5 hårtab myter

9 november 2018

Hårtab er ikke noget nyt. Som vi har nævnt før, har det været en del af den menneskelige kultur siden oldtiden. I de 3.000 år siden den første dokumentation af hårtab kom omkring, har tusindvis af myter kommet og gået.

Hvad er mest alarmerende om disse myter er, at i henhold til National Institute of Health disse myter kan begrænse effektiviteten af, hvad en hudlæge kan ordinere. Her er et par fælles myter til at hjælpe dig med at få et indblik i, hvad der forårsager hårtab, og hjælper dig med at få en effektiv behandling så hurtigt som muligt.

load...

Hårtab myte # 1 hårtab kun sker med alderen.

Undersøgelser viser, at du er aldrig for ung til at begynde at miste dit hår. Hvis du genetisk er disponeret, kan det ramme så tidligt som i din teenageårene. Den (slags) gode nyhed er, at hvis dit hår er ikke helt så fuld som det var engang er der ikke nødvendigvis nogen sundhedsproblem bag det. Det kunne bare være i dine gener, der kan forårsage dit hår til at tynde langsomt over tid, men kan ikke føre til omfattende hårtab. Det er bedst at være meget opmærksomme, selv om, hår udtynding er kronisk og progressiv, så jo før du behandler det, jo bedre.

Hårtab myte # 2: skaldede fyre har mere testosteron

Legenden siger, at skaldede fyre er ofre for deres egne forhøjede testosteron niveauer. De har også mere sex med en overflod af partnere. De er Hollywood-stjerner, MMA legender, krigshelte og Mr. Clean. Alt dette testosteron er for meget for deres kvindagtige hårsækkene til at beskæftige sig med, og så deres hår falder ud. Dette er falsk.

load...

DHT (dihydrotestosteron) er et biprodukt af testosteron, som forårsager androgen alopeci at forekomme i første omgang. Typisk DHT niveauer er forhøjede i perioder med mandlig hårtab hvilket naturligvis ville føre mange til at tro, at et højt niveau af testosteron er skyld i dette. Selvom det ikke er helt forkert, er hårtab er observeret i både høj og lav testosteron hanner.

Det er vigtigt at bemærke, at der er nuancer til DHT, Sondringen mellem serum og væv DHT spørgsmål. Det viser sig, at væv DHT er forhøjet i Skalper af balding mænd. Væv DHT i hovedbunden er knyttet til mønster hårtab. Hvor DHT indsamler i hovedbunden, hårtab tendens til at følge.

Læs også:

Faktisk har undersøgelser vist, at mænd, der går skaldet og dem, der ikke har de samme niveauer af testosteron. Det er mere om, hvor følsom din hårsækkene er til indflydelse af hormoner i kroppen. Og hvad afgør, at følsomheden? Mest sandsynligt din genetik.

Hårtab myte # 3: iført en hat kvæler alt for ofte dit hår

Hvad kom først? Hatten eller vigende hårgrænse? Populære (internet) videnskaben siger hatte kan kvæle håret og fremskynde den hastighed, hvormed det forsvinder. Aktuel videnskab siger, at 's baloney.

load...

Hvis du er iført en virkelig stramt hat, måske det kan lægge pres på de områder, hvor det kommer i kontakt dit hoved, hvilket potentielt kan medføre trækkraft alopeci. Det er det medicinske navn for hårtab udløst ved at trække håret for stramt.

Hårtab myte # 4: stress gør dit hår falde ud

Det er absolut sandt, at visse traumatiske begivenheder har været knyttet til hår underskudsgivende ting, som lider af en alvorlig sygdom, tager på i vægt, karriere kampe eller en død elskede, kan udløse hårtab. Imidlertid er de typer af hårtab, der er forbundet med høj belastning typisk telogen effluvium, en "hvilende fase", hvor hårsækkene stoppe voksende, og alopecia areata, pletvist hårtab. Som begge kan være midlertidig, reversibel, og let behandles med topikale eller orale opløsninger til at kickstarte helbredelsesprocessen.

Hårtab myte # 5: Brug masser af produkt i håret

Elsker at behændig tilbage dine låse, eller tilføje nogle 360-graders bølger? Kan ikke modstå fristelsen til at skumme på nogle voks, mousse eller gel? Nå, frygt ikke, fordi ingen mængde af hår produkt vil forårsage mandlig skaldethed. Uanset om du er en kort-transporterer fashionista, der virkelig nyder ser sit bedste eller dit hår har brug for lidt af kemisk induceret disciplin at blive, hvor du beder om det, behøver du ikke frygte en masseudvandring af hår, bare fordi du gav det en spray med nogle lak. Nyd dit hår, mens du kan, og ikke tage det for givet.

load...