Aminosyrer til hårvækst

12 november 2018

Sikkert aminosyrer aka protein har noget at gøre med dit hårtab. Jeg mener, mere protein er løsningen på muskelvækst og Mandighed i almindelighed, ikke? Der er ikke meget at en kæmpe bøf (og whisky) ikke kan løse.

Spøg til side, du står over for en trussel mod din tiltrækningskraft og ungdom. Du føler det og videnskab har bekræftet det. Du kan foregive at trække det ud alt hvad du ønsker, men at miste dit hår er skræmmende. Du er ikke alene. En fjerdedel af amerikanske mænd har nogle hårtab ved alder 21 og to tredjedele efter alder 35, ifølge den amerikanske Hårtab Association. Stadig, vi ved, du hellere vil ikke være en del af denne klub.

load...

Listen over junk videnskab og kvaksalveri omgivende hårtab løsninger er lang. Kosttilskud, urter, shampoo og hjem retsmidler, der lover hurtige hårvækst er en dime et dusin, og du kan spilde en masse tid og penge at teste dem alle ud.

Så hvor vil aminosyrer og proteiner passe ind? Vi er ved at nedbryde videnskab, men her er de vigtigste grillbarer:

  1. Aminosyrer er til stede og afgørende i næsten alle dine væv, herunder din hår.
  2. Chancen for, at dit tyndere hår er forårsaget af en aminosyre eller protein-mangel er meget, meget slank.
  3. Den er ikke klar, overbevisende beviser for, at aminosyre tilskud eller topiske løsninger kan forbedre hårvækst hos mænd.
  4. Kun få hårtab behandlinger på markedet er faktisk bakket op af videnskabeligt forsvarlig forskning. Finasteride og minoxidil er blandt de få.

Hvad er aminosyrer?

Proteiner er "byggestenene i livet!" Du har hørt det før. Vi har alle. Da ligesom junior high biologi klasse. Men man kan ikke vide, at aminosyrer er byggestenene i proteiner - de er organiske forbindelser, der udgør de større proteinmolekyler.

load...

"Man kan tænke på en protein som en streng af perler, hvor hver perle er en aminosyre," forklarer Khan Academy. Leddene i kæden: peptidbindinger. Men, vi får for dybt.

I alt er der 20 aminosyrer kræves af kroppen. Vores kroppe producere nogle naturligt. Selv om de er vigtige, er de kendt som "uvæsentlige" aminosyrer. De andre, der er kendt som ”væsentlige” aminosyrer, må vi får fra vores kost. Når din krop nedbryder proteiner ned, bliver de mindre væsentlige og ikke-essentielle aminosyrer absorberes og gå på arbejde gør, hvad de er bedst til.

Så hvad gør de?

Aminosyrer spiller en rolle i mange kropsfunktioner (og cellulære) funktioner: virker som energikilde, nedbryde mad, transportere næringsstoffer, fjernelse af affald produceret ved metabolisme, reparation og voksende kropsvæv, medvirken i immunforsvaret, hormoner, der regulerer appetit, og på, og ved. Bottomline: de er afgørende. Uden dem, den menneskelige krop og alle dens proteiner - herunder vores hår - ville være umuligt.

load...

Når det kommer til hårvækst, er nødvendige aminosyrer, men der bør alene ikke sende dig ud til nye kosttilskud.

Aminosyrer og dit hår

Til forskel fra tilfældet med huden, tilstedeværelse og rolle naturligt forekommende frie aminosyrer i hårskafter kendes ikke endnu. Ja, som med de fleste videnskab, hvad vi ikke ved om aminosyrer og hårtab langt opvejer, hvad vi gør.

