Fakta eller fiktion: Dykning ind i bivirkningerne af finasterid

9 november 2018

De fleste medikamenter kommer med bivirkninger. Nogle bivirkninger er mindre og forårsager lidt at ingen problemer, mens andre er velsagtens værre end den tilstand medicinen formodes at være behandling. Af denne grund er det vigtigt at tale med din læge og apoteket før du tager nogen ny medicin.

Når det kommer til hårtab, har finasterid været en populær løsning hjælper fyre stoppe hårtab. Det er en af ​​de få androgen alopeci behandlinger, der er blevet godkendt af FDA til hårtab. Og da du tager finasterid en gang om dagen mundtligt, betyder hårtab forebyggelse ikke betyde, at drastiske ændringer i din daglige rutine. Desuden finasterid er så vellykket på at bekæmpe mandlig skaldethed, at det helt stopper hårtab hos omtrent 83% af de mænd, der tager den, mens selv fornybare nogle hår for mere end 66% af sine brugere.

load...

Men er finasterid kommer med bivirkninger? Svaret er ja, men der er en masse misinformation omgivende finasterid og bivirkninger. Sandheden er, at finasterid forårsager nogle bivirkninger til en lille del af de mennesker, der tager det, men det store flertal af mænd, der bruger det drage fordel af en vellykket hårtab behandling uden at opleve nogen uønskede resultater. Lad os tage et kig på et par af finasterid kendte bivirkninger, så vi kan adskille kendsgerning fra fiktion.

Er finasterid dræbe din sexlyst?

Der er en udbredt misforståelse, at tage finasterid vil få dig til at have seksuelle bivirkninger, og det er ikke nødvendigvis sandt. Selv om det er rigtigt, at nogle mennesker har oplevet bivirkninger i form af impotens, nedsat libido, og udløsning funktionssvigt under 73 forskellige kliniske undersøgelser, er det kun påvirkede to til tre procent af mennesker, der tager finasterid.

load...

Desuden er der for de fleste patienter, udbrud af disse bivirkninger startede tidligt i testene og tendens til at gå væk et par måneder senere, da patienterne fortsatte behandlingen for det store flertal af mænd, der har bemærket det. Med det sagt, det er rigtigt, at en lille procentdel af mænd (under 2%) oplever erektil dysfunktion og en lav sexlyst, mens du tager finasterid og potentielt efter. Hvis du bemærker, at det påvirker dit sexliv, skal du kontakte din læge, før du fortsætter behandlingen.

Kan finasterid forårsage kræft

En anden myte om finasterid er, at det forårsager kræft, hvilket ikke er, hvad forskningen viser. Faktisk har forskere konstateret, at langvarig brug af finasterid faktisk kan reducere chancerne for prostatakræft. I en syv-årig undersøgelse udstationeret i New England Journal of Medicine, opdagede forskerne, at mænd i alderen 55 og ældre, der tog finasterid i syv år var mindre tilbøjelige til at udvikle prostatakræft. Men i den samme undersøgelse, fandt forskerne finde, at et lille antal mænd var på en øget risiko for høj kvalitet prostatakræft efter at have taget finasterid - omtrent 3,5% af de mænd, der tog det.

Læs også:

Selvom dette er en lille procentdel, er det stadig vigtigt at bemærke, at der er en lille chance, at finasterid kunne øge sandsynligheden for prostatakræft eller højere kræft klasse i 3,5% af de mænd, som tager det. Af denne grund er det vigtigt, at du tager forholdsregler ved at tale med din læge og planlægning rutinemæssige check-ups.

load...

Finasteride og bundlinjen

Forskellen mellem finasterid og andre lægemidler eller uregulerede hårtab medicin er, at finasterid godt undersøgt, og kun en lille procentdel af befolkningen vil opleve bivirkninger. Der er andre bivirkninger, du bør vide om samt - for eksempel nogle mennesker rapporterer også, at finasterid gør dem føler dig svimmel eller svag, så sørg for, at du taler med din læge og videregive sygehistorie, før du begynder finasterid. Og hvis du oplever nogen af ​​de bivirkninger, skal du sørge for at planlægge en aftale med lægen at afgøre, hvad den bedste handlingsplan skal være.

Samlet set finasterid er en FDA godkendt lægemiddel, der er sikker og utrolig effektivt lægemiddel, der bidrager til at bekæmpe mænds hårtab. Det virker ved at blokere omdannelse af testosteron til DHT i hovedbunden. Faktisk er det en af ​​de mest effektive hårtab behandlinger på markedet. Det kan også kombineres med minoxidil, en topisk behandling som også er blevet godkendt af FDA til behandling af mandlig skaldethed. De fleste mennesker oplever bedre resultater, når du bruger begge disse produkter sammen.

I løbet af en undersøgelse, mænd, der tog finasterid og anvendt minoxidil to gange om dagen faktisk voksede betydeligt hår i løbet af 20 uger. For de fleste mænd, er det en fantastisk måde at stoppe virkningerne af mandlig skaldethed døde i deres spor.

Tal med din læge for at lære mere om finasterid og hvordan det kan fungere for dig.

load...