Hvad ingen fortæller dig om at være frisør

15 november 2018

At blive en kosmetolog var altid lidt af et rør drøm for mig. Jeg begyndte at bruge et krøllejern længe før jeg var teenager, jeg gjorde mit eget hår til skolebal, og mine små søstres venner foret sig ud af min lejlighed døren for at få deres hår stylet for hver dans og funktion. Da jeg var i min tidlige 20 's, blev jeg styling hår for mine venners bryllupper, og så venner-af-venner. Til sidst, jeg var faktisk efterspurgt at style håret med helt fremmede, og på den puf af en lang tid ven og mentor, besluttede jeg at blive en kosmetolog i en alder af 30.

Jeg busted min hale i skønhed skole fra dag ét. Bogstaveligt talt. Tre måneder inde i skønhed skole var jeg interessekonflikterne omkring ligesom jeg var 100 år i frygtelige smerter fra en grim tilfælde af bursitis i mine hofteled. Det var ulidelig.

Jeg lærte hurtigt, at det knæskal var den første i mange lektioner jeg ville lære om at arbejde i skønhed industrien. Det er ikke så glamourøst som det ser ud i ønskedrøm. Ikke af en lang skudt.

load...

Mens jeg ikke afskrække nogen fra at arbejde inden for kosmetologi, er der et par ting, som jeg, og flere stylister, som jeg talte med, ønsker vi vidste om "job", før vi dove i hovedet først. For at være ærlig, på trods af alt på denne liste, en stor frisør har så meget passion for det arbejde, hun gør, og de mennesker, hun rører at højdepunkterne i jobbet langt overstråle de lowlights (pun intended).

Timerne er ru

Arbejde i kosmetologi kan betyde nogle ret un-glamourøse timer. Folk typisk få deres hår gjort, når de ikke arbejder, hvilket betyder, tidlige morgener, aftener, og i weekenderne er normen. Tidlig lørdag morgen er typiske, især hvis du kommer ind bryllup arbejde, og arbejde så sent som 22:00 er helt normalt på en skole nat.

load...

På den positive side, efter at du har lagt i din tid og etableret en god solid kundekreds, indstilling mere komfortable timer er en mulighed, men sjældent gør en frisør komme væk fra natten og i weekenderne. Hvis du troede, at kaffen var gratis service til kunden, du tog fejl. Det holder stylister overalt vågen.

For bonuspoint med din favorit stylist: gave en stor kop kaffe vil sandsynligvis gøre hendes dag.

Din krop vil gøre ondt

Som jeg lærte tidligt i min karriere i kosmetologi, vil ømhed og smerter af at stå på dine fødder hele dagen og den gentagne bevægelse af skæring, farvning og styling hår gøre din krop ache. Jeg har personligt kæmpet bursitis i mine hofter og senebetændelse i mit håndled, albue, og skulder i årevis. Mange af mine stylist venner har haft karpaltunnel kirurgi, skulder udskiftninger, gigt, og års fysisk terapi for at bekæmpe slitage på deres krop. At tage tid ud til at helbrede, er ikke en mulighed for en stylist, der har brug for at tjene til føden.

load...

"Major rygsmerter fra at være for kort, trykken i min skæring hånd så slemt til, hvor jeg ikke kan tekst meget godt, så brug en redskab til at spise, eller greb en indkøbskurv," var nogle af de smerter, som deles af frisør Audrey Sadler Holsinger.

Dine stakkels ømme fødder

Apropos din krop ondt, jeg gemt en særlig slot på denne liste for dine fødder, specifikt. Ikke blot vil dine fødder ondt i slutningen af ​​en lang dag, men det stress, du vil sætte på dine fødder over års arbejde vil tage sit præg. Hvis du skal bare være sød og slid hæle til arbejde, vil du sandsynligvis betale en høj langsigtet pris. Åh, og hvis du kan lide at bære sandaler eller flip-flops, være forberedt på dine ømme fødder til også hærgede. Så glamourøse.

Embrace din indre og ydre sasquatch

Åh, glæderne ved at komme hjem efter en lang dag og kaste håret af alle, du har arbejdet på hele dagen lang som en fe spreder nisse støv.

