Er du tilbøjelig til hårtab?

15 november 2018

Er virkningerne af mandlig skaldethed få dig ned? For hvad er det værd, hårtab er noget, der sker for de bedste af os. Og mens det er helt normalt at føle stresset over tanken om at miste dit hår, bør du vide, at du ikke er alene i denne kamp mod hårtab.

I dag vil vi tage spørgsmålet om mandlig skaldethed sammen. Mere specifikt vil vi dække alle de ting, der kan bidrage til skaldethed, og desværre er mange af disse faktorer er ude af din kontrol.

Så hvad gør du tilbøjelig til hårtab? At være en mand, for startere. Det er ikke til at sige, at hver mand vil gå skaldet eller udvikle den berygtede blind vej frisure, men omkring 70% af mænd vil opleve hårtab på nogle skala i deres liv, selvom det er bare mindre udtynding. Ikke på grund af deres alder eller på grund af de hårplejeprodukter, de bruger, men på grund af et hormon kendt som dihydrotestosteron (DHT), som er blevet forbundet med mandlig skaldethed.

load...

Ja, du har læst denne ret. Et derivat af testosteron, det vidunderlige kemikalie, der giver os en stærk libido og hjælper os med at opbygge muskelmasse (blandt andet!) Spiller også en rolle i hårtab.

Er du modtagelig for hårtab?

Sandheden skal frem, det er svært at sige. Der er en masse faktorer, der spiller en rolle for, om vi udvikler mandlig skaldethed eller ej, og bare fordi du har testosteron ikke betyder, at du nødvendigvis kommer til at miste dit hår. Med det sagt, er der nogle tegn, der kan indikere, at du er modtagelig for skaldethed.

Lad os tage et kig på et par af dem.

1. Du er konstant stresset

Mens stress ikke direkte binde ind mandlig skaldethed, det helt sikkert ikke spiller en rolle i hårtab. Hvis du allerede er ved at miste dit hår og du går igennem en stressende periode i dit liv, kan du faktisk få dit hår til at kaste på et langt hurtigere tempo end det normalt ville.

load...

Hvis det ikke er grund nok til at forsøge at slappe af, kan stress også forårsage sin egen form for hår kaste. Ja, alle de nætter, som du bo vågen bekymre sig om ting, du ikke kan kontrollere kan være en af ​​de ting, der forårsager du at miste dit hår. Den gode nyhed om stressrelateret hårtab, er imidlertid, at det normalt vokser tilbage et par måneder efter du har faldet til ro.

2. Du er ikke spiser ordentligt

Tag nogle vitaminer, øge dine frugter og grøntsager, og dobbelt op på de grønne greens. Hvis du ikke får nok næring, så dit hår er et af de første steder at blive påvirket. Og den slags giver mening, når man tænker over det. Hvorfor skulle din krop skal bruge al sin energi på at beskytte dit hår, når det ikke får nok næringsstoffer til at sikre sine systemer kører ordentligt?

Du kan også vælge at se på at tage et vitamintilskud kaldet Biotin eller vitamin B-kompleks. Det har vist sig at skabe stærkere og sundere hår, hud og negle.

Læs også:

3. Dine andre familiemedlemmer er skaldet

Der er en masse røverhistorier om mandlig skaldethed og familie. Nogle mennesker siger, at det kommer fra din far, andre siger, at det afhænger af mændene på din mors side af familien. Tag detaljerne med et gran salt, men forstår, at hårtab kan være arvelig. Selv om vi måske ikke ved præcis, hvem du får det fra, der er en genetisk komponent til mandlig skaldethed - nogen passerer den ned! Hvis de fleste af mændene i din familie har mistet deres hår, er der en god chance for, at du kunne opleve hårtab så godt. Men selv så er det ikke 100%.

load...

4. Du har et frisurer, der forårsager stress på hovedbunden

Betingelsen er kendt som trækkraft alopeci er mere udbredt end du måske tror, ​​og værst af alt er, at det er helt forebygges. For at forstå, hvordan denne type skaldethed sker, skal du først forstå, at din hovedbund er følsom og er udsat for skader over tid. Ting som overdreven ridser, gnide, og børstning kan alle beskadige dine hårsække og hæmme hårvæksten. Derudover en række populære frisurer, der involverer at trække kan også skade hårsækkene over tid, forårsager uoprettelige hårtab. Fletninger, mand boller, pony haler, og dreadlocks er alle forbundet til trækkraft alopeci på grund af stress, de sætter hårsækkene igennem.

Voksende ældre og holde dit hår

Som du kan se, er der en masse ting, der kan forårsage hårtab. Den bedste måde at mindske dine chancer for skaldethed er at spise sundt og tage sig af dit hår. Det betyder at gå let på shampoo, balsam, og hårplejeprodukter, der er lastet med skrappe kemikalier. I stedet vælger produkter, der er designet til at fremme hårvækst og er blidere på håret.

Hvis du oplever mandlig skaldethed, vil du ønsker at tage yderligere skridt med henblik på at forstyrre produktionen af ​​DHT i din hårsækkene og fremme hårvækst. Heldigvis er der en række forskellige produkter derude, der, når de anvendes sammen, gøre en stor behandlingsregimen for mandlig skaldethed. Behandlinger som minoxidil og finasterid, når det kombineres med biotin og DHT-blokerende hårplejeprodukter, har vist sig at være ganske vellykket i at hjælpe mænd overvinde deres problemer med skaldethed. Begge er godkendt af FDA til behandling af mandlig skaldethed, og forskning har vist, at når det anvendes sammen over en 20-ugers periode, finasterid og minoxidil frembragte signifikant højde og tæthed af hår.

Nu hvor du ved lidt om, hvad der forårsager hårtab, er du mere tilbøjelige til at fange det, før det kommer ud af kontrol. Husk, det tidligere, at du fange mandlig skaldethed, jo bedre er dine chancer for at vende dens virkninger og holde på en ungdommelig, luksuriøse hår. Bare sørg for, at du er villig til at afsætte den tid og tålmodighed til behandlingsregimer - resultaterne ikke ske natten over, trods alt. Du skal forvente at bekæmpe hårtab at være en langsigtet én. Men så længe du er dedikeret og holde sig til dit program, vil du sandsynligvis være tilfreds med resultatet.

load...