Ligesom resten af ​​kroppen, er dit hår fyldt med aminosyrer. Der, er de, der findes naturligt i form af keratin, den type protein dit hår er lavet af. Men aminosyrer er også skabt som følge af protein nedbrydning forårsaget af miljøskader, for eksempel, ikke bare til stede i keratin, når håret efterlader din hovedbund. Der er også flere ting, der kan ændre den kemiske sammensætning af dit hår, dit hår follikler og din evne til at vokse hår. Aging, vejr skader, kemisk behandling, genetik og ernæringsmæssige mangler kan påvirke aminosyrekoncentration alene i eksisterende hår.

Fordi der er så mange faktorer på spil, løsningen på hårtab er ikke så simpelt som, solen udtømmer arginin (en aminosyre) i håret, så tage en arginin supplement! Mange hjemmesider og slange olie kolportage ville elske at overbevise dig ellers, men da de sælger løsninger bakkes op af forsimplede udsagn ligesom dette. Hvis bare det var så enkelt.

Læs også:

Som en kendsgerning, forskning, der endeligt binder behandlinger til at løse problemet med hårtab - eller selv at hjælpe os ud lidt - der mangler generelt. En stor del af den eksisterende forskning er blevet udført kun på kvinder, måske fordi mønster hårtab i mere retfærdig sex er sjældnere. Sikker på, vi er alle mennesker, men vores forskelligheder er langt mere end bukser-dyb.

Der er konkrete beviser for, at biotin, aktuel Minoxidil, og finasterid kan være effektive, men når det kommer til de fleste kosttilskud og kosmetiske anvendelser, findes ikke at samme klare beviser.

Forskningen: ernæring

Cystein, en aminosyre, udgør omkring en fjerdedel af keratin - nøglen protein, der gør op hver streng af, hvad der er tilbage af dit hår. Det er også nyttigt i at beskytte dit hår og hår roden fra oxidativ stress. Et par små undersøgelser har knyttet cystein tilskud til positive resultater:

Lysin er en anden aminosyre til stede i håret, der kræves til produktion af kollagen (et protein!), Og til stede i hårrødderne. Hvis du har gjort enhver mængde af forskning på aminosyrer og hårtab, er der en chance for du har hørt om lysin, hovedsageligt på grund af denne forskning:

Forskningen: aktuelle programmer

Forskere, ofte finansieret af kosmetikindustrien, har brugt en hel del tid og energi at se på effekten af ​​proteiner anvendes direkte på håret. Fordi kemiske reaktioner, som dem, der sker i solen eller når du farve dit hår, kan nedbryder proteiner og aminosyrer i håret, forskningen har i høj grad fokuseret på virkningerne af hårprodukter på hår sundhed og styrke, ikke hårtab eller vækst.

For eksempel, i 2005, en undersøgelse i Journal of American Academy of Dermatology, sagde, at 6 forskellige aminosyrer kan gå tabt i løbet af hår "forvitring", men at nogle af disse aminosyrer kan genindføres til håret. Kosmetiske anvendelser, der indeholder aminosyrer, siger forskerne, ”havde en direkte virkning på styrken af ​​hår”.

Men medmindre dit hårtab er forårsaget af skader fra farvelægning, varme styling, miljøet eller andre eksterne faktorer, er det usandsynligt dette eksisterende forskning gælder for dig.

Bundlinjen

I sjældne tilfælde kan hår tyndere og tab være forårsaget af proteinmangel og fejlernæring. I den moderne vestlige verden, er det højst usandsynligt det er, hvad der er bag din skaldethed - selvom du er på den trendy veganer toget. Protein-mangel i USA er "meget sjælden og skyldes ikke nok mad, generelt, ikke bare en mangel på animalsk-baserede protein. På den ekstremt lille chance mangel var årsagen til din skaldethed dog øget kosten protein ville være den mest almindelige fornuft opløsning, ikke aminosyre tilskud eller topiske proteinopløsninger.

Som forskerne udtrykker det:

Mens forsøg med aminosyre- og proteintilskud er blevet publiceret, formuleres de med en lang række næringsstoffer, og det er derfor uklart, hvilken rolle, om nogen, spilles af aminosyre og proteintilskud i fravær af kendt mangel.

load...