En kløende hovedbund og hårtab: er de relateret?

15 november 2018

Er du bekymret for, at din kløende hovedbund kan skyldes hårtab? Mens nogle hudsygdomme, der forårsager en kløende hovedbund også kan føre til hårtab, er en kløende hovedbund på eget ikke direkte relateret til permanent hårtab fra mandlig skaldethed.

Stedet, mandlig skaldethed sker normalt over tid uden nogen mærkbar kløe, smerter eller andet ubehag.

Det betyder, at du ikke behøver at bekymre sig om at miste dit hår permanent, bare fordi din hovedbund føles kløende. Dog kunne en kløende hovedbund betyde én af flere ting:

Nogle gange kan de spørgsmål, der er anført ovenfor være ledsaget af midlertidigt hårtab forårsaget af irritation af huden. Heldigvis er de fleste af de situationer, der er anført ovenfor, er let at behandle ved hjælp af aktuelle behandlinger og medicin, hvoraf mange er tilgængelige i håndkøb.

load...

Behandling folliculitis, arp, og ringorm

Folliculitis, seborrheic dermatitis, og ringorm er tre af de mest almindelige årsager til en kløende hovedbund. Alle disse tre betingelser er let at behandle ved hjælp af orale og topiske medikamenter, såsom ketoconazol og antibakterielle hudvaskemidler.

Selv om ingen af ​​disse betingelser er knyttet til mandlig skaldethed, kan alle tre nogle gange give en form for midlertidig hårtab kaldes telogen effluvium.

I de fleste tilfælde er tilstande som folliculitis og ringorm behandlet med oral eller topisk svampedræbende medicin såsom ketoconazol, samt stoffer som indomethacin. De fleste tilfælde af seborrheic dermatitis kan også med held behandles under anvendelse af stoffer som kultjære, salicylsyre og selensulfid.

Læs også:

Behandling af kløende hovedbund fra barske shampoo og hårprodukter

Nogle gange kan de kemikalier i shampoo, hårspray og andre hår styling og plejeprodukter få dig til at udvikle en kløende hovedbund. I ekstreme tilfælde er denne kløe ledsaget af hårtab.

load...

Da denne type kløe og hårtab ikke er fra mandlig skaldethed, er det ikke permanent. Hvis du tager handling og tage fat på årsagen til kløe og hårtab, vil du som regel genvinde alle hår du har mistet som følge af hudirritation.

Den nemmeste måde at behandle en kløende hovedbund forårsaget af barske shampoo, balsam, og andre hårprodukter er at skifte til en mere sikker, mindre irriterende alternativ. Dette kunne betyde at bruge en organisk eller børns shampoo, eller fjerne hår spray, gel og mousse fra dit hår pleje rutine.

Behandling af andre årsager til hovedbunden kløe

De fleste tilfælde af kløende hovedbund kan løses ved anvendelse af teknikkerne, der er anført ovenfor, såsom at skifte fra barske shampoo og stylingprodukter for kemiske alternativer og behandling hudtilstande, såsom folliculitis, arp, og ringorm.

Nogle former for hovedbunden kløe, kan dog vare ved selv med de ovennævnte behandlinger. Nogle gange er hovedbund kløe forårsaget af autoimmune faktorer såsom psoriasis, eller miljømæssige faktorer, der er ude af din kontrol.

load...

Hvis du har tilbagevendende hovedbund kløe, der varer i flere uger eller måneder, og kan ikke finde ud af den egentlige årsag, den bedste fremgangsmåde er altid at se din læge. Dette er især vigtigt, hvis du også bemærke hår udgydelse, som kunne være forårsaget af underliggende stress eller helbredsproblemer.

Afslutningsvis

En kløende hovedbund kan indikere mange ting, fra beskidte hår, der skal vaskes grundigt for at hudirritation, der skal behandles medicinsk. Men det generelt er ikke en pålidelig tegn på, at du lider af permanent mandlig skaldethed.

Er du bekymret for hårtab? Vi har listet de mest almindelige, pålidelige tegn på mandlig skaldethed i vores vejledning, de tidlige tegn på halvskaldet og hvordan man kan stoppe dem.

load...