10 tilfældige daglige ting, der gør dit hår falde ud

12 november 2018

Du kan have mere end blot en dårlig hår dag.

Du mister omkring 50 til 100 hår fra din hovedbund hver dag.

Hver dag, du mister omkring 50 til 100 hår fra din hovedbund. Bare rolig, nye hår vokser igen.

Det er alt sammen en del af dit hår programmeret livscyklus, som består af tre faser: den vækst fase, den kaste fase og hvilefase.

load...

Men når overdreven hårtab eller udtynding af hovedbunden begynder at ske, er det fordi denne cyklus er blevet afbrudt, eller fordi hårsækken er blevet ødelagt og erstattet af arvæv. Som et resultat, kan gradvis udtynding, vigende fine streger, skaldet patches og komplet skaldethed forekomme.

Hårtab tilskrives mange forskellige årsager, lige fra almindelig til den ikke-så-almindelige. Det påvirker flere mænd end kvinder, men sidstnævnte er stadig modtagelige for det.

Her er 10 årsager, der kan udløse negativ hårtab hos kvinder.

1. Ekstrem stress

Ifølge hudlæge Marc Glashofer, kan opleve en meget stressende begivenhed, såsom en fysisk skade eller alvorlig angst forårsage stød til håret cyklus, skubber mere hår i kaste fase. Også færre hårsækkene er tilgængelige til at vokse nye hår under den voksende fase. Dette kan udløse telogen effluvium, en type hårtab, der ser så mange som 70% af hovedbunden hår er stald, sædvanligvis i håndfulde. Det bliver mærkbar omkring to til seks måneder efter chokket forekommer.

load...

Heldigvis, kroppen begynder at gå tilbage til normal, når stress er overstået, som så vil kickstarte dit hår vækst cyklus. Det er vigtigt at pleje din fysiske og mentale sundhed, så dit hår cyklus kan fortsætte uhindret. Tage del i regelmæssige træningsprogrammer eller læring afspændingsteknikker såsom meditation er blandt nogle af de trin, du kan tage hen imod at opretholde din manke.

2. Arvelige

Hvis hårtab kører i familien, chancerne er, at du kan være tilbøjelige til det, også.

Androgen alopeci, eller kvindelige mønster hårtab (FPHL), forårsager udtynding på alle områder af hovedbunden, herunder udvidelse af din afsked. Dette fører til øget diffus hår udgydelse eller en reduktion i håret volumen, eller begge dele. Det er den mest almindelige form for hårtab, der påvirker 40% af kvinder efter alder 50.

American Academy of Dermatology siger, at FPHL er arvelig, hvilket betyder at du arver generne fra en af ​​forældrene eller begge dele. Men der er multiple gener, der bidrager til FPHL, gener, som endnu ikke er etableret som forårsagende. Faktorer knyttet til hormoner spiller også en stor rolle, så FPHL kan også forekomme efter overgangsalderen eller graviditet.

load...

Minoxidil er den foretrukne medicin til at bruge til at behandle FPHL, som du nemt kan anvende den til din tørre hovedbund.

3. Mangel på næringsstoffer

Sommetider hårtab kommer ned til, hvad du spiser - eller rettere, hvad du ikke spiser.

Ligesom cellerne i vores krop, hår trives på en kost rig på vitaminer, mineraler og antioxidanter. Uden disse nødvendige næringsstoffer, vil dit hår føler de skadelige virkninger.

En mangel på vitamin C - som hjælper i syntesen af ​​collagen, et strukturelt fiber, hårsækkene nødvendige for vækst - kan gøre håret tørt og skørt. Protein beføjelser vækst i hårceller, men et fravær af det resulterer i mindre ny hårvækst. Jern hjælper røde blodlegemer til at bære oxygen; når dine jern niveauer er lave, du bliver anæmiske og dine celler kæmper for at funktion, få dig til at miste dit hår.

Zink er vigtigt for vækst af væv og reparation, plus det holder olie kirtler rundt hårsækkene i god stand. Men hvis din zink indtag er lavt, vil du opleve langsom hårvækst og skæl i tillæg til hårtab.

For at forhindre, at dit hår fra sultende ud, begynde at spise fødevarer, der indeholder disse vitale næringsstoffer. Appelsiner, mango, blomkål og tomater indeholder C-vitamin, mens protein kan findes i kød, æg, fisk, yoghurt og bønner. Hele korn korn og mørke grønne bladgrøntsager er gode til at give dig jern, plus du får brug for zink-rige fødevarer som nødder, kikærter og søde kartofler.

4. Vægttab og nedbrud kostvaner

En pludselig eller overdreven tab af vægt kan resultere i udtynding og tab af hår. Såsom stress-induceret hårtab, kan drastisk vægttab være et chok til systemet, hvilket kan udløse telogen effluvium.

Stress fra slankekure kan forårsage mere hår end normalt til at falde ud under kaste fase. Vitamin eller mineral mangler er også vigtige faktorer. Normalt vil du se hårtab tre til seks måneder, efter at du har mistet vægt, og derefter håret cyklus vil begynde at rette sig selv.

For at forhindre hårtab, når tabe vægt, skal du sørge for at indarbejde kød, æg, hele korn, frugt og grøntsager i din kost. De er rige på protein, jern, vitamin A og C, og zink, som alle er vigtige komponenter til hårvækst.

