Behandling for hårtab

15 november 2018

Hårtab påvirker 60-70% af alle mænd og 4-8% af kvinderne. Gennem tiderne folk har prøvet forskellige løsninger til at behandle hårtab. I denne artikel beskrives de nyeste behandlingsmuligheder.

At miste hår er meget traumatisk for både mænd og kvinder. Mens nogle mennesker er i stand til at stoppe deres hårtab med stoffer som Rogaine og Propecia, andre mennesker har ingen succes og i sidste ende gå skaldet.

Hår transplantationer er en moderne løsning på et gammelt problem. Menneskets besættelse med hår går tilbage til 3500 f.Kr.. Fra gammel bibelsk tid til den romerske periode, har spøgelset mandlig skaldethed sit grimme hoved. Julius Cæsar var optaget af sit hårtab og voksede hans hår lang i ryggen og kæmmede det hele frem. Han havde også laurbærkranse at camouflere sin skaldethed.

load...

Hippokrates, far til medicin lavet en potion mod hårtab, der består af opium, peberrod, due ekskrementer, rødbeder; krydderier og mange andre eksotiske ingredienser....... (Det virkede ikke).

Han bemærkede, at eunukker (seksuelt umodne mænd) aldrig blev skaldet. 2400 år senere, forskere på Duke University viste sammenhængen mellem det mandlige hormon testosteron og skaldethed hos mænd.

Skaldethed påvirker kun hovedbunden i en "hestesko" mønster på toppen af ​​hovedet. Håret på siderne af hovedet er aldrig tabt.

Hvad er årsagen til skaldethed?

Hårtab opstår til en vis grad i 60-70% af alle mænd, og 4-8% af kvinderne. Denne balding proces skyldes arvelige faktorer. Du arver tendensen til at miste hår fra en af ​​dine forældre. Dette overføres i dine gener. Du kan endda have denne tendens på trods af, at dine forældre har fuld lederne af hår - det skyldes en proces kendt som spontan mutation, hvorved den genetiske information ændrer ved undfangelsen.

load...

Hårtab kan også forekomme efter begivenheder såsom traumer, strålebehandling, forbrændinger og kirurgi. Dette er ofte muligt at foretage en transplantation, da donorstederne ofte kan være fremragende.

Et stort antal lægemidler og sygdomme forårsage hårtab. Dette hårtab er kun reversibel, når den indledende årsagen er afhjulpet. Hårtransplantation er ikke svaret i disse tilfælde. Hvis du lider af en hovedbund sygdom, bør du konsultere en hudlæge.

Hvordan skal det behandles?

Myter om hårtab, såsom et fald i blodgennemstrømningen, eller en stram hovedbund, tilstoppede eller blokerede porer, protein opbygning, iført af hætter og hatte ikke længere har nogen sandheden.

Når håret er faldet ud ingen bønner, vil potions eller lotion bringe tilbage håret. Fordi mandlig skaldethed ikke skyldes et fald i blodgennemstrømning, reklame hævder at øge blodgennemstrømningen i hovedbunden ved dyre laserterapi ikke kan være effektiv.

Kirurgi

Hårtransplantation kirurgi indebærer flytning af individuelle mikro og mini follikulære enheder fra siderne af hovedet (donor-området), som ikke er berørt af hårtab proces, ind i området af skaldede hud (modtageren site).

Læs også:

Håret taget fra donor-området vil fortsætte med at vokse og ikke falde ud som følge af skaldethed, fordi dette hår på dette område er ikke følsom over for det mandlige hormon DHT.

load...

Dagens hårtransplantation skylder sin succes til det faktum, at de transplanterede hår follikler (rødder flyttet fra deres oprindelige placering til et andet område) opfører sig på samme måde, som de gjorde i deres oprindelige websted. For eksempel, selv i de mest fremskredne tilfælde af mandlig skaldethed, en hesteskoformet udkanten af ​​hår fortsætter. Hårsække flyttet fra denne behåret frynser til det skaldede område på din hovedbund vil slå rod og vokse.

Lateral slids teknologi

For bedst forstå dette begreb er man nødt til at se på den måde, som hår vokser i naturen. Det kan ses, at i stedet er anbragt i tilfældig måde er de follikulære enheder anbragt i et af flere mønstre. Tilsvarende de enkelte follikler inden for et follikulært enhed hyppigt i bestemte mønstre. De hårsække synes at være linet op ved siden af ​​hinanden i et plan vinkelret på retningen af ​​hårvækst.

Dette arrangement øger arealet af hovedbunden er omfattet af hårsække i modsætning til at blive anbragt i tilfældig måde eller en follikel bag hinanden. I praksis er der mange andre fordele til Lateral Slit teknik. De follikulære enheder vokser ofte i linjer vinkelret på retningen af ​​hårvækst. Dette optimerer hovedbund dækning og undgår redundans dækning, som vil opstå, hvis follikulære enheder blev anbragt tilfældigt eller i et plan parallelt med retningen af ​​hårvækst. Andre fordele ved lateral slit omfatter præcis styring af graft vinklet i forhold til underliggende hovedbund væv. Det kræver også kun lokalbedøvelse.

Indsnit foretaget af lateral slit er fladere end andre indsnit, hvorved trauma til de kritiske blodkar dybere i hovedbunden. Når implantater anbringes i recipientsteder i en sagital måde, det udadgående tryk, der udøves af hver follikulært enhed og det pres tilstødende follikulære enheder er kumulative. Denne opbygning af tryk inden i hovedbunden begrænser antallet af follikulære enheder, der kan sikkert placeres i et givet område uden at risikere kompression eller popping. Når transplantaterne anbringes i laterale slidser der er fri transmission af tryk på den ydre overflade af hovedbunden og presset fra tilstødende follikulære enheder er ikke kumulativt.

Gennem omfattende forskning og state-of-the-art udvikling i teknik og instrumentering, er hårtransplantation blevet en meget sofistikeret, men alligevel forholdsvis enkel procedure. Tre til fire måneder senere de transplanterede hårsække begynder at vokse. Dette hår bliver nødt til at blive skåret, vasket og stylet. Det vil aldrig falde ud, da det stammer fra donor-området på siderne af hovedbunden.

Husk, at hårtab er en livslang proces, og yderligere procedurer kan være nødvendigt at udfylde løbende hårtab. Den transplanterede hår, men vil aldrig falde ud.

load...