Er en hårtransplantation den bedste løsning til hårtab?

11 november 2018

Når de fleste mennesker hører ordene "hår transplantation," et bestemt image popper ind i deres sind: falsk, ”pluggy” udseende hår, der er tydeligvis resultatet af en kosmetisk procedure snarere end en naturlig hårgrænse.

Desværre, hår transplantationer har et dårligt ry. Dette er på grund af de gamle, 1980'erne "hår plug" procedurer, der transplanterede hår i propper af flere follikler og skabte en usædvanlig, unaturlig udseende hårgrænse.

Virkeligheden er, at nutidens hårtransplantation teknologi giver dig mulighed for at tilføje tykkelse til dit hår og udfylde en vigende hårgrænse uden den falske, plug-lignende udseende af ældre behandlinger.

load...

Men hår transplantationer er ikke mirakler, og der er stadig potentielle ulemper, som du bør være opmærksom på.

I denne vejledning, vil vi forklare, hvordan moderne hår transplantationer arbejde, og hvordan de kan bruges til at udfylde din hårgrænse og vende virkningerne af mandlig skaldethed. Vi vil også dække ulemper af hår transplantationer og forklare, hvordan nogle af de begrænsninger af proceduren kan påvirke dig.

Hvis du overvejer at få en hårtransplantation, kan nedenstående oplysninger hjælpe dig med at gøre en mere informeret, sikker beslutning om, hvorvidt proceduren er den rigtige løsning for dig.

Hvad der præcist er en hårtransplantation?

En hårtransplantation er en kosmetisk procedure, der involverer at høste hår fra en bestemt del af din hovedbund (kaldet "donor site") og transplantere dem på en anden del af din hovedbund.

load...

Kort sagt, få en hårtransplantation betyder at tage hår fra områder af din hovedbund, der ikke påvirkes af mandlig skaldethed og flytte den til områder, der er tyndere eller skaldet.

Hår transplantationer arbejde, fordi ikke alle hår på dit hoved er påvirket af DHT, det primære hormon, der forårsager skaldethed. Ved at flytte DHT-resistente hår fra bagsiden og siderne af hovedet til fronten, kan en hårtransplantation kirurg give dig et tykkere, fyldigere hår.

Oprindeligt hår transplantationer involveret fjerne og omplantning hår ved hjælp af "propper", som var grupper af flere hårsækkene med en runde, klynger form.

Mens hår stik arbejdede som en måde at udfylde en vigende hårgrænse, de typisk så unaturligt på grund af det faktum, at hår podninger blev grupperet i adskilte områder, undertiden med en mærkbar forskel i mellem hver "prop".

I dag, hår transplantationer er langt mere sofistikeret. Kirurger kan høste hår ved hjælp af FUE eller FUT metoder (som vi vil forklare lidt længere nede på siden), og transplantation dem i grupper på en til tre hår, hvilket skaber en hårgrænse, der ser ud og føles naturligt.

load...

Fra et æstetisk synspunkt, en hårtransplantation udført af en erfaren kirurg vil se og føle ligesom en naturlig hårgrænse, forudsat at du har nok donor hår til rådighed.

FUE aginst FUT: hvad er forskellen?

Follikulært Unit Extraction (FUE) og follikulært Unit Transplantation (FUT) er de to primære metoder til høst hårsækkene til en hårtransplantation.

Hver metode frembringer et lignende resultat, om end med et par forskelle. FUE involverer ekstraktion små "enheder" med et til fire hår fra hovedbunden under anvendelse af en medicinsk indretning. Disse hår transplanteres derefter på toppen af ​​hovedet for at genoprette en hårgrænse eller give ekstra tykkelse.

Fordelen ved FUE er, at det ikke giver en stor ar. I stedet skaber hundredvis af små ar, der er langt mindre synlige efter helbredelse, især for folk med lyst hår, der måske ikke være i stand til helt at dække en traditionel "strimmel" hårtransplantation ar.

FUT, på den anden side, indebærer at fjerne en strimmel af hud fra bagsiden af ​​hovedbunden. Hår er ekstraheret fra denne strimmel i grupper med et til fire. Når du har udpakket hårsækkene, kan kirurgen transplantere hår på toppen af ​​hovedbunden at udfylde hårgrænsen eller krone.

Fordelen ved FUT er, at de transplanterede hår har en lidt højere succesrate end hår transplanteret under anvendelse af FUE metoden. , Den negative side af FUT er, at det skaber en større ar på bagsiden af ​​hovedbunden, der er synlig med nogle korte eller barberede klipninger.

Minus ardannelse - som ikke bør være synligt, hvis håret på bagsiden af ​​din hovedbund er mørk og tyk - begge procedurer producere de samme æstetiske resultater i hårgrænsen og krone område.

Læs også:

Er en hårtransplantation en god løsning for hårtab?

Hvis du har en vigende hårgrænse eller diffust hårtab og ønsker at gøre noget ved det, at få en hårtransplantation potentielt kunne være en god idé.

Når udføres af en erfaren, dygtig kirurg, kan en hårtransplantation gendanne din hårgrænse og give tilbage volumen og tykkelse, som du havde før i tiden.

Men en hårtransplantation er ikke et mirakel behandling, og det kan ikke nødvendigvis være en total kur mod skaldethed. Du har måske heller ikke være i stand til at få en fuld leder af hår fra en hårtransplantation, hvilket gør det vigtigt, at du har realistiske forventninger til proceduren.

Før du overveje en hårtransplantation, skal du vide følgende:

Skulle du få en hårtransplantation?

At få en hårtransplantation er en væsentlig beslutning, som kræver forskning og tålmodighed. Som alle medicinske procedurer, er det vigtigt, at du forstår effekter, omkostninger og begrænsninger af proceduren før du går videre.

Det er også vigtigt at være realistiske omkring, hvad du kan opnå med en hårtransplantation. Hvis du er helt skaldet, vil en hårtransplantation sandsynligvis give en forbedring, men det kommer ikke til at give dig en helt fuld hår.

Men hvis du har mindre hårtab og masser af donor hår, kan en hårtransplantation hjælpe dig vende flere års hårtab og forbedre dit udseende.

Bare husk, at få en hårtransplantation ikke permanent ende hårtab. Du vil stadig nødt til at tage en proaktiv tilgang til at beskytte og bevare dit hår efter indgrebet.

Før du får en hårtransplantation, bevare håret du har

At få en hårtransplantation kan hjælpe dig med skrue tiden tilbage på mange års hårtab. , Den mest effektive måde at give dig selv en fyldigere, tykkere hår er dog at forhindre, at dit hår falder ud i første omgang.

Ved at tage en proaktiv tilgang til forebyggelse af hårtab og anvendelse af behandlinger som finasterid, minoxidil og andre forebyggelse hårtab produkter, kan du holde mere af dit hår og undgå at skulle få en hårtransplantation i første omgang.

Som et resultat, vil du potentielt kunne spare de tusinder (eller titusinder) af dollars, du ville normalt nødt til at bruge på en hårtransplantation.

Vil du tage handling? Vores guide til at stoppe en vigende hårgrænse forklarer den egentlige årsag til mandlig skaldethed og opstiller en række taktikker, du kan bruge til at stoppe hårtab og holde så meget af dit hår som muligt.

load...