Er hårimplantater en levedygtig løsning for mænd med hårtab?

11 november 2018

For ikke så længe siden, en vigende eller tyndere hårgrænse var ikke noget, man kunne gøre så meget ved. Du kan vælge en frisure, der dækkede op udtynding eller skaldede pletter, eller tage en anden tilgang og omfavne hårtab ved barbering dit hoved.

I dag, balding mænd har en bred vifte af muligheder. Hvis dit hår er begyndt at tynde eller aftage, kan du stoppe yderligere hårtab ved hjælp af behandlinger som finasterid og minoxidil. Hvis du allerede har tynde eller balding pletter, der er aktuelle produkter, som kan tilføje lidt ekstra bid af æstetisk tykkelse.

load...

Der er også hår implantater - kunstigt eller naturligt hår, der kan føjes til visse dele af din hovedbund til at skabe tykkelse i områder, hvor dit hår er tyndere, udfylde vigende dele af din hårgrænse og give dig en fuld, tyk og komplet leder af hår igen.

Er hår implantater en holdbar løsning? Ja og nej. Mens procedurer som en hårtransplantation, som bruger din egen naturlige hår til at fylde i tynde områder eller genskabe din hårgrænse, er sikre og har normalt gode resultater, kunstige hår implantater normalt ikke den bedste løsning for balding mænd.

Hår implantater agins en hårtransplantation

Før vi kommer ind i detaljerne i hver procedure, er det vigtigt at vide, at hår implantater og en hårtransplantation er ikke det samme.

load...

Udtrykket "hår implantater" henviser normalt til kunstige hår produkter, der er implanteret i hovedbunden i stedet for ægte hår. Normalt er hår implantater bruges til at tilføje volumen til balding områder eller tilføje hår til pletter af hårgrænsen, hvor det er aftaget.

Et eksempel på et hår implantat er et produkt som Biofibre, som er en sikker type kunstigt hår fiber, der kan implanteres i en mindre operation.

Hår implantater kan også henvise til gammeldags hår stik, som var en tidlig form for transplantation bruges til at modvirke effekten af ​​skaldethed.

Hår stik har nogle store ulemper, den største af dem er den kunstige udseende af håret, at resultaterne fra store mængder af hårsækkene bliver transplanteret i hver "prop". For det meste, er hår propper ikke foretaget længere som et hår restaurering procedure.

I stedet, de fleste af nutidens hår restaurering kirurger bruge en procedure kaldet "hårtransplantation" for at flytte hår fra den ene del af hovedbunden til en anden.

load...

Hår transplantationer er sikre, bredt øvet og temmelig effektiv. I de fleste tilfælde kan en hårtransplantation blive brugt til at blive tykkere op pletter af udtynding hår eller helt genskabe en vigende hårgrænse med hår, der ser ud og føles helt naturligt.

Der er nogle grænser for effektiviteten af ​​en hårtransplantation. For eksempel, hvis du er helt skaldet, og kun har en hestesko-lignende mønster af hår tilbage på bagsiden af ​​din hovedbund, en hårtransplantation sandsynligvis ikke vil være i stand til at give dig en tyk, fuld hår.

Den største ulempe ved en hårtransplantation er omkostningerne. De fleste procedurer varierer i pris fra et par tusinde dollars til titusinder af dollars, afhængigt af mængden af ​​hår, der skal transplanteres, og kompleksiteten af ​​proceduren.

Læs også:

På grund af dette, er det normalt billigere og mere effektivt for at bevare håret du stadig har, i stedet for at lade det kaste og "fastsættelse" problemet med en hårtransplantation.

Husk, hår implantater og transplantationer ikke helbrede skaldethed

Mens en hårtransplantation eller kunstige hår implantater kan tilføje hår i områder, hvor det ikke længere vokser naturligt, hverken mulighed er en varig "kur" mod skaldethed.

Dette skyldes, at mandlige hårtab primært er forårsaget af dihydrotestosteron, eller DHT - et mandligt kønshormon, der forårsager hårsækkene at miniaturize og stoppe produktionen af ​​nye hår over tid.

Vores guide til DHT og mandlige hårtab forklarer forholdet mellem DHT og mandlig skaldethed mere detaljeret. Hvis du begynder at lægge mærke til hårtab og ønsker at lære, hvorfor og hvordan det sker, er det værd at læse.

Hvis din hårgrænse vigende eller hår på toppen af ​​dit hoved er tyndere, vil en hårtransplantation ikke stoppe det sker. Alt det vil gøre, er at tilføje hår tilbage til de områder af din hovedbund, at det er transplanteret til.

For eksempel, hvis din hårgrænse vigende og du beslutter at transplantere hår fra bagsiden af ​​din hovedbund til din hårgrænse uden at gøre noget for at løse den egentlige årsag til hårtab, er der en risiko, du kunne fortsætte med at tabe håret, selv efter transplantationen.

Dette kan resultere i nogle meget usædvanligt, unaturligt udseende hårtab mønstre, især hvis den forreste del af din hårgrænse består af transplanterede hår, der er usårlig til mandlig skaldethed, mens resten af ​​din hovedbund består af udtynding, DHT- angrebne hår.

For at løse den vigtigste årsag til skaldethed, skal du bruge en DHT blokker ligesom finasterid. De fleste hår restaurering kirurger vil råde dig til at tage dette efter din hårtransplantation, undertiden med en anden hår restaurering agent ligesom minoxidil.

Under anvendelse af en DHT blokker efter en hårtransplantation reducerer (og i nogle tilfælde stopper helt) hastigheden af ​​yderligere hårtab. Det betyder, at der er mindre risiko for de ikke-transplanterede pletter af hår begynder at kaste og ødelægge resultatet af din procedure.

Har hår implantater og transplantationer arbejde?

Kunstige hår implantater og hår transplantationer bruger naturlige hår arbejde meget godt til oksekød op udtynding områder og tilføje hår til skaldede dele af din hovedbund, omend med en betydelig pris.

Dog vil ingen af ​​mulighederne stoppe dig fra at miste mere hår, hvilket betyder at du får de bedste resultater på lang sigt ved at tage skridt til at standse yderligere hårtab ved hjælp af en 5-alfa reduktase-hæmmer ligesom finasterid for at sikre du ikke mister nogen mere af dit hår.

En anden faktor at huske på er, at det transplanterede hår har brug for at komme fra et område af din hovedbund, hvor hårsækkene er immune over for DHT. Hvis en hårtransplantation udføres ved hjælp af hårsække, der er påvirket af DHT, er der stadig en risiko for, at håret til sidst miniaturizing og falder ud.

Alt i alt kan hår transplantationer have gode resultater. Selv kunstige hår implantater, såsom Biofibre potentielt kan forbedre de æstetiske virkninger af mandlig skaldethed. Men hverken vil forhindre yderligere hårtab eller få din eksisterende hår til at blive mere modstandsdygtige over for DHT.

load...