Er iført en hat forårsager hårtab?

9 november 2018

Kort sagt, nej. Hårtab er forårsaget af en kombination af genetiske og hormonelle faktorer, hvoraf ingen har noget at gøre med, om du ikke bære en hat.

Er iført en hat få dig til at miste hår? Der er mange vandrehistorier relateret til hårtab, med folk beskylde alt fra sollys eksponering til nogle hår styling produkter til deres udtynding fine streger.

En af de mest almindelige hårtab myter er, at iført en hat kan forårsage dit hår til at falde ud, hvilket fører til mandlig skaldethed. Som de fleste sundhedsrelaterede myter, er det 99% fup og kun i nogle meget specifikke omstændigheder, noget du bliver nødt til at bekymre sig om.

load...

Nedenfor vil vi forklare den virkelige videnskab bag, hvordan dit hår falder ud, samt den virkning, at iført en hat kan have på dit hår tykkelse og sundhed. Vi vil også tage et kig på, hvordan denne myte startede, og hvorfor det er blevet så vedholdende i verden af ​​mænds hårtab.

Så gør iført en hat forårsage hårtab?

Kort sagt, nej. Hårtab er forårsaget af en kombination af genetiske og hormonelle faktorer, hvoraf ingen har noget at gøre med, om du ikke bære en hat.

Men det er let at antage, at en hat er ansvarlig for dit hårtab. Efter alt, når de fleste mennesker tage deres hat, vil de lægge mærke til et par omstrejfende hår indeni. Plus, næsten alles hår ser lidt flad, tynd og rodet efter at bære en hat i flere timer.

Læs også:

Mandlig mønster skaldethed (hårtab fleste mennesker mærke, når deres hovedbund hår begynder at tynde eller deres hårgrænse begynder at aftage) er forårsaget af dihydrotestosteron (DHT). DHT er en mandlig steroid hormon, der er skabt af din krop som en normal, naturlig biprodukt af testosteron.

load...

Under graviditet og i puberteten, DHT er et vigtigt hormon for at hjælpe kroppen udvikle mandlige seksuelle karakteristika. Som en mandlig, kan du takke DHT for det faktum, at du har skæg, krop hår, mandlige kønsorganer og andre fysiske aspekter af maskulinitet.

Ud over sin rolle i at hjælpe dig med at udvikle mandlige seksuelle karakteristika, DHT påvirker også visse dele af kroppen, ind i voksenalderen. En af disse er hår. Hvis du er genetisk følsomme over for DHT, kan normale mængder af DHT binder sig til dine hårsække og få dem til at miniaturize.

Det betyder, at hårsækkene ikke vokser så effektivt som de plejer. Over en lang periode, er virkningen af ​​DHT på dit hår follikler (forudsat dit hår er genetisk følsomme over for DHT, som ikke alles er lige så følsomme) resulterer i hårtab.

Nu er der også nogle andre faktorer, der kan forårsage hårtab, såsom en dårlig kost eller dårlige sundhedsvaner. Men disse normalt forårsage midlertidig hårtab, snarere end den permanente skaldethed, der sker, når dine hårsække er udsat for DHT.

load...

load...