Beta-sitosterol og hårtab: virker det?

11 november 2018

Beta-sitosterol er en naturligt forekommende phytosterol, der kan findes i visse fødevarer, der spænder fra nødder og avocadoer til visse olier. Det er også fundet i nogle korn, rørsukker og sojabønner.

Mens beta-sitosterol er ikke et lægemiddel i sig selv, er det en vigtig forløber, der bruges til at lave visse typer medicin. Det er også almindeligt anvendt som et kosttilskud for immunforsvaret, administrerende højt kolesteroltal og mindske virkningerne af astma, bronkitis, og migræne.

Undersøgelser viser, at beta-sitosterol kan forbedre urologiske symptomer hos mænd med benign prostatahyperplasi (BPH eller forstørret prostata). Dette har resulteret i spekulationer om, at beta-sitosterol er også en potentielt effektive stof til at blokere DHT og reducere hårtab hos mænd.

load...

Så er beta-sitosterol effektiv? I denne vejledning vil vi se på de videnskabelige beviser for og imod beta-sitosterol som en mandlig skaldethed behandling og sammenligne dens effektivitet til andre populære hårtab behandlinger.

Er beta-sitosterol arbejde?

Som de fleste naturlige kosttilskud, som hævder at forbedre hårtab, er der ikke meget videnskabelige dokumentation for eller imod beta-sitosterol på dette tidspunkt.

Dette gør det umuligt at sige, om beta-sitosterol fungerer som en hårtab behandling - lige nu, der er bare ikke nogen reel, afgørende beviser som om der er for stoffer som finasterid eller aktuel hårtab behandlinger som minoxidil.

Selvfølgelig har dette ikke stoppet nogle supplere fabrikanter fra markedsføring beta-sitosterol som en potentiel kur mod hårtab.

load...

Lige nu er de fleste af videnskaben om beta-sitosterol fokuserer på sit potentiale som en naturlig behandling for mænd med BPH. En undersøgelse viser, at når mænd med BPH tage beta-sitosterol, den producerer en forbedring af urin flow - en potentiel tegn på, at prostatahyperplasi er i bedring.

Da DHT er en af ​​de primære årsager til BPH, har dette studie data blevet spundet ind i krav fra nogle supplere fabrikanter at beta-sitosterol er en naturlig DHT blokker, der kan reducere DHT niveauer i kroppen.

Lige nu ved vi ikke, om beta-sitosterol blokke DHT eller ej. Selv om det potentielt kan reducere DHT niveauer, er der ingen endegyldige videnskabelige data at sige ja eller nej. Som sådan, er det bedst at se eventuelle krav, at beta-sitosterol er en DHT blokker med en vis grad af skepsis.

Læs også:

Der er dog nogle videnskabelige beviser for, at beta-sitosterol potentielt kunne forbedre hårvækst hos mænd med tegn på mandlig skaldethed.

En undersøgelse fra 2006 viser, at mænd i alderen 23 og 64 med mild til moderat hårtab viste tegn på bedring efter at have taget den liposterolic ekstrakt af Serenoa repens (Savpalme) og beta-sitosterol.

load...

Men kun 60% af de involverede i undersøgelsen mennesker viste nogen forbedring, hvilket betyder, at beta-sitosterol ikke kan arbejde for alle. Det er også muligt, at Savpalme, som har nogle videnskabelige gyldighed som en DHT blokker, var eneansvarlig for forbedring.

I øjeblikket er det bedst at tage eventuelle krav af beta-sitosterol forbedre hårtab eller blokerer DHT med et gran salt. Lige nu er det hører til i kategorien "ukendt" som et naturligt supplement, der kan arbejde, men også virker måske ikke.

Bør du tage beta-sitosterol?

Beta-sitosterol er tilgængelige over skranken som et kosttilskud, hvilket betyder at du nemt kan købe det online eller hos din lokale sundhed butik uden en recept. Som et supplement, kan det have nogle fordele for behandling af forhøjet kolesterol, smerte og hævelse.

De fleste beta-sitosterol kosttilskud er billige, med en måneds værd af kapsler til rådighed for 10 € eller mindre, når de købes i løs vægt.

Som de fleste kosttilskud, beta-sitosterol har nogle potentielle bivirkninger. Det kan forårsage gas, fordøjelsesbesvær og kvalme når det indtages oralt, selvom disse ikke er meget almindeligt.

Det er også knyttet til sitosterolæmi - en tilstand forårsaget af alt for høje niveauer af beta-sitosterol, som kan øge risikoen for hjertesygdomme. Som et resultat, det er bestemt ikke en god idé at tage beta-sitosterol, hvis du har sitosterolæmi.

Som altid, den bedste løsning er at tale med din læge om beta-sitosterol. De vil være i stand til at give dig en fuldstændig forståelse af dets sikkerhed som en del af dit helbred og tilskud rutine.

Som for sin værdi som en behandling for hårtab, juryen er stadig ude. Mens beta-sitosterol effekter på BPH symptomer og de observationsdata om hårvækst er interessante, der er bare ikke nok beviser til at kalde dette et effektivt supplement til behandling af mandlig skaldethed endnu.

load...