Forbindelsen mellem stress og hårtab (forebyggelse)

12 november 2018

Følelse frazzled? Her er hvordan det kan være at rode med dine Lokker.

Hvis du har været under en masse stress seneste, har du måske bemærket dit hår ser lidt glansløse eller falder ud hurtigere end normalt. Det er ikke kun din fantasi. Stress kan forårsage alle former for uventede fysiske symptomer, og det omfatter slid-og tåre på dit hår.

(Oplev ONE enkle, naturlige løsning, der kan hjælpe dig med at vende kronisk inflammation og helbrede mere end 45 sygdomme. Prøv Hele kroppen Cure i dag!)

load...

Mens bekymre dig om dit hår kan synes overfladisk, det er virkelig ikke. Mens der er intet galt med at ville se dine bedste, dette problem sandsynligvis går dybere. Hvis dit stress-niveau er blevet så højt, at det synligt er at skade dit hår, kan du forestille dig, hvad det gør sig til resten af ​​kroppen, herunder alle de steder, du ikke kan se?

Her er 10 tavse signaler om, at du er alt for stresset:

Hvis dit hår pludselig har ændret sig i et eller flere af følgende måder, anser det for en wakeup call. Her er et par måder stress kan være skaber ravage på dit hår.

1. Du kaste som en sindssyg.

load...

Telogen effluvium er den medicinske betegnelse for hårtab forårsaget af ekstrem stress. Skifte job, fødslen, eller endda et anfald af influenza kan være nok til at udløse denne type hårtab. Selvfølgelig, alle får lejlighedsvis bruser hårbold, så hvordan kan du vide, hvis du taber for meget hår? Hvis du føler, at du kaste dobbelt så meget som sædvanlig-og det varer i to uger eller mere-stress kan være den skyldige, siger Lindsey Bordone, MD, en hudlæge på ColumbiaDoctors i NYC.

2. Det tager for evigt at vokse en halv tomme.

Forskning har vist, at stress gør dig mere tilbøjelige til at gøre usunde fødevarer valg-men hvis du nogensinde har nået for en pint af is efter en hård dag, har du sandsynligvis ikke brug for videnskaben til at fortælle dig det. (Her er hvordan man kan stoppe stress spise.) Men hvis følelsesmæssige spise bliver en løbende vane, kan det bremse din hårvækst. ”Dårlig ernæring får din krop til at gå ind i overlevelse mode, hvilket fører til energi flyttes [væk] fra hårvækst,” Bordone siger. (Sig farvel til flade, fint hår med disse 10 flotte frisurer for kvinder med tyndt hår.)

Læs også:

3. Din hårgrænse er begyndt snigende højere.

load...

Når du er så frazzled at du knap nok har tid til at børste tænder, kan du som standard en fuldgod hestehale. Men hvis din hestehale er for stram, kan det begynde at trække ud de små hår langs din hårgrænse, som med tiden kan beskadige hårsække. ”Hvis du føler dig trække når dit hår er stylet, kan det føre til en gradvis udtynding,” Bordone siger. Stick med en løs pony eller en rodet bolle, og sørg for at tage det ud før sengetid. (Sørg for at du ikke gør disse sengetid fejl, der kunne skade dit hår.)

4. Du er (bogstaveligt talt) at trække dit hår ud.

Omkring 1% af mennesker i USA lider af Trikotillomani, en lidelse, der får dem til at trække sig ud af deres eget hår, ofte som reaktion på angst. Dette er en relativt sjælden tilstand, men hvis du har mistanke om du måske har det, anbefaler Bordone planlægge en aftale med en hudlæge eller psykiater. (Her er 6 overraskende grunde til at gå se en hudlæge.)

Uanset hvad ændringen, ikke ignorere det.

Hvis du tror, ​​stress er at påvirke dit hår, lave en aftale med din læge; kan det være nødvendigt at udelukke andre årsager (såsom hormonelle forskydninger eller anæmi). I mellemtiden fokuserer på at finde effektive metoder til afstresning. (Her er en måde at klippe dit stress-niveau med 21%.)

Der er ingen måde at gøre håret vokse tilbage hurtigere, når processen med udgydelse er begyndt. Men reducere stress kan hjælpe din krop-follikler inkluderet-komme tilbage på sporet.

load...