Hårtab - diagnose og behandling

9 november 2018

Diagnose

Før du foretager en diagnose, vil lægen sandsynligvis give dig en fysisk eksamen og bede om din sygehistorie og familiens historie. Han eller hun kan også udføre tests, såsom følgende:

Behandling

Effektive behandlinger for nogle typer af hårtab er til rådighed. Du kan være i stand til at vende hårtab, eller i det mindste langsom yderligere udtynding. Med nogle betingelser, såsom pletvis hårtab (alopecia areata), kan hår regrow uden behandling inden for et år.

load...

Behandlinger for hårtab omfatter medicin, kirurgi til at fremme hårvækst og langsom hårtab.

Medicin

Hvis dit hårtab er forårsaget af en underliggende sygdom, vil behandling for denne sygdom være nødvendig. Dette kan omfatte medicin til at reducere inflammation og undertrykke dit immunforsvar, såsom prednison. Hvis en bestemt medicin er årsag til hårtab, kan din læge råde dig til at stoppe med at bruge det i mindst tre måneder.

Medicin er til rådighed til behandling mønster (arvelig) skaldethed. Mulighederne omfatter:

Hår transplantation kirurgi

load...

Hår transplantation

En typisk hårtransplantation indebærer at fjerne pletter af hår fra dit hoved og genindsætte hårsækken ved hårsækken ind i de skaldede sektioner.

I den mest almindelige form for permanent hårtab, er det kun toppen af ​​hovedet påvirkes. Hår transplantation, eller restaurering kirurgi, kan få mest ud af det hår du har tilbage.

Under en hårtransplantation procedure, en hudlæge eller kosmetiske kirurg fjerner bittesmå pletter på huden, der hver indeholder en til flere hår, fra bagsiden eller siden af ​​din hovedbund. Nogle gange er taget en større stribe af hud, der indeholder flere hår grupperinger. Han eller hun implantater så hårsækken ved hårsækken ind i de skaldede sektioner. Nogle læger anbefaler at bruge minoxidil efter transplantationen, at hjælpe med at minimere hårtab. Og du kan have brug for mere end en operation for at få den ønskede effekt. Arvelig hårtab i sidste ende vil gøre fremskridt på trods af kirurgi.

Læs også:

Kirurgiske procedurer til at behandle skaldethed er dyre og kan være smertefulde. Mulige risici omfatter blødning og ardannelse.

Laser terapi

Food and Drug Administration har godkendt et lavt niveau laser enhed som en behandling for arvelig hårtab hos mænd og kvinder. Et par små undersøgelser har vist, at det forbedrer hår tæthed. Flere undersøgelser er nødvendige for at vise langsigtede virkninger.

Livsstil og hjem retsmidler

Du ønsker måske at prøve barbering, andre styling teknikker og produkter, tørklæder, en paryk eller en paryk. Tal med en hår stylist for ideer. Disse nonmedical løsninger kan anvendes til at dække permanent eller midlertidig hårtab.

Hvis dit hårtab skyldes en medicinsk tilstand, kan prisen på en paryk være dækket af en forsikring.

Kliniske forsøg

Udforske Mayo Clinic studier afprøver nye behandlinger, interventioner og prøver som et middel til at forebygge, opdage, behandle eller styre denne sygdom.

Forberedelse til din udnævnelse

Du er sandsynligt, at først bringe dine bekymringer opmærksom på din familie læge. Han eller hun kan henvise dig til en læge, der har specialiseret sig i behandling af hudproblemer (hudlæge).

Hvad du kan gøre

Din tid med din læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For hårtab, nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge kan nævnes:

Hvad kan du forvente fra din læge

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. At være klar til at besvare dem kan forbeholde tid til at gå over alle punkter, du ønsker at bruge mere tid på. Din læge kan spørge:

load...