Har du brug for et hårtab læge?

11 november 2018

Hvis du har bemærket, din hårgrænse begyndt at trække sig tilbage eller dit hår begynder at tynde, en af ​​de vigtigste skridt, du kan tage i at stoppe yderligere hårtab er at komme i kontakt med en hårtab læge.

Hårtab kan starte i alle aldre. De fleste mænd oplever de tidlige tegn på mandlig skaldethed i 20'erne eller 30'erne. Med skaldethed, jo tidligere du skride til handling og søge behandling, jo mere af dit hår, du vil være i stand til at holde.

Heldigvis næsten alle mandlige hårtab kan behandles i dag. En hårtab læge kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der får dit hårtab og sammensætte en hårtab forebyggelse protokol, der hjælper dig med at minimere yderligere tab og holde så meget af dit hår som muligt.

load...

Ikke sikker på, hvis du har brug for en hårtab læge? Nedenfor har vi listet de vigtigste fordele ved at tale med en hårtab læge, samt nogle tegn du kan kigge efter for at vide, hvornår det er tid til at gribe ind og gøre noget ved dit hårtab.

Fordelene ved at se en hårtab læge

Med hårtab stoffer som finasterid og minoxidil fås i håndkøb, er der stadig masser af grunde til at se en hårtab læge, hvis du har bemærket, de første tegn på mandlig skaldethed.

Hårtab kan opstå af en række forskellige årsager. Hvis du arbejder mange timer i et stressende miljø, kunne det være et resultat af livsstil stress. Hvis du lige har behandlet en alvorlig skade eller stressende begivenhed, er der en risiko for, at dit hårtab kunne være Telogen effluvium forårsaget af stød eller frustration.

load...

Der er også andre årsager til hårtab. En kost, der er mangler på vitaminer og mineraler kan føre til svage, tyndere hår. Nogle mænd også oplever hårtab som følge af hudsygdomme, visse lægemidler og mangel på søvn.

Hårtab læger specialiserer sig i at identificere årsagen til hårtab og kan hurtigt og nemt fortælle dig, hvorfor dit hårtab er indtruffet, og hvad du kan gøre ved det.

De kan også informere dig om de effekter, du kan forvente fra hårtab medicin og andre behandlinger, samt de potentielle bivirkninger.

Hvis dit hårtab er ikke genetisk, kan en hårtab læge hjælpe dig med at finde ud af årsagen ved hjælp af en af ​​flere forskellige tests:

For genetisk hårtab, kan en hårtab læge være i stand til at planlægge en serum DHT test, som vil afsløre den totale mængde af hårtab-forårsager dihydrotestosteron i dit blod stream.

Læs også:

At se en hårtab læge er ikke afgørende. Men hvis du har bemærket, nogle af eller alle de almindelige tegn på hårtab og ønsker en sagkyndig udtalelse bakkes op af reelle medicinske data, din bedste chance er altid at tale med en ekspert.

load...

Skulle du se en hårtab læge?

Kort sagt, bør du se en hårtab læge, hvis du har bemærket, din hårgrænse vigende eller udtynding og ønsker at gøre noget ved det.

Det bedste tidspunkt at se en hårtab læge er, når du bemærker nogen af ​​de tidlige tegn på skaldethed. Hvis din hårgrænse er langsomt vigende eller du bemærker en masse hår falder ud, når du shampoo eller kam dit hår, er det nok en god tid til at handle.

En let måde at vide, at du mister hår er at sammenligne flere billeder af jer taget to eller flere års mellemrum. Hvis du kan se en visuel ændring i din hårgrænse eller hår tykkelse, er det værd at gøre en aftale med en hårtab læge.

Det kan også være værd at se en hårtab læge, hvis du ikke har bemærket nogen af ​​de almindelige tegn på halvskaldet, men blot ønsker at være forberedt og have en plan for håndtering af tab hår, hvis og når du oplever det.

Hvilken behandling vil en hårtab læge ordinere?

Din hårtab læge vil ordinere behandling baseret på årsagen til dit hårtab. Hvis dit hårtab er genetisk (som er langt den mest almindelige årsag til hårtab hos mænd), den mest almindelige behandling mulighed er finasterid og / eller minoxidil.

Disse medikamenter virker ved at blokere hormonal hårtab og fornybare dit hår i en tykkere, stærkere og sundere hårgrænse. Hver fungerer lidt anderledes - du kan læse mere om forskellene i vores Guide Minoxidil vs Finasteride.

Nogle gange kan du også anbefales et aktuelt DHT blokker eller anti-hårtab shampoo til ekstra beskyttelse.

Hvis dit hårtab er forårsaget af stress eller andet sundhedsproblem, kan din hårtab læge være i stand til at ordinere noget for at behandle den underliggende tilstand. I nogle tilfælde kan de henvise dig til en specialist for en specifik behandling til at afslutte det underliggende problem og hårtab.

Tal med vores hårtab læger

At tale med en hårtab læge er en hurtig og nem måde at finde ud af, hvad der får dit hårtab og hvad du kan gøre for at stoppe det.

Er du bekymret for hårtab? Tag en online konsultation med en af ​​vores læger til at lære, hvad der forårsager dit hårtab, hvilken behandling er tilgængelige, og hvordan du kan forhindre yderligere hårtab.

load...