enhver shampoo, hvis du er bekymret for tør hud eller kløende hovedbund.

Savpalme ekstrakt

Savpalme ekstrakt er et naturligt ekstrakt af Savpalme frugt - en subtropisk frugt, der vokser i det sydøstlige USA.

Små mængder af Savpalme ekstrakt kan reducere DHT niveauer hos mænd med omkring halvt så meget som finasteride. Da DHT er den vigtigste årsag til skaldethed hos mænd, betyder det, at Savpalme potentielt kan bremse hårtab.

Det er vigtigt at vide, at alle de nuværende undersøgelser, der viser en sammenhæng mellem Savpalme og DHT aktivitet er fokuseret på oralt indtagne Savpalme. Der er undersøgelser, der viser, at Savpalme er ikke helt effektiv til at blokere DHT.

Dette indebærer, at juryen er stadig ude om Savpalme. Nogle undersøgelser viser, at det er en effektiv DHT blokker, mens andre er ikke så sikker. Der er også en risiko for det interagere med mere effektive DHT blokerende stoffer, såsom finasterid.

Modsætning ketoconazol, Savpalme forekommer naturligt i naturen og er ikke resultatet af lab-baserede kemisk syntese. Hvis du leder efter en naturlig DHT blokker, kan det være værd at forsøge - bare ikke forvente farmaceutiske-lignende resultater, og lad din læge, du tager det, hvis du overvejer at bruge finasterid.

Ingredienser Hår vækst

Savpalme og ketoconazol - de to DHT blokerer ingredienser vi er nævnt ovenfor - kan være effektiv til at stoppe hårtab. Men ingen af ​​disse stoffer har en målbar effekt på hastighed og tykkelse, hvor dit hår vokser.

Læs også:

Nedenfor har vi listet de vigtigste hårvækst ingredienser, som du kan være nyttigt at kigge efter i mænds hårtab shampoo.

Biotin

Biotin er et coenzym, der spiller en vigtig rolle i at hjælpe dig med at vokse stærkt, tykt og sundt hår.

Mens biotin ikke forhindrer hårtab, det har en målbar effekt på den hastighed, hvormed du kan vokse nye hår. Det betyder, at hvis du i øjeblikket bruger finasterid og minoxidil at forhindre hårtab, kan du opleve hurtigere genvækst ved hjælp af en biotin shampoo eller supplement.

Det er værd at påpege, at biotin er et vandopløseligt vitamin, og at der er i øjeblikket ingen videnskabelig dokumentation for, at din krop kan absorbere det gennem hovedbunden. Som et resultat, er det værd at nærme nogen mirakel-lignende krav fra biotin shampoo mærker med en vis skepsis.

Der er spor af biotin i fødevarer som æg, mandler og søde kartofler. Men for de fleste mennesker, den bedste måde at øge din biotin indtagelse er at tilføje en mundtlig biotin supplement til dit hår stak skadeforebyggelse.

Niacin

Niacin, også kendt som vitamin B3, er en anden vitamin, som du kan finde i en masse mænds hårtab shampoo. Ligesom biotin, er niacin og dets derivater videnskabeligt bevist at øge hårvækst, når topisk anvendt til hår vækstområder i løbet af flere måneder. Men det er vigtigt at råbe, at denne pilotundersøgelse anvendte kvindelige deltagere.

Da niacin ikke blokerer DHT, vil det ikke beskytte din hårgrænse eller forebygge udtynding på kronen af ​​dit hoved. Det har dog potentiale til at fremskynde den hastighed, hvormed du vokse nye hår, hjælper dig tykkere og styrke din hårgrænse efter start finasterid og minoxidil.

Græskarkerneolie

Græskarkerneolie er en anden naturligt forekommende stof, der har vist en målelig effekt på hår tykkelse, vækstrate og kvalitet i undersøgelser.

Undersøgelser viser, at daglige administration af så lidt som 400 mg græskar frø olie giver en stigning på 40% i hårvækst i løbet af 24 uger, sammenlignet med en vækst på under 10% hos mænd fik placebo.

Ligesom med Savpalme og biotin, er det vigtigt at bemærke, at den nuværende græskarkerneolie undersøgelser meste fokusere på oral indtagelse. Lige nu er der ingen data, der viser, at topisk anvendelse af græskar frø olie, såsom i en shampoo eller fugtighedscreme, har nogen virkning på hårvækst.

Fordi græskar frø olie er meget udbredt i hårtab shampoo, det er ikke en udfordrende ingrediens at finde. Typisk vil du finde det brugt som et af flere olier i hårtab shampoo, ofte sammen med nedennævnte ingrediens.

Rosmarin olie

Rosmarin olie er en anden olie, der kan vise nogle fordele for hårvækst. Faktisk nogle undersøgelser viser, at rosmarin olie er potentielt så stærk til at fremme hårvækst som minoxidil, som bruges af hundredtusindvis af mænd som et aktuelt hårtab behandling.

Interessant, den samme undersøgelse, der viste rosmarin olieproducerende hårvækst ligner minoxidil viser også, at det ikke har nogen af ​​de negative kløe effekter, der er en almindelig bivirkning til minoxidil brugere.

Ligesom græskar frø olie, rosmarin olie er en almindelig ingrediens i hårtab shampoo. Det er også let at finde som en æterisk olie, hvilket gør det en simpel tilføjelse til enhver shampoo formel, hvis du sigter til at bekæmpe hårtab fra alle vinkler.

Andre ingredienser

Fordi mange af de ingredienser, der anvendes i hårtab shampoo er helt ny, har ikke alle af dem undersøgt af forskere og forskere. Det betyder, at du vil finde en masse spekulationer om visse ingredienser, især dem, der kun har været brugt i shampoo i et par år.

Nedenfor har vi listet nogle af de mest almindelige nye aktive ingredienser, du finder i hårtab shampoo, sammen med deres påståede fordele. Mens disse ingredienser ikke har vist sig at have en effekt på hårtab, de fleste har andre sundhedsmæssige fordele, der gør dem værd at kigge efter alligevel:

De fleste af de ovennævnte ingredienser kan findes længere nede på listen over ingredienser på mange hårtab shampoo, som regel i spormængder. Mens disse ingredienser kan have en positiv effekt på hårvækst, betragter dem sekundær til DHT blokkere og hårvækst agenter, der er anført ovenfor.

load...