Fungerer finasterid for en tilbagegående hårlinie?

14 november 2018

Brugt af millioner af mænd verden over, finasterid (som er almindeligt kendt som Propecia) er en af ​​de få gennemprøvede medicin på markedet til forebyggelse og, i nogle tilfælde, vende hårtab.

Finasteride gør dette ved at reducere niveauet af dihydrotestosteron (DHT) i kroppen, det hormon, der er ansvarlig for hårsækken miniaturisering og mandlig skaldethed. Over tid, kan DHT skade dit hår hårsække, hvilket resulterer i langsigtet hårtab.

Alle de hår, du mister på grund af mandlig skaldethed er påvirket af DHT. Undtagelserne er hårsækkene på siderne og bagsiden af ​​dit hoved (den ”hestesko” skaldethed mønster), som har en tendens til at være mere modstandsdygtige over for DHT end dem omkring fronten, toppen og krone.

load...

Da finasterid virker ved at reducere de samlede DHT niveauer, bør det logisk forhindre dig i at tabe håret omkring din hårgrænse.

Men den ordinerende oplysninger for finasterid meste fokuserer på dens evne til at forhindre hårtab på kronen og toppen af ​​hovedet. I denne vejledning vil vi se på videnskaben bag finasterid og forklare, hvordan og hvorfor det er også en effektiv behandling for at stoppe en vigende hårgrænse.

Vigende hairlines og dihydrotestosteron: videnskaben

Finasteride virker ved at hæmme produktionen af ​​5α-reduktase, et enzym, der omdanner kroppens testosteron til dihydrotestosteron (mere almindeligt kendt som DHT).

DHT er det primære hormon, der forårsager hårtab hos mænd. Nogle mænd er mere følsomme over for DHT end andre, hvilket er grunden ikke alle begynder at miste deres hår på samme tid, eller med samme hastighed.

load...

Hårtab kan begynde på hårgrænsen, på kronen eller på toppen af ​​hovedet. Det område, hvor du begynder at tabe håret bestemmes af din genetik - i nogle mænd, håret omkring deres hårgrænse er de mest følsomme over for DHT, mens det i andre, området omkring kronen begynder at tynde først.

Finasteride ikke er selektiv, når det kommer til at blokere DHT. I stedet for at påvirke en bestemt del af din hovedbund eller blokere en bestemt type hårtab, vil det blokere DHT ved kilden. Det betyder, at finasterid skulle bremse eller stoppe hårtab og potentielt regrow nogle hår, uanset din specifikke skaldethed mønster.

Videnskabelige undersøgelser har tendens til at bakke dette op. En undersøgelse fra 2009 viste, at finasterid ”bremset hårtab og øget hårvækst” hos mænd med frontal hovedbund tyndere (i korte, mænd med hårtab omkring deres hårgrænse).

I løbet af et års kontinuerlig behandling med 1 mg finasterid per dag (den typiske finasterid dosis til forebyggelse af hårtab), viste undersøgelsens deltagere en betydelig stigning i hår tæller i frontal hovedbund. Disse resultater fortsatte i det andet år af finasterid brug.

Læs også:

Finasteride er også videnskabeligt bevist at forhindre hårtab ved toppunktet hovedbund (området på toppen af ​​dit hoved, lidt bag din hårgrænse), hvilket gør det til en potentiel mulighed, hvis du gerne vil stoppe hårtab omkring din hårgrænsen forværres.

load...

I en 2008 undersøgelse, mænd med mandlig mønster hårtab oplevet en langsommere hastighed på hårtab og en målbar stigning i håret på toppunktet hovedbund, med den gennemsnitlige hår tæller stigende fra 876 i begyndelsen af ​​undersøgelsen til 1014, målt i en 1 -inch diameter cirkulært område (5,1 cm2) af balding vertex hovedbund, efter to års finasterid forbrug på 1 mg per dag.

Kan finasterid stoppe en vigende hårgrænse og regrow hår?

Alle er forskellige, så dette spørgsmål er en hård en at svare på. Som en generel regel, den bedste måde at tænke på finasterid er som en form for beskyttelse mod yderligere hårtab, ikke som en måde at regrow hår, du allerede har tabt.

Undersøgelse af data giver dog vise, at finasterid kan regrow hår. 83% af finasterid brugere stoppe tabe håret som følge af brugen af ​​medicinen, mens omkring 65% af mændene voksede igen nogle hår som et resultat af at tage finasterid. Mængden af ​​genvækst mænd erfaring varierer og er uforudsigelig.

Nu, betyder det, at finasterid helt vil genoprette din vigende hårgrænse? Sandsynligvis ikke, især hvis du har haft en vigende hårgrænse i nogen tid og er gået helt skaldet. Dog kunne det resultere i en vis grad af genvækst i områder, hvor du har først for nylig begyndt at lægge mærke til udtynding og recession. Dette er grunden til at gøre noget ved dit hårtab, mens du stadig har nogle hår er så vigtig.

Forebyggelse er langt mere effektiv end benægtelse

Finasteride, ligesom minoxidil, blev godkendt til brug som en hårtab forebyggelse medicin primært gennem test på hovedbunden og krone. Det er derfor, det er lidt svært at finde information om, hvordan det kan forhindre hårtab omkring hårgrænsen.

Både videnskabelige data og et bjerg af anekdotiske beviser viser dog, at finasterid kan og ofte ikke producerer forbedringer hårgrænsen, lige fra genvækst til en opbremsning af yderligere hårtab.

Finasteride er også en tendens til at slå andre hårtab behandlinger i effekt tests. For eksempel kan en undersøgelse, der sammenlignede finasterid til aktuel minoxidil fandt, at finasterid resulterede i tæt hårvækst i 80% af brugerne, mod 52% for minoxidil.

Hvis du har en vigende hårgrænse, finasterid er absolut værd at overveje. De langsigtede resultater er legit og pålidelige, hvilket gør det til et af de mest effektive redskaber i dit arsenal til at forhindre hårtab og forbedre tykkelse og tæthed af hårgrænsen du allerede har.

load...