Arbejder minoxidil for en tilbagegående hårlinie?

14 november 2018

Ligesom finasterid, er minoxidil videnskabeligt bevist at forbedre hårvækst og potentielt hjælpe mænd med mandlig skaldethed regrow ”tabte” hår.

Men der er en del debat på nettet om, hvorvidt minoxidil værker på hårene omkring hårgrænsen. I de anvendes til at sikre FDA godkendelse tests blev minoxidil primært testet på toppen af hovedbunden og krone, hvilket resulterer i en fælles tro på, at det kun virker på disse områder.

På trods af dette, er der masser af beviser for, at minoxidil er effektiv til at fremme hårvækst på hele hovedbunden, herunder hårgrænsen.

I denne vejledning vil vi se på videnskaben bag minoxidil at give dig en dybere forståelse af, hvordan det virker, hvorfor det er effektivt og hvorfor det er værd at overveje (sammen med finasterid), hvis du har lagt mærke til din hårgrænse begynder at tynde og trækker sig tilbage.

load...

Minoxidil og hårvækst: videnskaben

Minoxidil er en vasodilator, hvilket betyder at den er designet til at udvide blodkarrene og forbedre strømmen af ​​blod til visse områder af din krop.

Når den påføres topisk i form af en serum eller skum, minoxidil øger blodtilførslen til de dele af din hovedbund hvor håret gror. Ved at øge blodgennemstrømningen, mere ilt og næringsstoffer er i stand til at blive transporteret ind i hver hårsækken, fremme vækst og hår sundhed.

I modsætning til finasterid, som virker ved at reducere niveauet af DHT i din blodbanen, minoxidil har ingen kendt effekt på dine hormoner. Det er bedst at tænke på minoxidil som en lokal løsning, der kan hjælpe med at forbedre dit hår vækst, mens finasterid er designet til at beskytte dine hårsække fra DHT.

load...

En af de mest almindelige misforståelser om minoxidil er, at det er kun effektiv på hovedbunden og krone. Kort sagt, mange mennesker er overbevist om, at minoxidil ikke er effektiv til at forhindre hårtab omkring hårgrænsen. Dette skyldes en misforståelse af undersøgelser af minoxidil.

I sine tidlige dage, før det blev en mainstream hårtab behandling blev minoxidil udviklet som en behandling for forhøjet blodtryk.

Bemærke, at minoxidil produceret hårvækst som en mærkbar bivirkning, forskere på Upjohn (selskabet oprindeligt udvikle medicinen) repurposed det som en aktuel hårtab behandling for mænd, der lider af androgen alopeci.

For nye medikamenter til at gå ind på markedet, de har brug for til at passere gennem en grundig test proces at vise, at de ikke er kun sikkert, men også effektiv.

Læs også:

Upjohn iværksat omfattende kliniske afprøvninger af minoxidil i hele USA i slutningen af ​​1970'erne, med at teste fortsatte gennem 80'erne og 90'erne. Effekten side af denne test for det meste fokuseret på minoxidil virkninger på hårvækst omkring hovedbunden og krone.

load...

For eksempel er en undersøgelse fra 1986 fokuserede på virkningerne af minoxidil på balding krone. I undersøgelsen, 53% af deltagerne har oplevet en betydelig hårvækst. Kort sagt, Upjohn indså, at minoxidil arbejdet meget effektivt, men fokuseret det meste af sin test på kronen og hovedbund.

De fleste andre undersøgelser af minoxidil har vurderet hårvækst på hovedbunden. For eksempel, en anden undersøgelse fra 2012 testede 5% minoxidil mod 2% minoxidil, igen ved at tælle hår omkring hovedbunden snarere end nær hårgrænsen.

For det meste, påstanden om, at minoxidil virker kun på hovedbunden og krone af hovedet kommer fra denne forskning. Det er ikke fordi minoxidil er ikke effektiv omkring hårgrænsen (logisk, det er), men at der indtil videre ikke har været omfattende forskning udført på minoxidil og hårgrænsen restaurering.

Er minoxidil arbejde for en vigende hårgrænse?

Minoxidil virker ved at forbedre blodgennemstrømningen til det område, hvor det er anvendt. Anvend det til din hovedbund, og det kan potentielt forbedre udbuddet af blod og næringsstoffer til hårsækkene, forbedre hår tæthed og øge væksten.

Som sådan er der ingen grund til minoxidil bør ikke arbejde for en vigende hårgrænse. De hårsækkene i din hårgrænse ikke er væsentligt anderledes fra de andre på din hovedbund eller krone, hvilket betyder, at du stadig skal opleve fordelene ved minoxidil, når du anvender den til din hårgrænse.

Der er også utallige anekdotiske tilfælde af mennesker med vigende fine streger forbedre vækst og stigende tykkelse ved hjælp af minoxidil.

Men lige nu er der ikke nogen detaljeret videnskabelig forskning om virkningerne af minoxidil på hårgrænsen. Som sådan, er det bedst at se minoxidil som noget med potentielle fordele, i stedet for som en garanteret måde at regrow din hårgrænse.

Det er også værd at overveje minoxidil i kombination med en DHT blokker ligesom finasterid. Undersøgelser viser, at minoxidil og finasterid kan have en synergistisk effekt i forebyggelsen af ​​hårtab, hvilket gør de to medikamenter en populær combo for at beskytte din hårgrænse og hovedbund fra skaldethed.

load...