Læs også:

"Jeg vil sige den mest glamourøse del går hjem og stadig have alle dine kunder fra dagens hår over dig, herunder i din bh," stylist Deanna Bean delt med mig.

Du kan finde hår i de mest mærkelige steder, når du er en hår stylist herunder, men ikke begrænset til, indersiden af ​​din bh, dine sokker, din frokost, og din pung. Men se på den lyse side, at finde et hår i din mad på en restaurant bliver langt mindre ulækkert, når du er vant til at blive dækket i det. Desuden har du sandsynligvis den, der har udgydt det, alligevel.

Jeg nævne bugs?

Du vil sandsynligvis være bærer af bug nyheder mindst én gang i din karriere som en frisør. Selv om jeg kan sige efter over 7 år i branchen, har jeg endnu til at opdage en sag (jeg tror jeg er en af ​​de få), har jeg haft mange kunder kommer til mig for hovedlus rådgivning. De fleste stylister vil fortælle dig, at de har opdaget lus mange gange i deres karriere. Flåter er en anden almindelig fejl at finde på hovedet af dine kunder, og det er vigtigt, at du er parat til at fjerne dem, skal du finde en.

Hår tops

At være en psykolog er stressende

Når vi dimitterede skønhed skole Jeg husker tydeligt direktør for vores skole at sige: "Tillykke! Du er nu en kosmetolog og en terapeut." Vi alle lo, men han var ikke sjov.

Der er noget om styling hår, der får folk til at spilde deres tarme om detaljerne i deres liv, og tager alle de lokale sladder om kan være stressende. Vel vidende om folks utroskab, drama, og den overordnede stress i deres liv kan være overvældende på en stylister hjerne. Det kan være en kamp at fjerne dig selv fra alle dramaet.

Mens sladder toget kan være udmattende, vil du også hele tiden være i kender som en frisør. Det kan komme i handy fra tid til anden.

Drive en virksomhed

På et tidspunkt i karriere som kosmetolog, vil de fleste stylister vove ud på egen hånd og åbne en salon eller leje en stol og køre deres egen virksomhed. Drive en virksomhed har været langt, en af ​​de sværeste ting, jeg nogensinde har gjort. Forståelse hvor du pengene går, hvor meget at opkræve en kunde, betale skat, holder udgifterne nede, og at finde plads i budgettet til at betale selv er en opgave, jeg var ikke forberedt, da jeg startede.

Du vil også opdage, at alle, du nogensinde har kendt, vil være ivrige for en gratis klipning. Det er svært for venner og familie til at forestille sig, at opskæring og styling hår er "arbejde", for ikke at nævne den måde, du tjene en levende, da det virker som sådan en sjov og glamourøse ting at gøre hele dagen lang.

Kan du tage en punch?

"Min favorit er sparke skrigende barn," spøgte stylist, Helene Kullen. Desværre er skrigende sparker småbørn ikke spøge i frisørsalon. Med tiden vil du lære at forudsige slag, og med lidt held, vil ingen reel Blod udøses.

Med det sagt, nogle af mine foretrukne MMA haircuts endte med et knus og en sugekop fra min præmie kæmper lidt klient. Så dramatisk!

Kom hyggeligt med dine kunder

Personlige rum er bare ikke en ting, når man arbejder i kosmetologi. Der er en hel masse røre foregår, når du er en hår stylist. Naturligvis du kommer til at røre ved folks hoved, hals og skuldre. Hvad jeg forventede ikke var alle albue skud jeg ville komme til maven og skridtet, den akavet hoved til brystet bump, der sker omkring en shampoo skål, og de lejlighedsvise kunder, der får uhyggelig og lyst rører tilbage. Ikke køligt, sart-feely fyr. Ikke sejt.

Når du er op tæt og personligt med folk, får du en første hånd hensyn til deres hygiejne. Frisør, Brenda Ramsey delte hendes største salon yndlingsærgrelse, "der er altid en kunde, der har til kæde røg til døren, tage et kæmpe træk fra deres stank pind, kun at læne dem tilbage i en shampoo skål og få dem begynde at tale. Af selvfølgelig er det mellem hacks og hoste i ansigtet," sagde hun. Hun har ret. Det sker alt for ofte.

Pro tip: gratis pastiller på din styling station er en rigtig god idé.

load...