Læs også:

5. Aldring

Når du har nået 40, kan du opleve, at dit hår ikke er så hoppende og fuld som det plejede at være. Som vi alder, vores kroppe begynder at miste evnen til at forny og regenerere celler hurtigt. Dette resulterer i tyndere hår, hårtab og grånende.

Forskning peger også på overgangsalderen som en årsag til hårtab som kroppen gennemgår hormonelle forandringer i løbet af denne proces. Et fald i hormoner som østrogen og progesteron, der hjælper med at vokse og fastholde hår, fører til langsom hårvækst og udtynding. Dette foranlediger øget produktion af androgener, en gruppe af mandlige hormoner. Androgener skrumpe hårsækkene, hvilket resulterer i hårtab på hovedet.

Spise en afbalanceret kost af magert proteiner, vitaminer og mineraler er én måde at håndtere tyndere hår. Hvis dit hår er på den tørre side, overveje at bruge fugtgivende produkter, der indeholder Argan olie eller hasselnød olie til pleje det.

6. Barsel

Under selve graviditeten, vil dine østrogenniveau er steget, hvilket betyder at dine hår forbliver i den voksende fase. Så du skal ikke blive overrasket, hvis dit hår ser ud og føles fyldigere.

Men hårtab opstår cirka tre måneder efter fødslen. Det er fordi dine hormoner vender tilbage til deres normale niveau, hvilket får håret cyklus for at genoptage. Gå ikke i panik, hvis dit hår pludselig begynder at falde ud på én gang - dit hår vil komme sig inden for seks til 12 måneder, da dine hårsække begynder at forynge sig selv.

For at reducere hårtab efter din graviditet, supplere din kost med frugt og grøntsager rige på vitaminer B, C og E samt zink til at fremme hårvækst.

7. Overstyling

Over tid, kan dit hår begynder at falde ud på grund af stress forårsaget af kraftig over-styling og hår behandlinger.

Traction alopeci, eller gradvis hårtab, er forårsaget af frisurer, der trækker dit hår stramt. Fletninger, cornrows, svin-haler og vævninger, samt hot-olie behandlinger og kemiske relaxers, sætter håret under konstant pres, som kan påvirke hårsækkene til det punkt, at disse hår aldrig kan vokse tilbage.

Tænk på at bære dit hår ned, ændre din frisure hver par uger (vekslende mellem løst hår og fletninger, for eksempel) eller undgå kemisk behandling af dit hår, hvis du bruger vævninger eller fletninger.

Scalp massage er fantastisk til effektiv hårvækst: olivenolie, amerikansk olie og uraffineret kokosolie gøre for fabelagtig massage agenter.

8. Medicin

Visse medikamenter kan være grunden til, at du oplever hårtab. De er giftige for hårsækkene, og skaden fører til en afbrydelse i håret cyklus.

Antikoagulanter (blodfortyndende medicin, der hjælper til at bekæmpe blodpropper) er de mest almindelige hårtab-fremkaldende medicin og kan udløse telogen effluvium. Blodtryk medicin som beta-blokkere, gigt medicin som Allopurinol og usædvanligt store doser af vitamin A kan også forårsage dit hår til at falde ud. Heldigvis er denne type hårtab er midlertidig.

Tal med din læge for at finde ud af, hvilke af dine medicin kunne være årsag dit hårtab. Også tale med din læge om måske at blive ordineret en anden medicin, sænke din nuværende dosis eller anbefale en levedygtig behandling, der vil hjælpe med at minimere dit hårtab.

9. Høj energi sport

Under høj intensitet øvelse eller sport, muskler forbruge en enorm mængde energi, dræne resten af ​​kroppen af ​​energi, herunder hår, siger dr Adolf Klenk, en hår ekspert. Dette forårsager hår til at lide og kan resultere i hårtab.

Andre faktorer omfatter bruge steroider for at øge din fysiske ydeevne og en mangel på ordentlig hårpleje, såsom at lade sved opbygge i dit hår i dagevis. Spise næringsrige fødevarer vil give din krop med de komponenter, den har brug for at fremme hårvækst.

Derudover kan koffein-baserede shampoo, der indeholder taurin og særlige mikronæringsstoffer, herunder biotin, zink, magnesium og kalcium også hjælpe med at stimulere hår til at vokse.

10. Trikotillomani (hår-trækker)

Trikotillomani er en psykisk lidelse, der får folk til tvangsmæssigt trække sig ud af deres hår fra deres hovedbund, øjenbryn eller andre områder af deres krop. Det forekommer hyppigere hos kvinder, og det er anslået, at 1-2% af voksne og unge lider af det.

Den gentagne trække af dit hår kan skade dit hår hårsække, hvilket resulterer i skaldede pletter og nær permanent hårtab. Det kan også være meget sørgeligt, da det kan forstyrre dit sociale og arbejde fungerer.

Selvom behandling af trichotillomani er begrænset, er der former for terapi tilgængelig. Habit-vending træning gør det muligt at genkende, når du er tilbøjelige til at trække dit hår, og hvordan man erstatte andre adfærd i stedet, såsom knyttede næverne at hjælpe med at stoppe trangen til at røre dit hår. Din læge kan også anbefale at bruge en antidepressiv ligesom Clomipramine at hjælpe med at kontrollere symptomerne.

load...