14 bedste sulfatfrie shampooer fra 2018

14 november 2018

Disse fugt-bevarelse shampoo hjælper med at holde dine tråde stærk og sund, uanset dit budget.

Natriumlaurethsulfat, natriumlaurylsulfat, ammoniumlaurethsulfat, SLS-disse er alle forskellige måder at henvise til sulfater, en almindelig ingrediens i shampoo og andre rengøringsmidler som tandpasta og vaskemidler. Sulfater tilføjes at shampoo for at hjælpe rene og affedt din hovedbund og tråde og give det åh-så-tilfredsstillende skummende effekt, så mange af os kærlighed.

load...

”På overfladen, behøver sulfater ikke lyde alt for dårlig,” siger Fae Norris, frisør på Los Angeles-baserede Neighborhood Salon. Efter alt, rengøring af hår og hovedbund er den væsentligste årsag til hårvask, og sulfater med til at gøre netop dette. Så hvorfor så mange flasker stolt proklamere en ”sulfat-fri” ingrediens liste?

Dybest set, nogle eksperter siger sulfater rense vores hår for grundigt. Sammen med at fjerne fedt og snavs, de ”kan også fratage dit hår eller hovedbund af naturlige olier og proteiner, der hjælper med at holde det sundt,” forklarer Debra Jaliman, MD, en New York-baserede bord-certificeret hudlæge og assisterende professor i dermatologi ved Icahn School of Medicine på Mount Sinai. Resultatet? Lokker, der er tørt og kruset, siger Norris, der sammenligner det med hjælp gammeldags lud sæbe i stedet for en fugtgivende body wash. Sulfat-fri shampoo, på den anden side, er blide-alligevel levere al den rengøring dit hår kræver.

load...

Skulle alle undgå sulfater?

Ikke nødvendigvis, siger Dr. Jaliman. Hvis du aldrig har farvet dit hår eller har fedtet tråde, ved hjælp af en shampoo med sulfater måske ikke har meget af en negativ effekt på din hovedbund eller hår, siger hun.

Men hvis din hud er følsom, kan du finde sulfater irriterende, Dr. Jaliman advarer. Sulfater bør også være en no-go for alle med tørt, skørt, bølget eller krøllet låse, siger Ashley Valadez, en Nashville-baserede frisør. ”Sulfater vaske væk de gode, naturlige olier, der forårsager krøller til at blive kruset og uhåndterlig. [De] har den samme effekt for folk med meget tørt, skørt hår,”siger Valadez. Sulfater er problematisk, hvis du farve dit hår, også, da de gør farven falme hurtigere, siger Norris.

De bedste sulfat-fri shampoo

Hvis du søger at styre fri af sulfater, har du masser af muligheder. Her er de 14 bedste sulfat-fri shampoo til alle hårtyper af hår, fra fint til kruset, og hver skønhed budget.

load...

"Normal" hår

Splurge: Hvis du har normalt hår og er på udkig efter en shampoo til at bruge dagligt, Norris foreslår marokkanske Oil Hydrating Shampoo. ”[Det er] altid leveret til mig,” siger Norris, at bemærke, at fordi shampooen har arganolie som en ingrediens, det giver tonsvis af hydrering.

Spar: Leder du efter en mere budget-venlige mulighed for at bruge hver dag? Dr. Jaliman elsker Aveeno Pure Fornyelse Shampoo. Denne sulfat-fri shampoo renser håret uden over-stripping, og er fyldt med vitaminer, proteiner og mineraler til sundt hår, siger hun.

Krøllet hår

Splurge: Fugt er afgørende, hvis du har krøllet eller bølget hår-uden en infusion af det, krøller dreje kruset eller grove. Celebrity frisør Felix Fischer anbefaler Briogeo Curl Charisma Rice Amino + Avocado Hydrating Shampoo, siger, at det vil efterlade dig med perfekt definerede krøller og slangekrøller. Det er infunderes med både avocado olie og sheasmør for den ultimative fugtgivende oplevelse.

