Forårsager adderall hårtab?

10 november 2018

Adderall er en af ​​de mest udbredte foreskrevne behandlinger for ADHD. Det er også almindeligt anvendt som en ulovlig undersøgelse støtte ved universitetsstuderende, med data, der viser, at omkring én ud af fem kollegium børn har brugt Adderall (eller Ritalin, et andet ADHD medicin) på et tidspunkt.

Mennesker med narkolepsi kan også bruge Adderall som en vågenhed stof for at undgå dagtimerne træthed og andre almindelige problemer.

Som de fleste stimulanser, Adderall er et kraftfuldt stof, der har nogle ret alvorlige bivirkninger. Ved en normal dosis, kan Adderall gøre det svært at sove, undertrykke din appetit og ændre den måde du opfører omkring andre mennesker.

load...

Ved højere end normalt doser eller på lang sigt, kan Adderall have nogle endnu mere alvorlige bivirkninger. En af disse bivirkninger kan være midlertidig hårtab forårsaget af stress, dårlig søvn og ernæringsmæssige mangler.

Selvom det er sjældent, kan hårtab fra Adderall potentielt ske. I denne vejledning, vil vi forklare, hvordan stoffer som Adderall kan påvirke dit hår sundhed, samt hvordan man kan vende virkningerne af hårtab forårsaget af Adderall.

Hvor almindeligt er Adderall hårtab?

Hårtab er ikke en almindelig bivirkning af Adderall. Imidlertid er det opført som en sjælden potentiel bivirkning, hvilket betyder, at der er en mulighed for regelmæssig Adderall brug påvirker dit hår tykkelse og generelle sundhed.

load...

Et langt mere almindelig bivirkning ved Adderall - en, der kan bidrage til hårtab - er angst.

Adderall er en kombination af levoamphetamine og dextroamfetamin salte - to kraftige typer stimulans. Mange mennesker, især folk uden ADHD, der bruger Adderall for at studere mere effektivt, føler stærkere stress og angst efter at have taget Adderall.

Denne stress kan have en negativ effekt på dit hår. Overdreven niveauer af stress kan resultere i telogen effluvium, som er en form for diffus hår udgydelse, der kan resultere i en stor mængde af dine hårsække ind i kaste fase for tidligt.

Adderall kan også have en alvorlig effekt på din søvn mønstre. Fordi det er et nydelsesmiddel, kan selv terapeutiske doser af Adderall holde dig vågen om natten, hvis taget sent på dagen, hvilket betyder at du vil gå uden den søvn, du har brug for at fungere ordentligt.

Mindre søvn lig med mere stresshormoner, hvilket igen kan resultere i hårtab på grund af telogen effluvium.

load...

Endelig kan Adderall ofte resultere i en svagere appetit, hvilket betyder at du er mindre tilbøjelige til at forbruge vitaminer, mineraler og næringsstoffer, der er vigtige for en sund hårvækst.

Mange af disse bivirkninger er også fælles med andre ADHD medicin. For eksempel er søvnproblemer og hovedbund hårtab også opført som potentielle bivirkninger af methylphenidat - det aktive stof i ADHD medicin Ritalin.

Læs også:

Adderall hårtab agins mandlig skaldethed

Hårtab forårsaget indirekte af Adderall er ikke det samme som mandlig skaldethed. Det meste af tiden, noget hår du taber fra at tage Adderall er væk midlertidigt som følge af højere niveauer af stress, lavere niveauer af søvn eller dårlig ernæring.

Mandlig mønster skaldethed, på den anden side, er permanent hårtab forårsaget af mandlige hormoner som DHT.

Det meste af tiden, hårtab forårsaget af Adderall kommer i form af udtynding, hvor du vil tabe hår fra de fleste eller alle områder af dit hoved. Der er ingen videnskabelige beviser, der forbinder stress til specifikke områder af hårtab, som en vigende hårgrænse eller skaldethed omkring kronen af ​​dit hoved.

En vigtig ting at bemærke er, at midlertidigt hårtab forårsaget af Adderall potentielt kan dække op på resultaterne af mandlig skaldethed, hvilket gør det sværere at fortælle, hvis du taber håret som følge af Adderall eller på grund af DHT.

For eksempel, hvis dit hår er allerede tynd på grund af fejlernæring eller mangel på søvn forårsaget af Adderall, vil du finde det meget sværere at få øje på DHT-induceret diffus udtynding.

Det betyder også, at finasterid og andre DHT blokkere sandsynligvis ikke vil have nogen effekt på hårtab forårsaget af Adderall. Finasteride er designet til at stoppe omdannelse af testosteron til DHT, og er ikke effektiv til at reducere stressniveauet eller hjælpe dig med at sove.

Sådan at vende hårtab fra Adderall

Den bedste måde at vende hår bivirkninger af Adderall er at sikre, at du får nok søvn, mad, vitaminer og mineraler. Hvis du tager Adderall uden recept som et studie eller arbejde bistand, stoppe Adderall kan gøre dette lettere.

Det er også vigtigt at tage skridt til at minimere dit stress-niveau. Hvis du tager Adderall for at holde trit med en krævende arbejde eller uddannelse, hvilket gør nogle ændringer i din livsstil og studere / arbejdsvaner kan gøre en stor forskel, både i din generelle sundhed og tykkelsen af ​​dit hår.

Det kan også være muligt at fremskynde hårvækst efter at have taget Adderall ved hjælp af hår behandlinger som minoxidil, selv om der ikke er nogen videnskabelig forskning specifikt forbinder minoxidil til hårvækst efter stress-induceret hår udgydelse.

Konklusionen er, hårtab fra Adderall er sjælden, men mulig. Hvis du tager Adderall og har søvn eller appetit problemer, er der en chance for, at disse kan resultere i hårtab, hvilket giver dig en tyndere og mindre sundt hår, der er indirekte forårsaget af Adderall brug.

Imidlertid Adderall ikke knyttet til en vigende hårgrænse eller mandlig skaldethed. Denne type hårtab er forårsaget af en kombination af genetik og mandlige hormoner og har en helt anden behandlingsmetode.

load...