Læs også:

Spar: En anden fugtgivende løsning til dine krøller er Garnier Fructis Curl Nourish Shampoo. ”Den er fyldt med fugtgivende olier såsom kokos, jojoba, og macadamia olier,” siger Dr. Jaliman. Hvis du bruger denne shampoo kontinuerligt vil du bemærke meget stærkere, frizz-fri tråde,”siger hun.

Farvet hår

Splurge: Undgå stripping væk farve med Pureology Hydrate Shampoo, som er fyldt med antioxidanter og solcreme, sammen med rosa og grøn te planteekstrakter at hjælpe med at holde dit hår sundt. ”Denne formel vil ikke fratage farve fra behandlet hår,” Dr. Jaliman bekræfter.

Gem: For en mere budget-venlige indstilling til farvet hår, Valadez anbefaler Redken Color Extend Magnetics. ”Denne shampoo holder farve ser levende, længere,” siger Valadez. Det efterlader også håret blødt og glat at røre ved, og de aminosyrer vil bidrage til at styrke hver streng.

Fint hår

Splurge: Prøv Le Labo Hinoki Shampoo, som New York-baserede frisør Netty Jordan siger, er hendes absolutte favorit plantebaseret veganer, sulfat-fri shampoo til fint hår. Formlen, der indeholder en blanding af macadamia olie og planteekstrakter fugter, reparerer og styrker håret, siger Jordan. Bonus: ”[Det er] meget koncentreret og lidt rækker langt!”

Gem: Giv liv at halte tråde med hjælp L'Oreal Paris Lige Stærk Fortykkelse Shampoo. Den rosmarin hjælper buttet og styrke din manke, hvilket gør det mindre modtageligt for brud.

Tørt hår

Splurge: Brug af slag tørretumblere, krøllejern eller glattejern på daglig basis kan forlade håret tør og over-behandlet. Her for at redde dagen? Matrix Biolage KeratinDose Shampoo, der bare så sker for at være en af ​​Valadez favoritter. Proteinet i keratin hjælper med at genopbygge proteinstruktur af skadet hår, og over tid vil fodre håret, gøre det stærkere, og genoprette sin naturlige glans, siger Valadez.

Spar: SheaMoisture Raw Shea Butter Fugt Retention Shampoo packs ingredienser som havtang, arganolie, og sheasmør, der arbejder sammen om at genoplive stegt, skørt hår på et budget.

Grov eller kruset hår

Splurge: Hvis du har fået et lag af krus en tomme dyb haloing dit hoved, eller har tykke, groft tekstureret hår, afhente Norris' go-to pick er Davines Kærlighed hår glattere. Det leverer fugt og næring gennem oliven ekstrakt.

Spar: Giovanni glat som silke Deep Moisture Shampoo er lavet med en blanding af havtang, aloe, og frugtekstrakter, der indgyde fugt ind svære at tæmme hår.

Skæl

Splurge: ”hovedbund tilbøjelige til skæl, eksem og psoriasis har brug for en urte redning,” siger frisør Juliene Featherman, ejer af juju salon & økologi i Philadelphia, Pennsylvania. For jobbet, hun anbefaler John Masters Organics - Zink & Sage Shampoo med Conditioner, som bruger disse to naturlige ingredienser-zink og salvie-til hjælpe med at reducere kløe og flager.

Spar: En af Forebyggelse bedste shampoo til skæl, Neutrogena T / Sal Terapeutisk Shampoo Scalp Build-Up Kontrol, har også den fordel af at være sulfat-fri. Dermatologist-godkendte formel indeholder salicylsyre som exfoliates hovedbunden, nedbryder overskydende olie og hjælper med at fjerne flager på hovedbunden. Én ting at bemærke: Da det er en hårdere formel, er det ikke anbefales til alle med farvet hår.

load...